U Ivanić- Gradu traju posljednje pripreme za 14. izdanje Bučijade, koja će se održati od 19. do 21. listopada. U sklopu najposjećenije turističko-gospodarske i gastronomske manifestacije posvećene buči,predstavit će se brojni proizvođači bučinog ulja i drugih proizvoda od buče, ali i umjetnici koji će u gradskom parku izložiti brojne skulpture inspirirane bučom. Svečano otvorenje manifestacije bit će u subotu, 20. listopada u 11 sati uz Glavnu pozornicu.

Za najmanje će biti organizirani brojni sadržaji, te vožnja Buča kočijom i Bučko vlakićem, dok će stariji uživati u kušanju autohtone sorte vina škrlet,kao i tematskom razgledavanju grada. Za glazbeni ugođaj pobrinut će se Najbolji hrvatski tamburaši i TBF.

Detaljnije informacije o manifestaciji možete pronaći OVDJE, a film kojim Turistička zajednica Ivanić- Grada sve poziva na ovu manifestaciju možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Događanja

Pravo vrijeme za posjet Ivanić-Gradu je treći vikend u listopadu, od 19. do 21. listopada, kada se održava već četrnaestu godinu za redom najveća i najposjećenija turističko-gospodarska i gastronomska manifestacija u Hrvatskoj posvećena buči, bundevi, kraljici jeseni.

Okosnica manifestacije je prodajni sajam buča, bučinog ulja, proizvoda od buča i ostalih eko-etno proizvoda na kojem izlaže preko 200 izlagača od toga preko trideset proizvođača bučinog ulja, osamdeset obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i dvadesetak ekoloških poljoprivrednih gospodarstava. U organizaciji Udruge proizvođača bučinog ulja Hrvatske organizira se stručni skup na temu: „Bučina pogača i brašno i njihove nutritivne vrijednosti“, te „Brendiranje bučinog ulja kao suvenira kontinentalne Hrvatske“.

Moći će se kušati i piva od buče

Za vrijeme trajanja manifestacije gradski park postaje mjesto inspiracije za umjetnike i kreativce koji na temu buče postavljaju svoje instalacije i skulpture. Održava se i Škrlet corner “ŠkrCo” gdje se mogu kušati autohtone sorte vina škrlet udruge Škrlet i piva od buče Pivovara Crafter`s.

Za posjetitelje, od najmlađih do najstarijih, organizirani su zabavno- edukativni sadržaji: vožnja tradicijskom i Buča kočijom, Bučko vlakićem, igraonice i radionice, Vatrogasna bučijada za mališane, dječje predstave, izložbe, koncerti, promocije, etno program, te bogata gastro ponuda jela od buča u restoranima i gastro šatoru i kućicama. Za one koji žele saznati nešto o Ivaniću i ivanić- gradskoj kulturno povijesnoj baštini organizirani su interpretacijski razgledi grada, crkve i gradskog muzeja uz turističko vodstvo. Također, iz Zagreba u subotu i nedjelju već tradicionalno vozi turističko- izletnički vlak „Bučko express”.

Iz bogatog programa izdvajamo

Otvorenje Parka skulptura i instalacija od buča predviđen je za petak, 19. listopada u gradskom parku u centru, nakon toga na trgu Vladimira Nazora otvorenje je Škrlet cornera „ŠkrCo“ i koncert Gungula/ all ladies banda. Isto tako, u petak će se posjetitelji moći zabaviti i uz koncert Najboljih hrvatskih tamburaša.

U subotu, 20. listopada, u 11,00 sati je svečano otvorenje 14. Bučijade, cjelodnevni programi na glavnoj pozornici i više lokacija u gradu, a na večer koncert TBF-a.

U nedjelju 21. listopada Kuma 14. Bučijade, Karmela Vukov Colić primit će počasnu lentu na glavnoj pozornici, a sve će se odvijati pod budnim okom voditelja ovogodišnje Bučijade Frane Ridjana.

Objavljeno u Događanja
Ponedjeljak, 20 Studeni 2017 19:02

Simply the best za Bučijadu

Uz obrazloženje „Bučijada u Ivanić- Gradu za kvalitetu i kreativnost manifestacije koja njeguje tradiciju lokalnih običaja, a svojom privlačnošću daje značajan doprinos obogaćivanju ukupne turističke ponude središnje Hrvatske“ ovoj nadaleko poznatoj manifestaciji uručena je nagrada Simply the Best.

Bučijadi je pripala nagrada u kategoriji Manifestacije utemeljene na tradiciji i lokalnim obijačima, a nagradu je preuzela direktorica Turističke zajednice Ivanić- Grad, Ankica Bešter koja već dugi niz godina ulaže velike napore u brendiranje ove manifestacije koja je ove godine održana po trinaesti puta. A da je Bučijada zaživjela u ovome kraju potvrđuju i brojke jer manifestaciju na kojoj se predstavilo preko 200 izlagača u tri je dana posjetilo preko 30 tisuća posjetitelja.

Ovu nagradu za kvalitetu turističke ponude, kreativnost i inovativnost u razvoju turističkih proizvoda tijekom jednogodišnjeg razdoblja tradicionalno dodjeljuju Udruga hrvatskih putničkih agencija i turistički časopis Way to Croatia, a sama svečanost održana je u Splitu u Hotelu Park u okviru 19. poslovno turističke burze PUT.

Objavljeno u Ivanić-Grad

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti