fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: KUD Tančec

Povodom Dana žena KUD Tančec održao je prvi samostalni koncert na kojem je uz tamburašku pratnju Tančecovih svirača nastupila Nikolina Stipić koja se publici predstavila izvedbom „Stade se cvijeće rosom kititi“ i „Kad ja pođoh na bembašu“.

Kako zvuči „Stade se cvijeće rosom kititi“ pogledajte u VIDEU

 

 

 

Objavljeno u Događanja
Subota, 09 Ožujak 2019 13:25

FOTO: Tančecova večer za pamćenje

U prepunom Društvenom domu u Rugvici, KUD Tančec sinoć je povodom Međunarodnog dana žena održao prvi samostalni koncert, u kojem su pjesmom i plesom povezali sve krajeve Hrvatske.

Dvosatni program donio je folklorni dašak i bogatstvo narodnih običaja svih dijelova Lijepe naše. Brojni posjetitelji uživali su tako uz 10 sjajnih koreografija koje su upotpunjene i tamburaškim intermezzima. Folklorni opus Tančecovih folkloraša ponudio je između ostaloga izvedbe sljedećih koreografija; Oj Ražanče selo malo, Oj mala moja ti ne radi toga, I ja jesam Posavečko dijete, Devojčica kolo vodi, Međimurje kak si lepo zeleno te Adamovečki metliki, a publici su se predstavili i mladi folkloraši koji su izveli plesove Posavine.

Uz pratnju tamburaša koji su bez prestanka svirali dva sata dvije skladbe „Stade se cvijeće rosom kititi“ i „Kad ja pođoh na bembašu“ otpjevala je Nikolina Stipić.

-Kad sam došla na ideju cjelovečernjeg koncerta rekli su mi ti nisi normalna, no eto oni su meni ispunili želju. Zahvaljujem vam se na ovoj večeri. Jako sam ponosna što sam predsjednica ovako divnog KUD-a. Nemam riječi zahvale za sve moje ljude koji odrade sve što se dogovorimo- rekla je na kraju koncerta presretna predsjednica KUD-a Tančec Željka Baić.

Kako je bilo na 1. samostalnom koncertu KUD-a Tančec pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Događanja
Srijeda, 06 Ožujak 2019 13:23

KUD Tančec priprema prvi samostalni koncert

Na Dan žena svi putevi vode u Rugvicu, gdje KUD Tančec priprema prvi samostalni koncert. Tom prilikom pozornicom rugvičkog doma prodefilirat će pleter hrvatski krajeva kojim će se prikazati sva ljepota kulturnog nasljeđa kroz pjesmu i ples.

-Kad nogom stupe na pozornicu i udare prvi takt, započeti će putovanje kroz hrvatsku povijest narodnih običaja. Od Dalmacije preko Like u Posavinu i Turopolje. Međimurje će vas dovesti do Prigorja, a sve to uz glazbena intermezza tančecovih tamburaša. Dođite i budite dio priče o povijesti Hrvata- pozivaju iz Tančeca na koncert koji će u Društvenom domu u Rugvici održati u petak u 19,30 sati.

Objavljeno u Događanja
Nedjelja, 09 Prosinac 2018 14:03

Miris tradicionalne hrane širio se Rugvicom

Zlevanka, krvavice, pečenice, gulaš, poriluk sa shim mesom, štrudle s jabukama i sirom, razne vrste kolača, ali i likeri i domaće vino, sve to mogli su kušati brojni posjetitelji na devetoj po redu manifestaciji Mirisi ognjišća, koja je u organizaciji KUD-a Tančec održana u Društvenom domu u Rugvici. Manifestaciji se odazvalo deset općinskih udruga, među kojima je po prvi puta svoj bogato pripremljen stol predstavila i općina predvođena načelnikom Matom Čičkom.

-Na ovaj način pokazujemo zajedništvo ove naše male općine, jer smo svi zajedno. Tako svim našim žiteljima omogućujemo da im bude što bolje i ugodnije živjeti- kazala je predsjednica KUD-a Tančec Željka Baić.

Manifestaciju koju je otvorio načelnik Mato Čičak iz godine u godinu bilježi sve bolje rezultate.

-Sretni smo zbog ove manifestacije, jer svi stolovi i hrana pripremljeni su s puno ljubavi čime će ovogodišnja manifestacija biti jedna od boljih. Svoj obol dali smo i mi iz Općine. Pripremili smo sva jela koja se ocjenjuju, tako da se nadamo i pokojoj nagradi- rekao je načelnik Mato Čičak.

Kao i prijašnjih godina manifestacija je imala i natjecateljski dio, jer ocjenjivao se najbolje spravljen poriluk sa suhim mesom, kruv od beloga brašna, pečenice, štrudli s jabuka, ali i likeri od višnje i oraha. Također, održano je i natjecanje u nadijevanju kobasica na starinski način, koje je okupilo šest parova.

-I dalje se držimo tradicije kao što vide, jer i stolovi su ukrašeni tako- istaknula je predsjednica Baić.

Za dobru atmosferu tijekom cijele večeri pobrinuli su se tamburaši KUD-a Tančec uz koje su zapjevali i svi okupljeni posjetitelji.

Kako je bilo na sinoćnjoj manifestaciji, pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Rugvica

"Posavino gdje su ti starine" naziv je smotre folklora u organizaciji KUD-a Tančec, koja je u subotu u sklopu Lađarsko ribarske večeri održana u Rugvici. Uz domaće folkloraše na ovoj smotri nastupili su još; KUD Delnice, KUD Fijolica- Orehovica, Udruga prekodravski Zvona- Gola, KUD Graničar- Čazma, KUD Vrbje, te folkloraše Plješevice. Uz njih u svečanoj povorci koja je prošla kroz Rugvicu bili su još KUD Posavka te članovi Izvorne folklorne skupine Brčevec.

A kako svoje običaje čuvaju i njeguju članovi Tančeca, pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Događanja
Ponedjeljak, 18 Lipanj 2018 09:44

VIDEO: Slavonska žetva u izvedbi KUD Tančec

KUD Tančec djeluje od 1985. godine, a posljednjih desetak godina itekako su aktivni u rugvičkom kraju. Organizatori su nekoliko manifestacija; smotra folklora „Posavino gdje su ti starine“, Mirisi ognjišća, Božićni koncert, ali i kazališne predstave.

Gostovali su diljem Hrvatske, ali i na mnogobrojnim inozemnim destinacija gdje ponosno predstavljaju plesove posavskog kraja. Ove godine odlaze u Portugal na Madeiru, gdje će biti jedini predstavnici Hrvatske.

Dio svog folklornog umijeća pokazali su i na Sajmu OPG-ova „Posavina u okusima“ gdje su se predstavili „Slavonskom žetvom“. Nastup možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti