fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Komunalna infrastruktura

Krajem prošle godine na sjednici Gradskog vijeća najavljeno je kako će do kraja godine biti otvoren stari prolaz na Plesu, zbog čega je pitanje s istom tematikom na posljednjoj sjednici Gradskog vijeća postavila Katarina Šeravić, koju je zanimalo i kada će se postaviti ležeći policajci u Ulici Šandora Brešćenskog.

Što se tiče otvaranja prolaza na Plesu, zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar istaknuo je kako je Grad poduzeo sve što je bilo u njegovoj ingerenciji.

-Posljednje što smo napravili bilo je ishođenje dozvole od policije, tako da sada imamo sva odobrenja. Međutim, nakon što smo postigli dogovor zapelo je s Međunarodnom zračnom lukom koji uvjetuju još da im se asfaltira i onaj kompletan kolnik putem staroga terminala kako bi onda oni dali odobrenje da se otvori taj prolaz- kazao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar, dok je o problematici ležećih policajaca odgovor dao pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti i promet Dubravko Katulić.

-Ja sam osobno najveći protivnik ležećih policajaca, međutim morat ćemo ih postaviti na nekim mjestima. U proljeće kada se stvore uvjeti postavit će se kako je i dogovoreno. Isto tako postavit ćemo ih i u Velikoj Buni. Za sve te projekte imamo odobrenje od policijske uprave, a mi samo čekamo ljepše vrijeme i oni će osvanuti tamo gdje je i rečeno- pojasnio je pročelnik Katulić.

Objavljeno u Velika Gorica

Ovih su dana započeli radovi na izgradnji nogostupa u naselju Rugvica. Radove je obišao i načelnik Mato Čičak, za čijeg su mandata značajna sredstva uložena u podizanje komunalnog standarda.

Na području općine asfaltirano je tako preko 200 ulica, dok se sada okrenulo izgradnji nogostupa, kako bi kretanje pješaka bilo što sigurnije. Kako su nas izvijestili iz RUKOM-a provedene su nabave za izgradnju nogostupa po naseljima Ježevo, Obedišće Ježevsko, parkiralište i nogostup kod groblja Ježevo, a u pripremi je i nabava za nogostup u Sopu.

U Rugvici će se tako izgraditi 320 metara nogostupa, u Ježevu 411 metara, Obedišću Ježevskom 320 metara, dok će se uz groblje u Ježevom gdje će se urediti i parking napraviti 70 metara nogostupa.

Ukupna vrijednost radova za nogostupe po naseljima je 1.790.000,00 kuna bez PDV– a. 

 

Objavljeno u Rugvica

Uoči ovotjedne proslave Dan Općine Dubravica općinsko vodstvo, kao i svi mještani mogu imati razloga za zadovoljstvo, jer općinski načelnik Marin Štritof potpisao je sa županom Stjepanom Kožićem dva ugovora ukupne vrijednosti 300 tisuća kuna kojima će se sufinancirati radovi na izgradnji cesta i pješačkih staza.

Kako nam je kazao načelnik Marin Štritof sredstva će se utrošiti na izgradnju Odvojka Otovačka ulice u naselju Pologi te za Odvojak Rozganske. Osim toga dio sredstava utrošit će se i na uređenje pješačke staze u Ulici Pavla Štoosa.

-Ovakve pomoći nam puno znače, jer mi sami iz svojih izvornih sredstava jako malo bi mogli napraviti što se tiče ovih radova na cestama i ostale infrastrukture- kazao je načelnik Marin Štritof.

Također, izgradit će se i dio Sutlanske ceste koja vodi prema poljoprivrednim parcelama i željezničkoj stanici Rozga.

Objavljeno u Dubravica

Tijekom jeseni područje Općine Jakovlje trebalo bi postati veliko gradilište. Naime, zamjenik općinske načelnice Mario Hlad potpisao je sa županom Zagrebačke županije tri ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u visini od 550 tisuća kuna. Dobivena sredstva utrošit će se na izgradnju nerazvrstanih te na izgradnju i uređenje platoa na području općine.

-Nastavljamo s povlačenjem sredstava kojima nastojimo podizati standard na cijelom području općine. I ovim putem još jednom se zahvaljujem Zagrebačkoj županiji i županu Stjepanu Kožiću što su prepoznali naše projekte- kazao je zamjenik općinske načelnice Mario Hlad.

Dobivenim sredstvima, ali i sredstvima koja su osigurana u općinskom proračunu uredit će se Dvorska ulica, Ulica Sveta Doroteja- odvojak Lišćina te plato ispred igrališta Nogometnog kluba Dinamo. Kako nam je rekao zamjenik Hlad početak radova trebao bi biti tijekom rujna i listopada.

Objavljeno u Jakovlje

Zagrebačka županija uputila je javni poziv gradovima i općinama na svom području za dodjelu 10,3 milijuna kuna bespovratnih sredstava za financiranje/sufinanciranje izgradnje i održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture u 2018. godini. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najkasnije do 30. studenoga.

Opći cilj programa izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture je poticanje dugoročno održivog i teritorijalno uravnoteženog razvoja prometne infrastrukture, vodoopskrbe i zbrinjavanja otpadnih voda te razvoj cjelovitog sustava gospodarenja otpadom na području Zagrebačke županije, posebno u dijelu koji se odnosi na infrastrukturu i kvalitetu života. Prijavljeni program/projekt mora biti usklađen s Razvojnom strategijom Zagrebačke županije te razvojnim programima i planovima jedinica lokalne samouprave iz područja komunalne infrastrukture, a ciljevi njegove provedbe jasno definirani i mjerljivi.

Prihvatljive aktivnosti su izrada projektno-tehničke dokumentacije, građenje i adaptacija i/ili sanacija komunalnih objekata. Zagrebačka županija sudjelovat će u sufinanciranju prijavljenog programa/projekata s najviše do 1.000.000 kuna.

Iz Zagrebačke županije pozivaju sve zainteresirane gradove i općine da svoje prijave dostave preporučenom pošiljkom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu (Prijava za sufinanciranje programa/projekata izgradnje i održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture), Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb ili osobno na navedenoj adresi u pisarnici na 6. katu. Također, moguće je prijaviti program/projekt elektronskom poštom na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Objavljeno u Zagrebačka županija

Mnoga komunalna poduzeća, državna i međunarodna tijela, jedinice lokalne i regionalne samouprave, projektanti i drugi relevantni sudionici okupili su se na četvrtoj konferenciji o komunalnoj infrastrukturi u Bruxellesu. Dvodnevnoj posjeti dali su svoj doprinos u kreiranju sektorskih politika.

Glavna tema ovogodišnjeg stručnog skupa bila je „Investicije i inovacije u komunalnom gospodarstvu“ gdje su predavači Lambert van Nistelrooij i Jana Olbricht iz Europskog parlamenta, te Karen Dalgaard Sanning i Robert Schröder iz Europske komisije upoznali i educirali okupljene o planovima poticanja budućih investicija. Iz intenzivne komunikacije s Europskom komisijom naglasak je stavljen na istraživanja koja uključuju financijske programe, promoviranje teme zaštite okoliša, legislativu i mobilizaciju privatnih investicija u gospodarenju otpadom i vodama te racionalno gospodarenje resursima. 

Domaćin u Bruxellesu bila je eurozastupnica Ivana Maletić koja je ugostila čelnike Udruge općina, Udruge gradova i Zajednice županija. Konferenciji je prisustvovao i novoizabrani glavni tajnih Upravnog odbora Udruge općina i načelnik općine Rugvica Mato Čičak koji je posjetio i London gdje je glavni fokus bio na razmatranju izazova istraživačko-razvojnih institucija.

Objavljeno u Zagrebačka županija

Želeći podići komunalnu infrastrukturu na jednu puno višu razinu Općina Dubrava za ovu je godinu u proračunu osigurala značajna financijska sredstva za postavljanje natkrivenih autobusnih stajališta u svim naseljima. Zahvaljujući pogodnim vremenskim prilikama dva stajališta već su postavljena u Dubravskom Markovcu i Mostarima.

-Ovime pokazujemo brigu za sve naše mještane, a pogotovo za one najmlađe, školarce koji će sada svoje autobuse čekati u puno ljepšem i sigurnijem okruženju. Ono što me posebno raduje je to što ova stajališta u potpunosti izrađuje naš obrt s područja Dubrave- poručio je načelnik Tomislav Okroša.

Ovdje se ne staje, te iz Općine tijekom ove godine najavljuju postavljanja autobusnih stajališta u svim ostalim naseljima.

Objavljeno u Dubrava

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti