01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: KUD Tančec

"Posavino gdje su ti starine" naziv je smotre folklora u organizaciji KUD-a Tančec, koja je u subotu u sklopu Lađarsko ribarske večeri održana u Rugvici. Uz domaće folkloraše na ovoj smotri nastupili su još; KUD Delnice, KUD Fijolica- Orehovica, Udruga prekodravski Zvona- Gola, KUD Graničar- Čazma, KUD Vrbje, te folkloraše Plješevice. Uz njih u svečanoj povorci koja je prošla kroz Rugvicu bili su još KUD Posavka te članovi Izvorne folklorne skupine Brčevec.

A kako svoje običaje čuvaju i njeguju članovi Tančeca, pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Događanja
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 09:44

VIDEO: Slavonska žetva u izvedbi KUD Tančec

KUD Tančec djeluje od 1985. godine, a posljednjih desetak godina itekako su aktivni u rugvičkom kraju. Organizatori su nekoliko manifestacija; smotra folklora „Posavino gdje su ti starine“, Mirisi ognjišća, Božićni koncert, ali i kazališne predstave.

Gostovali su diljem Hrvatske, ali i na mnogobrojnim inozemnim destinacija gdje ponosno predstavljaju plesove posavskog kraja. Ove godine odlaze u Portugal na Madeiru, gdje će biti jedini predstavnici Hrvatske.

Dio svog folklornog umijeća pokazali su i na Sajmu OPG-ova „Posavina u okusima“ gdje su se predstavili „Slavonskom žetvom“. Nastup možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti