fbpx
01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Dani Općine Rugvica

U sklopu bogatog događanjima obilježavanja Dana Općine Rugvice, u programu 7. ribarsko-lađarske večeri otvorena je i izložba slika „Boje Posavine“. Slike su nastale na prvoj likovnoj koloniji u Rugvici, koju su organizirale Općina Rugvica i Likovna udruga Dugo Selo.

Izložbu je otvorio načelnik Mato Čičak, u društvu predsjednice Općinskog vijeća Ane Munić i svog zamjenika Nenada Jakšića. Osvrt na djela dala je Ana Marija Šprihal naglasivši pritom simbol posavskog kraja, rijeku Savu.

Uz ovu izložbu, u sklopu Lađarsko ribarska večeri mogla se pogledati i etno izložba „Od mlina do kruha“, izložba „Po starim posavskim putima“, izložba starih fotografija „Društveni život Posavine“ te izložba fotografija Anđelke Markić „Ljepota posavskih pejzaža“.

Objavljeno u Događanja

Završnica Dana Općine Rugvica bila je u znaku Lađarsko ribarske večeri koja je održana po sedmi puta u organizaciji Savskih lađara koji su se još jednom pokazali u sjajnom izdanju. Riječ je o manifestaciji koja je vrhunac rada udruge, koja na tradicionalan i prepoznatljiv način promovira posavski kraj daleko izvan njegovih granica.

Od male manifestacije koja je na početku održana u Oborovskim Novakima, došlo se do najveće manifestacije na području općine koja okupi nekoliko tisuća posjetitelja, za koje se organizira bogat i raznolik program.

-Naš cilj je prije svega promovirati rijeku Savu, naše prijatelje konjare, obnoviti sve stare običaje i sačuvati starine. I ove smo godine uložili puno truda, što su prepoznali i posjetitelji kojih je svake godine sve više- rekao je predsjednik Savskih lađara Boris Vrhovnik.

Čast da otvori ovogodišnju manifestaciju pripala je izaslanici Hrvatskoga Sabora Željki Josić, koja nije krila zadovoljstvo svime što je vidjela.

-Zahvaljujući vama vrijednim ljudima ova općinama sve uvjete za kvalitetan život. Ova manifestacija sjajan je primjer toga- kazala je Željka Josić otvarajući manifestaciju.

Zahvalivši se Savskim lađarima na sjajnoj organizaciji još jedne manifestacije, načelnik Mato Čičak obećao je daljnju pomoć kako bio manifestacija mogla rasti da jednog dana postane najvećom manifestacijom na području Zagrebačke županije.

Lađarsko ribarska večer između ostaloga ponudila je etno izložbu „Od mlina do kruha“, izložbu „Po starim posavskim putima“, izložbu starih fotografija „Društveni život Posavine“ te izložbu fotografija Anđelke Markić „Ljepota posavskih pejzaža“. Posjetitelji su se također mogli voziti posavskim čamcima i kočijama, a za djecu su bile organizirane kreativne radionice kao i starinske igre.

Sjajna manifestacija završila je uz Slavonske lole koje su rasplesale cijeli šator. Kako je to izgledalo pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Događanja

Natjecanjem u pripremanju roštilju nastavljena je proslava Dana Općine Rugvica. Natjecanju, koje je održano po prvi puta odazvalo se devet ekipa s područja Rugvice, koje su za sve okupljene posjetitelje, kojih se i ovoga puta okupilo u velikom broju pripremili roštilj za „prste polizati“.

Nažalost, svi nisu mogli biti pobjednici, te su kod ocjenjivačkog žirija o onima najboljima odlučivale nijanse. Titulu majstora roštilja ovoga su puta odnijeli vatrogasci DVD-a Rugvica, iza kojih su se smjestili Novaki Oborovski te Oborovo.

-Zadovoljan sam odazivom, a vjerujem da su i posjetitelji. Već sada mogu reći kako ćemo sljedeće godine sve ovo pokušati podići na razinu više, kako bi ovi naši Dani Rugvice postali prepoznatljivi u cijeloj županiji i Gradu Zagrebu. Naša je želja da od ovih Dana napravimo turističku atrakciju, jer mislim da smo već sada došli nekim razvikanim velikim manifestacijama- rekao je načelnik Mato Čičak.

Roštiljada je obogaćena i prijateljskom utakmicom između Općine Rugvica i Policijske uprave zagrebačke, koja je nakon velike borbe završila bez pobjednika 3:3.

Objavljeno u Događanja

Svoj obol obilježavanju Dana Općine Rugvica dao je i DVD Rugvica, koji je protekle nedjelje vrlo uspješno organizirao drugi Ljetni kup DVD-a Rugvica. Natjecanje koje je održano u kategoriji djece, mladeži te odraslih koji su između ostaloga natjecali i u brzinskoj vježbi s vodom okupilo je više natjecateljskih odjeljenja ne samo s područja Vatrogasne zajednice Općine Rugvica, nego i iz susjednih vatrogasnih zajednica.

Inicijativu za organizaciju ovoga natjecanja prošle je godine dao sam načelnik Mato Čičak te je tada organizirano natjecanje u brzinskoj vatrogasnoj vježbi, dok je ove godine sve to podignuto na višu razinu, organizacijom natjecanja za sve uzrasne kategorije.

-Odazivom ekipa smo zadovoljni. Zahvaljujući pokroviteljstvu Općine i Vatrogasne zajednice otišli smo korak dalje te je sve podignuto na višu razinu, što je privuklo i veći broj vatrogasaca- rekao je tajnik DVD-a Rugvica Mario Popović.

U sklopu natjecanja održana je i prezentacija Strukovne udruge radio mreže za opasnost, koja sve sudionike upoznala sa sustavom rada koji je itekako bitan u sustavu zaštite i spašavanja.

POBJEDNICI PO KATEGORIJAMA
DJECA ŽENSKA: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Dubrovčak Lijevi, 3. DVD Savski Nart
DJECA MUŠKA: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Rugvica, 3. DVD Dubrovčak Lijevi
MLADEŽ ŽENSKA: 1. DVD Ježevo, 2. DVD Ostrna, 3. DVD Ribnica
MLADEŽ MUŠKA: 1. DVD Ostrna, 2. DVD Ježevo, 3. DVD Potok
ŽENE A: 1. DVD Strmec Bukevski, 2. DVD Trebovec
MUŠKI A: 1. DVD Granešina, 2. DVD Ostrna, 3. DVD Čička Poljana
MUŠKI B: 1. DVD Trebovec, 2. DVD Ježevo
BRZINSKA VJEŽBA ŽENE: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Ježevo
BRZINSKA VJEŽBA MUŠKI: 1. DVD Donja Greda, 2. DVD Svibovski otok, 3. DVD Ježevo

Objavljeno u Događanja

U sklopu proslave Dana Općine Rugvica danas je održana 3. Rugvička kotlićijada koja je okupila 32 natjecateljske ekipe. Gotovo pet sati ekipe su pripremale što bolji gulaš, kako bi zadovoljili nepca stručnog žirija, koji nije imao prevelikih zamjerki na pripremljena jela.

Svaki majstor ima svoju tajnu, kako da pripremi što bolji kotlić, a naše pitanje glavni organizator cjelokupnog događanja koje je izazvalo veliki interes, Branko Galenić nije nam želio otkriti neku od svojih tajni, tek kratko nam je rekao.

-Treba biti kvalitetno meso, dobar luk te kvalitetno vino na kraju- kazao je popularni Žuti uz kojega su u stručnom žiriju pred kojim nije bio nimalo lagan zadatak bili još šef kuhinje u Studentskom centru Željko Kukočka te Mateja Domitrović Sabo, koja je inače članica žirija i u 3-2-1 kuhaj.

Prošlogodišnji pobjednici bili su iz Ježeva, dok su titulu najboljih ove godine ponijeli članovi ekipe Majkovca, iza kojih su se smjestili braća Sočnić, te ekipa Okunšćaka. Najboljima je nagrade uručio načelnik Mato Čičak, koji nije krio zadovoljstvo manifestacijom koja pobuđuje sve veći interes.

-Ja sam presretan kada vidim da je sve ono što smo planirali uspjelo te da su se sve naše rugvičke udruge primile posla i vidjele da kada se svi skupa ujedinimo da sve to puno bolje funkcionira- kazao je vidno zadovoljni načelnik Čičak.

Kako je bilo na današnjoj Kotlićijadi pogledajte u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Rugvica

Sinoćnjim koncertom Mejaša započelo višednevno obilježavanja Dana Općine Rugvica. Popularni tamburaši u starkama rasplesali su i raspjevali veliki šator u kojem su se okupile sve generacije Rugvičana koje su se zabavljali uz neke od najpoznatijih pjesama ovog mladog sastava, koji je napravio sjajnu feštu koju su otvorile mlade domaće snage iz Drajf benda.

Kakva je atmosfera bila u šatoru možete vidjeti u VIDEU.

Objavljeno u Događanja
Četvrtak, 30 Kolovoz 2018 08:09

Dani Općine Rugvica: Mejaši umjesto Škore

Najavljeni koncert Miroslava Škore koji se sutra trebao održati kao uvertira u proslavu Dana općine Rugvice, nažalost neće biti održan zbog iznenadne bolesti Miroslava Škore. Međutim, Općina Rugvica dogovorila je drugog izvođača te se program pod velikim šatorom u Rugvici održava po predviđenoj satnici.

Škoru će zamijeniti Mejaši koji garantiraju odličnu zabavu uz hitove „Zorica“ i „Duplo slađe“. Kao predgrupa Mejašima nastupit će Drajf band.

Program započinje u 20,00 sati.

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti