fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Lađarsko ribarska večer

Završnica Dana Općine Rugvica bila je u znaku Lađarsko ribarske večeri koja je održana po sedmi puta u organizaciji Savskih lađara koji su se još jednom pokazali u sjajnom izdanju. Riječ je o manifestaciji koja je vrhunac rada udruge, koja na tradicionalan i prepoznatljiv način promovira posavski kraj daleko izvan njegovih granica.

Od male manifestacije koja je na početku održana u Oborovskim Novakima, došlo se do najveće manifestacije na području općine koja okupi nekoliko tisuća posjetitelja, za koje se organizira bogat i raznolik program.

-Naš cilj je prije svega promovirati rijeku Savu, naše prijatelje konjare, obnoviti sve stare običaje i sačuvati starine. I ove smo godine uložili puno truda, što su prepoznali i posjetitelji kojih je svake godine sve više- rekao je predsjednik Savskih lađara Boris Vrhovnik.

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je izaslanici Hrvatskoga Sabora Željki Josić, koja nije krila zadovoljstvo svime što je vidjela.

-Zahvaljujući vama vrijednim ljudima ova općinama sve uvjete za kvalitetan život. Ova manifestacija sjajan je primjer toga- kazala je Željka Josić otvarajući manifestaciju.

Zahvalivši se Savskim lađarima na sjajnoj organizaciji još jedne manifestacije, načelnik Mato Čičak obećao je daljnju pomoć kako bio manifestacija mogla rasti da jednog dana postane najvećom manifestacijom na području Zagrebačke županije.

Lađarsko ribarska večer između ostaloga ponudila je etno izložbu „Od mlina do kruha“, izložbu „Po starim posavskim putima“, izložbu starih fotografija „Društveni život Posavine“ te izložbu fotografija Anđelke Markić „Ljepota posavskih pejzaža“. Posjetitelji su se također mogli voziti posavskim čamcima i kočijama, a za djecu su bile organizirane kreativne radionice kao i starinske igre.

Sjajna manifestacija završila je uz Slavonske lole koje su rasplesale cijeli šator. Kako je to izgledalo pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti