fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Darivanje krvi
Četvrtak, 07 Ožujak 2019 14:12

Akciji se odazvalo 156 darivatelja

Akciji darivanja krvi, koja je u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobor održana na Autobusnom kolodvoru u Samoboru, odazvalo se 156 darivatelja.

-Rezultat akcije je 135 novih bočica krvi. Također, pristupilo nam je i 11 novih darivatelja- istaknuli su iz Gradskog društva Crvenog križa Samobor.

Nova akcija održat će se u petak, 15. ožujka, od 13 do 18 sati u prostorijama Sportskog centra Sveta Nedelja.

Objavljeno u Događanja
Četvrtak, 21 Veljača 2019 15:45

U ponedjeljak darivanje krvi u Dugom Selu

Gradsko društvo Crvenog križa Dugo Selo u suradnji s Hrvatskim zavodom za transfuzijsku medicinu u ponedjeljak, 25. veljače organizira redovnu akciju dobrovoljnog darivanja krvi. Akcija će trajati od 12 do 19 sati u prostorijama Crvenog križa Dugo Selo.

-Pozivamo sve dobrovoljne darivatelje krvi i one koji to žele postati da se odazovu na akcije darivanja krvi. Sam čin traje svega deset minuta, a spašava cijeli jedan život. Darujmo krv- poklonimo život!- stoji u pozivu Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo.

Objavljeno u Događanja

Gradsko društvo Crvenog križa Samobor provelo je ovoga tjedna još jednu redovitu akciju darivanja krvi. Rezultati su i ovoga puta bili i više nego zadovoljavajući, jer prikupljene su nove 173 bočice krvi.

Akciji se odazvalo ukupno 197 darivatelja, među kojima je bilo i sedmero onih koji su to učinili prvi put.

Nova akcija na autobusnom kolodvoru, održat će se u utorak, 5. ožujka, između 9,30 i 17,30 sati.

Objavljeno u Događanja
Ponedjeljak, 28 Siječanj 2019 10:19

U Vrbovcu na prvoj akciji prikupljeno 259 doza krvi

Gradsko društvo Crvenog križa Vrbovec održalo je prvu ovogodišnju akciju dobrovoljnog darivanja krvi, kojoj se odazvalo 311 darivatelja. Među njima je bilo i 13 onih koji su se po prvi puta odazvali ovome plemenitome činu. Ukupno je akcijom prikupljeno 259 bočica krvi.

-Naredna akcija planirana je u terminu od 21. do 23. travnja, ali će zbog Uskrsa biti manje izmjene. Vodite brigu o zdravoj prehrani, fizičkoj aktivnosti, kontrolirajte zdravlje kod liječnika i koristite priliku da darujete krv onima kojima je potrebna- poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Vrbovec.

Objavljeno u Događanja
Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019 09:33

Jaskanci prvom akcijom prikupili 343 doze krvi

Tijekom trodnevne akcije u Jastrebarskom su prošlog tjedna prikupljene 343 doze tekućine koja život znači!

-Odličan je to rezultat ovog ciklusa darivanja krvi u našem gradu, gdje su Jaskanci tradicionalno iskazali svoju humanost i spremnost na pomoć onima kojima je to potrebno- poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko.

Akcije su darivanjem krvi tradicionalno podržali gradonačelnik Zvonimir Novosel i njegovi suradnici.

Objavljeno u Događanja

Prvoj ovogodišnjoj akciji prikupljanja krvi u Samoboru, održanoj na Autobusnom kolodvoru, pristupio je 151 darivatelj, među kojima i tri nova darivatelja. Rezultat akcije su 122 nove bočice krvi koja svakome koji se nađe u potrebi može spasiti i život. Zato su ove akcije u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika itekako plemenite.

Nova akcija na istom mjestu bit će priređena 5. veljače između 9,30 i 17,30 sati.

Objavljeno u Događanja
Srijeda, 12 Prosinac 2018 15:29

Josip Sirovica krv darovao više od 125 puta

Gradsko društvo Crvenog križa Jastrebarsko organiziralo je gradsku dodjelu zahvalnica za jubilarne darivatelje krvi. Zahvalnice su primili darivatelji koji su krv darovali 1, 5 (žene), 10, 20, 30, 35(žene), 40, 50, 75, 100 i 125 puta. Također, uručene su obiteljske zahvalnice, kao i završne zahvalnice onim darivateljima koji zbog zdravstvenih razloga više ne mogu darivati krv.

Posebnu zahvalnicu za izvanredan uspjeh dobio je Josip Sirovica koji je krv darovao više od 125 puta. 

-Veliko hvala svima koji su prisustvovali dodjeli, a posebno nam je drago jer su priznanja darivateljima uručili naši dragi volonteri. Volonteri Gradskog društva Crvenog križa Jastrebarsko su naša velika podrška i motivacija za rad našeg društva- poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa.

Svečanosti dodjele zahvalnica prisustvovali su dobrovoljni darivatelji krvi iz Jastrebarskog kao i iz općina Krašić, Klinča Sela, Žumberka i Pisarovine.

Objavljeno u Događanja
Petak, 09 Studeni 2018 08:57

U Zelini 17 novih darivatelja krvi

Na poziv Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina na akcije dobrovoljnog darivanja krvi odazvalo se ukupno 340 potencijalnih darivatelja krvi, no 65 njih je odbijeno iz zdravstvenih razloga tako da je prikupljeno 275 doza krvi.

Velikoj zelinskoj plemenitoj obitelji darivatelja krvi pridružilo se i 17 novih članova; Marta Bujanović, Bernarda Džakić, Anita Findri-Ratkajec, Ivan Gavić, Luka Kračić, Petra Kudelić, Mihael Mačković, Renata Mucek, Nenad Turčić, Marija Žilić, Mirko Barišić, Andrej Baček, Goran Benčić, Manuela Bruči, Franka Puhelek, Tomislav Ripić i Slađana Zmiša.

Iz Gradskog društva Crvenog križa Sveti Ivan Zelina zahvaljuju građanima na odazivu i na njihovoj plemenitosti i humanosti.

Objavljeno u Događanja
Srijeda, 31 Listopad 2018 21:14

Krv je u Rugvici darovalo 26 osoba

Nakon višegodišnje stanke u Društvenom domu u Rugvici provedena je izvanredna akcija darivanja krvi. Akcija je protekla uredno i završila sa zadovoljavajućim rezultatima – na akciju se odazvalo 34 darovatelja, dok je krv moglo dati njih 26. Važno je ipak napomenuti da je prvi put krv došlo dati sedam novih, mladih darovatelja, što pokazuje da dodatnih kapaciteta u ljudstvu ima.

-Nadamo se da će se organiziranje akcija na području naših općina reaktivirati, što najviše ovisi o Zavodu za transfuzijsku medicinu Zagreb i njihovim organizacijskim mogućnostima i potrebama za krvlju- poručili su iz Gradskog društva Crvenog križa Dugo Selo.

Do kraja godine Crveni križ Dugo Selo planira još dvije redovne akcije, od kojih će prva biti 26. studenoga.

Objavljeno u Događanja
Petak, 12 Listopad 2018 16:45

Krv koju život znači dalo 80 ljudi

U prostorijama Zagrebačke županije održana je akcija dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb. Akciji, trećoj po redu ove godine, tradicionalno su se odazvali zaposlenici Zagrebačke županije i Hrvatske lutrije, a prikupljeno je 80 doza krvi.

Prva akcija prikupljanja krvi održana je 23. listopada 1953. godine u Sisku te se na taj dan obilježava Dan dobrovoljnih darivatelja krvi. Dobrovoljnim darivateljima krvi mogu postati sve zdrave osobe od 18 do 65 godina starosti.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti