fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Dani Jelačića

Iza nas je drugi vikend 23. Dana Jelačića kojima se nizom događanja slavi Dan grada Zaprešića. Tim povodom u subotu, 13. listopada održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će zaslužnim pojedincima biti dodijeljena javna priznanja, dok će se dan ranije u Srednjoj školi ban Josip Jelačić biti otvoren tradicionalni Sajam gospodarstva, koji će se ove godine održati po dvadeseti puta.

-Niz je manifestacija njih pedesetak koje se održavaju u ovome periodu. Ono što bih posebno istaknuo to je upravo taj Gospodarski sajam koji će okupiti 200 izlagača. Svakako treba spomenuti i otvorenje nove zgrade škole u Kupljenovom koje će biti 16. listopada, te otvorenje nove zgrade logopedske ambulante, jer logopedi su naša svakodnevna potreba- rekao nam je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk, koji je ovom prilikom pozvao sve sugrađane i sugrađanke na koncert Zagrebačke filharmonije, kojim će 20. listopada i završiti ovogodišnja proslava Dana grada.

Proslava Dana grada ove je godine dodatno uveličana organizacijom 30. Svjetskog kupa na novoizgrađenoj kuglani, na kojoj su Zaprešićani dosanjali svoj san postavši najboljom ekipom ovog prestižnog natjecanja.

-Tradicija kuglanja u Zaprešiću prisutna je već jedno duže vrijeme. Naš klub perjanica je muškog kuglanja u Hrvatskoj, što su potvrdili i ovom titulom na čemu im čestitam. Veseli nas što je Zaprešić kroz ulaganje u novu kuglanu, kao i u nogometni teren dao doprinos razvoju sporta, a napose razvoju mladih- zaključio je gradonačelnik Turk.

Objavljeno u Zaprešić

U Galeriji Razvid Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić otvorena je tradicionalna izložba dječjih radova „Kaži to cvijećem gradu za rođendan“, kojima djeca čestitaju rođendan svome gradu. Ova ekološko-edukativna akcija provodi se u organizaciji Turističke zajednice Grada Zaprešića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika. Djeca i tete u zaprešićkim vrtićima, te učenici u osnovnim školama, uključuju se u ovu akciju likovnim i proznim djelima.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević, a direktorica TZ Grada Zaprešića Branka Barilović zahvalila je svima na sudjelovanju te najavila kako će od 20. listopada kompletna izložba biti preseljena u Aulu Doma zdravlja u Zaprešiću. 

 

 

 

Objavljeno u Zaprešić

Zavičajno ekološko društvo Zaprešić tradicionalno se uključuje u proslavu Dana Grada Zaprešića. I ove godine priredili su Zaprešićku kajkavsku večer te sugrađane počastili pjesničkim recitalima i skladbama na kajkavskom dijalektu. Predsjednica ZED-a Štefanija Krčelić za ovu prigodu pozvala je u goste KUD Licitar iz Bregane te članice MH Samobor Anastaziju Oršić, Ladu Lokmer i Nadu Bošković koje su čitale svoje pjesme.

Posebno iznenađenje bila je Đurđica Pleše Vujica koja je zapjevala uz tamburaše iz Bregane, a široj javnosti je poznatija kao Sraka sa Samoborskog fašnika. Zahvalu za lijepu i ugodnu večer organizatorima, ali i gostima, uputio je zamjenik gradonačelnika Grada Zaprešića Damir Benčević. 

 

Objavljeno u Događanja

Prvi vikend u sklopu 23. Dana Grada Zaprešića bio je prepun sportskih događanja, u koje se odlično uklopila i jubilarna peta Zaprešićka biciklijada u organizaciji Biciklističkog kluba Bumbar.

Oko 150 biciklista iz Zaprešića, ali i udaljenijih krajeva, odlučili su nedjeljno prijepodne provesti u bicikliranju zaprešićkim krajem. Za jubilarno peto izdanje biciklijade, organizatori su pripremili tri ture; veliki maraton od 73 kilometra, mali maraton od 33 kilometra, te rekreativnu vožnju kroz Zaprešić u duljini od 19 kilometara.

Biciklijadi su se odazvali profesionalci i amateri svih dobnih skupina, a uz povremena stajanja, biciklijada je protekla u veseloj atmosferi i druženju.

Objavljeno u Događanja
Srijeda, 26 Rujan 2018 11:13

U subotu započinju „Dani Jelačića“

U Turističkoj zajednici Zagrebačke županije predstavljen je ovogodišnji program „Dana Jelačića“, kojim se već tradicionalno obilježavaju godišnjica rođenja bana Josipa Jelačića i rođendan Grada Zaprešića.

Od 29. rujna do 20. listopada, u Zaprešiću će se i ove godine održati brojna kulturna, sportska i zabavna događanja, u kojima će zasigurno svatko moći pronaći nešto za sebe. Ono što svakako vrijedi izdvojiti je održavanje Svjetskog kupa u kuglanju, tradicionalni trodnevni Međunarodni sajam gospodarstva te kulturna poslastica kojom će i završiti ovogodišnja proslava Dana Grada, koncert Zagrebačke filharmonije.

Program je predstavila direktorica Turističke zajednice grada Zaprešića, Branka Barilović, izrazivši zadovoljstvo odazivom brojnih udruga i ustanova koje u njemu sudjeluju, a uvjerena je kako ni ove godine neće izostati dolazak posjetitelja, kako iz zaprešićkog kraja, tako i županije i susjednog Zagreba, čemu se nada i gradonačelnik Željko Turk, koji je zahvalan svima onima koji su se uključili u ovu manifestaciju.

Što vas sve očekuje tijekom ovogodišnjih „Dana Jelačića“, pogledajte OVDJE.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti