fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Izgradnja nogostupa

Na području Općine Rugvica do sada su napravljeni radovi na nogostupu u Rugvici te u Obedišću Ježevskom, dok se uskoro očekuje početak radova u Ježevu te u Sop Hrušćici. Upravo radovi na nogostupu u Obedišću Ježevskom zanimali su na današnjoj sjednici Općinskog vijeća, vijećnicu Željkicu Cesar.

-Sada kada je taj nogostup gotov vjerujem da će on imati i svoj nastavak, jer potrebe za to postoje i dalje- istaknula je vijećnica Cesar.

Kako je istaknuo načelnik Mato Čičak jedan od prioriteta u budućem razdoblju bit će upravo izgradnja nogostupa, za što je u proračunu za sljedeću godinu osigurano 3,5 milijuna kuna, jer općinska je želja svugdje gdje je županijska cesta da bude nogostup.

-Naša je želja bila da u ovoj fazi s obzirom na osigurana sredstva napravimo nogostupe u više naselja. Što se tiče Obedišća Ježevskog na ovo smo odradili ovako u razgovoru s ljudima u selu. Upravo taj dio gdje smo napravili nogostup bio je najkritičniji. To je tek prva faza, jer u drugoj fazi ide njegova izgradnja do autobusne stanice- odgovorio je načelnik Mato Čičak najavivši kako bi u petak trebali započeti radovi na nogostupu u Sop Hrušćici.

Objavljeno u Rugvica

Ovih su dana započeli radovi na izgradnji nogostupa u naselju Rugvica. Radove je obišao i načelnik Mato Čičak, za čijeg su mandata značajna sredstva uložena u podizanje komunalnog standarda.

Na području općine asfaltirano je tako preko 200 ulica, dok se sada okrenulo izgradnji nogostupa, kako bi kretanje pješaka bilo što sigurnije. Kako su nas izvijestili iz RUKOM-a provedene su nabave za izgradnju nogostupa po naseljima Ježevo, Obedišće Ježevsko, parkiralište i nogostup kod groblja Ježevo, a u pripremi je i nabava za nogostup u Sopu.

U Rugvici će se tako izgraditi 320 metara nogostupa, u Ježevu 411 metara, Obedišću Ježevskom 320 metara, dok će se uz groblje u Ježevom gdje će se urediti i parking napraviti 70 metara nogostupa.

Ukupna vrijednost radova za nogostupe po naseljima je 1.790.000,00 kuna bez PDV– a. 

 

Objavljeno u Rugvica

Grad Zaprešić ishodio je lokacijsku dozvolu za izgradnju nogostupa na dijelu Ulice bana Josipa Jelačića, od raskrižja s Ulicom Vladimira Nazora do kružnog toka kod Novih dvora.

Procijenjena vrijednost same izgradnje nogostupa širine 3 metra iznosi oko 3,5 milijuna kuna, no prethodno je nužno izmjestiti i stupove HEP-ove mreže napajanja. Nadalje, potrebno je riješiti i imovinske odnose s vlasnicima zemljišta na dijelovima gdje uopće nema nogostupa, pa je po dobivenoj lokacijskoj dozvoli izrađen i parcelacijski elaborat, a koji je temelj da bi se moglo krenuti u proces otkupa zemljišta.

Zbog svega navedenog, predviđeno je da se izgradnja odvija u tri faze kako bi se lakše iznašla financijska sredstva. Tako je namjera Grada prijaviti projekt i na Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa, kroz koji su već uspješno pribavljena sredstva za izgradnju kružnog toka Veliki vrh te pružnog prijelaza Putine.

Objavljeno u Zaprešić

Načelnik općine Rugvica Mato Čičak potpisao je sa ministricom regionalnog razvoja i fondova EU, Gabrijelom Žalac ugovore za sufinanciranje projekata prema Programu pripreme lokalnih razvojnih projekata prihvatljivih za financiranje iz ESI fondova. Načelnik je potpisom ugovora ostvario sufinanciranje za izgradnju nogostupa u Ježevu duž Ježevske ulice u iznosu od 160 tisuća kuna, dok je u proračunu osigurano 340 tisuća kuna.

S obzirom na povećan promet kroz Obedišće Ježevsko osigurano je još 500 tisuća kuna za izgradnju nogostupa, a isti iznosi osigurani su za izgradnju nogostupa u općini Rugvica te naseljima Sop Hruščici i Svibju. U proračunu je time sve zajedno osigurano 2,5 milijuna kuna za nogostupe u Općini Rugvica te okolnim naseljima.

-Naš je konačan cilj spojiti sva općinska naselja nogostupima i tako znatno povećati sigurnost naših mještana, posebice djece u prometu- prokomentirao je ukratko Mato Čičak.

Uz to ostvareno je i sufinanciranje u iznosu od 250 tisuća kuna za drugu fazu uređenja Trga Josipa Predavca te je 800 tisuća kuna u proračunu, koji će se iskoristiti do rujna kada bi trg trebao biti potpuno uređen i spreman za obilježavanje „Dana Općine Rugvica“.

Objavljeno u Rugvica

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti