fbpx
01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Milan Bandić

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je izašao je iz KBC Jordanovac, gdje je proveo posljednjih desetak dana liječeći se od plućne embolije.

Prema najavi iz Grada, već u podne primit će izviđače Zagrebačkog skautskog zbora će koji će mu predati Betlehemsko svjetlo - Svjetlo mira, a i ostatak dana prepun mu je obaveza.

Gdje će sve gradonačelnik Bandić danas biti pogledajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić hospitaliziran je u subotu zbog plućne embolije. U bolnici bi trebao provesti narednih tjedan dana.

U njegu odsustvu grad će voditi Jelena Pavičić- Vukičević, koju je Milan Bandić ovlastio da bude privremena gradonačelnica u slučaju da je on spriječen obavljati dužnosti.

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 12:29

Krapina ponovno povezana sa Zagrebom

Jutros je ponovno uspostavljena dnevna autobusna linija na relaciji Krapina – Zagreb, a među putnicima je bio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima. Gradonačelnik je istaknuo da je Krapinčanima, osim ponovo uspostavljene redovite linije, osiguran i besplatan prijevoz na Advent u Zagrebu svakog vikenda.

-To je najmanje što možemo učiniti za naše susjede. Nakon Adventa moramo dogovoriti još redovitih linija dok se ne realizira projekt integriranog prijevoza- rekao je gradonačelnik te je dodao da su Zagreb i Zagorje usko vezani i da ih javni prijevoz treba još čvršće povezati.

Uz gradonačelnika su na prvu vožnju obnovljene linije krenuli: saborska zastupnica Marija Puh, predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki, gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Općine Radoboj Anđelko Topolovec i načelnik Općine Veliko Trgovišće Robert Greblički.

Prve putnike ispratio je župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

-Drago nam je što je opet uspostavljena ova dnevna linija za Zagreb, ali je još puno manjih općina bez ikakvoga javnog prijevoza. U proračunu za 2019. smo osigurali sredstva za sufinanciranje takvog prijevoza, a na sastanku koordinacije svih načelnika i gradonačelnika to je jedna od glavnih tema- rekao je župan Kolar.

Osim redovite autobusne linije s polaskom u 6,30 sati iz Krapine i sa zagrebačkog Autobusnog kolodvora u 16,30 sati, besplatan autobus za Advent u Zagreb subotom i nedjeljom polazi u 15,00 sati iz Krapine te se vraća u 21,00 sat.

Objavljeno u Grad Zagreb

Tradicionalnoj predblagdanskoj manifestaciji Advent u Zagrebu i ove se godine pridružio Ured predsjednice Republike, koji je po drugi puta uoči Božića otvorio vrata kompleksa na Pantovčaku, pozvavši građane da posjete Advent na Prekrižju i pridruže se slavlju došašća, uz prisjećanje na motive i običaje Hrvatskog zagorja. Advent na Prekrižju svečano je otvorila predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović, istaknuvši kako je cilj manifestacije poticanje druženja i zajedništva ususret radosti Božića.

-Naša je želja svake godine posvetiti program jednom dijelu naše prelijepe Domovine koja obiluje običajima, pjesmama, plesovima, tradicijom pripremanja jela i ukrašavanja doma u vrijeme Adventa- kazala je predsjednica te najavila kako će ove godine biti predstavljeni običaji Hrvatskog Zagorja, nakon prošlogodišnjeg Adventa koji je bio posvećen slavonskoj blagdanskoj tradiciji.

-Želja nam je da s ovog našeg brijega ponesete lijepe uspomene na davne dane tradicijskog iščekivanja Božića, na vrijeme i običaje koji žive zahvaljujući svima koji cijene svoju baštinu kojom se svi mi ponosimo- poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

U svom prigodnom govoru Predsjednica je zahvalila gradu Zagrebu i Turističkoj zajednici Zagreba na organizaciji te Etnografskom muzeju i učenicima škola koji će danas, i u sljedećim vikendima Adventa nastupati u Vili Prekrižje.

Otvorenju je nazočio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je zahvalio predsjednici Grabar-Kitarović na priključivanju manifestaciji Advent u Zagrebu.

-Ovo sve što smo napravili, napravili smo zahvaljujući našim ljudima u Zagrebu. Da nema te topline, te pozitivne emisije, širine i širokogrudnosti, tople duše zagrebačke, širom otvorenih vrata, multikulturalnosti, multietničnosti, mi ovo ne bi u Zagrebu napravili- istaknuo je gradonačelnik.

Otvorenje su uveličali nastupi Dječjeg zbora OŠ August Šenoa, te HKUD-a Prigorec, a nakon prigodnog glazbenog programa, svi posjetitelji, zajedno s predsjednicom Kolindom Grabar- Kitarović i zagrebačkim gradonačelnikom, obišli su izložbu postavljenu u Vili Prekrižje.

Nakon otvaranja Adventa na Prekrižju, predsjednica i gradonačelnik Zagreba, paljenjem prve adventske svijeće na Trgu bana Jelačića na vijencu oko Manduševca svečano su otvorili Advent u Zagrebu.

Objavljeno u Grad Zagreb

Kako javlja N1, gradski zastupnici Neovisni za Hrvatsku neće podržati proračun Grada Zagreba za 2019. na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca, najavio je u srijedu novinarima gradski zastupnik te stranke Krešimir Kartelo, a glavni razlog tome je, kako je rekao, raščišćavanje odnosa u Gradskoj skupštini.

-Mi smo svoju odluku rekli - 13. prosinca glasovat ćemo protiv proračuna. Želja nam je da se stvari istjeraju na čistac, da vidimo idemo li na izbore ili oni koji glume oporbu konačno pokazuju svoje pravo lice i odlaze u suradnju- rekao je Kartelo.

Neovisni za Hrvatsku u zagrebačkoj Gradskoj skupštini imaju pet zastupnika (Tomislav Jonjić, Bruna Esih, Zlatko Hasanbegović, Davorin Karačić i Krešimir Kartelo) te su, uz HDZ, koalicijski partner zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću, odnosno njegovoj stranci. Na pitanje očekuje li da će biti onih koji će "pokleknuti" i objasniti da je to "za dobrobit grada i građana" te podržati prijedlog proračuna gradonačelnika Bandića, Kartelo je odgovorio da to treba vidjeti.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Milan Bandić danas se u zgradi Gradske uprave sastao s predstavnicima Teh-gradnje i Projektgradnje, tvrtki koje su na javnom natječaju dobile posao izgradnje Osnovne škole Središće, a potpisivanjem Građevinskog dnevnika, ujedno, su uvedeni u posao. Vrijednost radova iznosi nepunih 48 milijuna kuna bez PDV-a.

-Na površini od nekih 13.000 m2 škola u Središću, površine gotovo 6.000 m2, imat će 16 učionica i sportsku dvoranu što jamči da ćemo imati prekrasnu školu, a projektira se i vrtić koji će biti u blizini- rekao je gradonačelnik, naglasivši da je u Zagrebu izgrađeno više škola nego u cijeloj Hrvatskoj.

-Taj standard ili nadstandard koji živimo ne smijemo dovesti u pitanje i dalje ćemo ga održavati- s ponosom je istaknuo gradonačelnik Bandić i dodao da je za gradnju vrtića, škole i vatrogasnog doma u Resniku otvoren natječaj.

Škola u Središću rasteretit će školu u Zapruđu, a predviđena je za 460 učenika i radit će u jednoj smjeni.

Objavljeno u Grad Zagreb

Svečanim programom u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog obilježena je 60. obljetnica rada Udruge za podršku osobama s intelektualnim oštećenjima grada Zagreba. Riječ je o Udruzi koja osobama s intelektualnim oštećenjima i njihovim obiteljima pruža pomoć u stjecanju vještina za snalaženje u svakodnevnome životu i aktivnome sudjelovanju u društvu.

-60 godina rada je velika obljetnica koja ne bi bila moguća bez timskog rada i velikog broja dobrih ljudi i suradnika koji svakodnevno pomažu- na svečanosti je naglasio počasni predsjednik Udruge zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Dodao je da Grad Zagreb sve ove godine Udruzi pruža podršku te da će i ubuduće tako ostati.

-Grad je financirao brojne projekte i programe Udruge, osigurao im je prostor za rad koji je nedavno obnovljen, a njihovim članovima redovito organizira rekreativno-terapijske programe ljetovanja. Zahvaljujem svima koji rade i nesebično pomažu osobama s intelektualnim teškoćama- rekao je gradonačelnik i istaknuo kako je za ovaj posao potrebno mnogo ljubavi i veliko srce.

Predsjednik Udruge Petar Kraljević je naglasio da ona brine o osobama koje nisu potpuno integrirane u društvu i koje obično žive sa svojim obiteljima.

-Trebamo se početi brinuti o njima još dok su u dobi kad su njihovi roditelji aktivni i radnosposobni. Programi Udruge su još od njezina utemeljenja namijenjeni cjelokupnomu osobnomu razvoju, aktivnomu sudjelovanju u životu obitelji i zajednice, ostvarivanju prava te različitih oblika pomoći i samopomoći radi više kvalitete njihova osobnog i zajedničkog života- kazao je tom prilikom Petar Kraljević.

Članovi Udruge su gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima uručili zahvalnicu za dugogodišnju podršku rada Udruge.

Objavljeno u Grad Zagreb

Kako javlja N1 Zagrebački gradski proračun za 2019., kojega će zagrebački gradonačelnik Milan Bandić i pročelnici predložiti na sjednici Gradske skupštine 13. prosinca, po prvi će puta premašiti 10 milijardi kuna.

Prijedlog gradskog proračuna za 2019. "težak" je 10,2 milijardi kuna što je povećanje od gotovo 800 milijuna kuna u odnosu na ovogodišnji proračun, odnosno oko 2,3 posto, a u ukupnom proračunu oko 8,2 milijarde kuna odnosi se na osnovni dio, a oko dvije milijarde kuna odnosi se na proračune proračunskih korisnika, prenosi Jutarnji list u izdanju od utorka. Zastupnici su dobili prijedlog proračuna, krajnji rok za podnošenje amandmana je 8. prosinca, a da bi bio prihvaćen, u Gradskoj skupštini treba ga podržati 26 gradskih zastupnika od njih 51.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Kako javlja N1, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić najavio je danas kako će do ponoći u Gradsku skupštinu dostaviti svoj prijedlog gradskog proračuna za 2019. godinu, o kojemu bi gradski zastupnici trebali raspravljati te ga prihvatiti ili odbiti na sjednici 13. prosinca.

Na pitanje zašto je sjednica Gradske skupštine pomaknuta sa 6. na 13. prosinca, Bandić je odgovorio kako to treba pitati predsjednika Gradske skupštine Andriju Mikulića, jer on saziva Skupštinu.

-Ja ću, koliko samo znam što je moja obaveza, danas do 24 sata predložiti prijedlog proračuna za 2019. godinu. To sam uredno obećao i ovih minuta ili kojih sat, dva će taj proračun biti dostavljen u Gradsku skupštinu- istaknuo je u Centralnoj bazi Zimske službe na Žitnjaku, gdje je nazočio smotri vozila i opreme uoči početka zimske sezone.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Iz HVIDR-e su u ponedjeljak prozvali zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića da je prošlotjednim primanjem predsjednika Skupštine srbijanskog grada Jagodine Dragana Markovića Palme, kojega nazivaju "deklariranim četnikom", sramotno uvrijedio sve hrvatske branitelje i stradalnike Domovinskog rata.

"U ime hrvatskih ratnih vojnih invalida Domovinskog rata Republike Hrvatske oštro osuđujemo postupak gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, kojim je izvršio sramotno vrijeđanje svih hrvatskih branitelja i stradalnika Domovinskog rata, kada je dana 2. studenoga u Gradskom poglavarstvu službeno primio deklariranog četnika Dragana Markovića Palmu", navode iz HVIDR-e u priopćenju.

Više o ovoj temi možete pročitati OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 7

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti