fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Bespovratne potpore

Zagrebačka županija dodijelila je gradovima i općinama sa svog područja dodatnih 5 milijuna kuna bespovratnih sredstava za realizaciju projekata u poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi te za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i tehničke pomoći za prijavu projekata na EU natječaje.

-Za istu namjenu gradovima i općinama u srpnju smo dodijelili 20,2 milijuna kuna kojima su već realizirani brojni projekti, a ovim dodatnim sredstvima njihov broj će dalje rasti, kao i kvaliteta života na području županije- izjavio je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

Od spomenutih 5 milijuna kuna za projekte prometa i komunalne infrastrukture dodijelit će se 1,85 milijuna kuna, za projekte u poljoprivredi, takozvane mjere ruralnog razvoja, kojima se potiče obnova društvenih domova, cesta i područnih škola na ruralnom području dodijelit će se 2,1 milijuna kuna, a za sufinanciranje izrade projektne dokumentacije i prijave projekata na EU natječaje milijun kuna.

-Naši gradovi i općine najbolje prepoznaju potrebe na svom području, a često njihovi proračuni nisu dostatni da bi se one zadovoljile. No, upravo zahvaljujući kvalitetnoj suradnji gradova, općina i županije realizirani su brojni projekti poput obnove i izgradnje škola, povlačenja EU sredstava za izgradnju vrtića, uređenja društvenih domova, asfaltiranja cesta- rekao je župan Kožić.

Također, Kožić se osvrnuo i na 8,4 milijuna kuna koje je Zagrebačka županija dodijelila putem bespovratnih potpora za poduzetnike.

-Sve te projekte bilo bi teško realizirati kad se proračun ne bi ovako punio, a to se ostvaruje prvenstveno zahvaljujući našim poduzetnicima. Stoga smo i ove godine rebalansom proračuna osigurali dodatna sredstva tako da su svi oni koji su se prijavili na natječaj i zadovoljili kriterije, dobili potporu- zaključio je župan Kožić.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Kreće isplata 5, 3 milijuna kuna bespovratnih potpora za 148 poduzetnika koje će Zagrebačka županija dodijeliti temeljem provedenog natječaja za poticanje razvoja poduzetništva u ovoj godini. Potpore se dodjeljuju za početak poslovanja poduzetnika, dok se kapitalne pomoći dodjeljuju za povećanje konkurentnosti za proizvodne i za neproizvodne djelatnosti.

Ukupno je zaprimljeno 268 zahtjeva, od kojih je odobreno 148 potpora. Bodovne liste i informacije o dodjeli subvencija mogu se pogledati OVDJE.

-Prema posljednjim podacima FINA-e za 2017. godinu, poduzetnici Zagrebačke županije su drugi u Hrvatskoj prema ostvarenom prihodu i neto dobiti. Itekako smo svjesni da se Proračun Zagrebačke županije kvalitetno puni prvenstveno zahvaljujući uspješnom poslovanju naših poduzetnika, što nam onda posljedično omogućuje da podižemo kvalitetu života u našoj županiji – gradimo škole, obnavljamo ceste i razvijamo poduzetničke zone- rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić.

-Naše pakete poduzetničkih potpora kreiramo u skladu sa stvarnim potrebama na tržištu, što najbolje potvrđuje velik broj prijava na natječaj- rekao je Kožić nadodavši kako su već u tijeku pripreme za rebalans Proračuna kojim će se osigurati dodatna sredstva kako bi svi prijavljeni poduzetnici, a koji zadovoljavaju uvjete natječaja, dobili potporu Zagrebačke županije.

Inače, u tijeku je priprema dopisa i ugovora koji će biti poslani korisnicima potpora. Iz Upravnog odjela za gospodarstvo Zagrebačke županije mole poduzetnike da, ukoliko imaju bilo kakvih pitanja ili nejasnoća vezano za namjensko korištenje potpora, se obrate putem elektroničke pošte na adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Objavljeno u Zagrebačka županija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić potpisao je danas s predstavnicima gradova i općina ugovore o dodjeli bespovratnih sredstava. Ukupno je za realizaciju projekata u gospodarstvu, poljoprivredi, prometu i komunalnoj infrastrukturi osigurano 17,8 milijuna kuna.

Za projekte komunalne infrastrukture osigurano je 10,3 milijuna kuna, za gospodarstvo, odnosno za razvoj poduzetničkih zona i turističku infrastrukturu osigurano je 2,2 milijuna kuna. kad su u pitanju projekti u poljoprivredi, odnosno mjere ruralnog razvoja kojima se potiče obnova društvenih domova i nerazvrstanih cesta dodijeljeno je 5,3 milijuna kuna.

-To je značajan iznos i vjerujem da ćemo time pokrenuti veliki broj projekata koji će onda stvoriti situaciju da se gospodarstvo, poljoprivreda i infrastruktura pokrene s određenim projektima, a tada se stvara kvaliteta života u tim sredinama- kazao je župan Stjepan Kožić naglasivši kako je Zagrebačka županija ove godine u svom proračunu osigurala 87,5 milijuna kuna bespovratnih potpora.

U ime svih potpisnika zahvalio se načelnik Općine Žumberak Zdenko Šiljak koji je istaknuo kako Zagrebačka županija prepoznaje potrebe na terenu.

-Županija je svjesna da bez ovakvih potpora male sredine vrlo teško bi mogle doći do realizacije mnogih projekata. Ovim sredstvima povećat će se kvaliteta života u Zagrebačkoj županiji- istaknuo je Šiljak na kraju.

Objavljeno u Zagrebačka županija

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti