fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Nerazvrstane ceste

Tijekom protekle 2017. godine na području Rugvice asfaltirano je sedamdesetak ulica, a od početka mandata načelnika mate Čička koji je na čelo Općine došao 2015. godine asfaltirano je preko 200 ulica. Tu se nije stalo, te je za ovu godinu najavljeno asfaltiranje novih osamnaest ulica.

-Moje glavno obećanje bilo je da se nitko neće voziti po blatu i to smo uspjeli ostvariti. Paralelno s time izgrađujemo i nogostupe. U Rugvici gotova da više nema ulice koja nije asfaltirana- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Trenutno su u tijeku radovi na asfaltiranju i sanaciji Stare ceste u Rugvici, a u sljedećem razdoblju sloj asfalta dobit će i Novačka ulica, Perćeva ulica, centar Oborova, Kosakova ulica, Školska ulica, Mikanceva ulica, Dolenska ulica, plato Lovačkog doma u Ježevu, Ulica Zavoj u Dragošićki, Antolekova ulica, Rumenčićeva ulica, Marinov put, Galenićeva ulica, Sportska ulica u Ježevom, Sunekova ulica te Siromajska ulica. Vrijednost radova je veća od 2,4 milijuna kuna.

-Neke od ovih ulica, poput Novačke ulice u Novakima Nartskim, došle na red nakon dugih 15 godina- istaknuo je načelnik Čičak.

Kako bi mještanima po okolnim naseljima omogućila ugodna druženja i zabave, Općina je u Otoku Svibovskom, Rugvici te Oborovu izgradila sjenice, čime je na još jedan način iskazana briga za mještane. 

 

 

Objavljeno u Rugvica

Za izgradnju i revitalizaciju nerazvrstanih cesta na području Općine Krašić, Zagrebačka županija osigurala je 150 tisuća kuna. Uz taj iznos, potpisanim ugovorom od strane načelnika Josipa Petkovića Fajnika sa županom Stjepanom Kožićem osigurano je i 100 tisuća kuna za zaštitu okoliša, odnosno za zbrinjavanje komunalnog otpada koji nastane na području općine.

-Vjerujem kako ćemo ta sredstva vrlo brzo iskoristiti za mobilno reciklažno dvorište- kazao je načelnik Fajnik.

Kada su u pitanju radovi na sanaciji nerazvrstanih cesta isti se predviđaju za jesen, jer Općina se nada kako će određena sredstva za tu namjenu stići i iz drugih izvora financiranja.

Objavljeno u Krašić
Ponedjeljak, 21 Svibanj 2018 08:39

Za sanaciju nerazvrstanih cesta 400 tisuća kuna

Proteklih dana na području Općine Krašić dovršavani su radovi na uređenju i asfaltiranju nerazvrstanih cesta. Dovršeno je asfaltiranje spojne ceste Pribić Crkveni - Kostel Pribićki kod groblja Pribić, potom dionice ceste u Brleniću i Krašiću-Ćuki.

Za sanaciju 1,4 kilometra prometnica osigurano je gotovo 400 tisuća kuna, a tijekom ovih dana trebali bi biti dovršeni radovi na uređenju bankina.

Objavljeno u Krašić

Na području Općine Krašić u tijeku su radovi na uređenju dijela nerazvrstanih cesta u Brleniću, Bukovici Prekriškoj, Krašiću, te spojne ceste Pribić - Kostel Pribićki. Tijekom ovoga tjedna trebali bi biti dovršeni pripremni građevinski radovi, te bi sve prometnice trebale biti pripremljene za asfaltiranje.

Završetak radova asfaltiranja predviđa se kroz dva tjedna.

Objavljeno u Krašić

U prosincu 2016. godine Općina Dubravica je prijavila projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste „Vinski put“ Rozga – Pologi na Program ruralnog razvoja Mjere 7. Podmjere 2., o bespovratnom financiranju stopostotnog projekta, za kojeg 85 posto sredstva osigurava Europska unija, a preostali dio Republika Hrvatska. 

Projekt je od strane Agencije za plaćanje u poljoprivredi naišao na pozitivan odgovor, te je od strane Ministarstva poljoprivrede i Agencije za rekonstrukciju navedene nerazvrstane ceste osigurano 2 651 444,50 kuna.

-S obzirom na to da smo na ovom projektu dobili visoki broj bodova, on nas neće koštati gotovo ništa. Izuzetak, mogu biti tek neki nepredviđeni radovi, no i njih ne bi trebalo biti, jer je projekt jako dobro isprojektiran- kaže načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

„Vinski put“ u dužini od 1,6 kilometara koji povezuje naselja Rozgu i Pologe trebao bi biti realiziran tijekom ove godine.

-To nam je bio jako veliki zalogaj, jer se radilo o šljunčanoj cesti, gdje se nikada nije ništa radilo, zbog čega će se cijela cesta iz početka graditi- pojasnio nam je Štritof.

Budući da je odluka objavljena i na stranici Agencije za plaćanje u poljoprivredi, očekuje se skorašnje potpisivanje Ugovora između Agencije i Općine, kako bi se mogao raspisati natječaj kako bi se krenulo s realizacijom projekta.

Objavljeno u Dubravica

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju započela je s izdavanjem Odluka o prihvatljivosti za korisnike koji su se javili na prvi natječaj za provedbu Mjere M7, Operacije 7.2.2. Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta. S područja Zagrebačke županije 10 jedinica lokalne samouprave dobilo je određena sredstva za tu namjenu. 

Među gradovima i općinama Zagrebačke županije, najviše sredstava dobit će Zaprešić, i to nešto više od šest milijuna kuna. Općina Klinča Sela dobila je potporu od 4,9 milijuna kuna, Bistra 4,4 milijuna, a Dugo Selo 3,6 milijuna kuna.

Općine Kloštar Ivanić, Pušća, Pisarovina i Dubravica dobile su više od dva milijuna kuna, a određena su sredstva odobrena i Jastrebarskom te Samoboru.

Objavljeno u Zagrebačka županija

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti