fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Asfaltiranje ceste

Gradonačelnik Milan Bandić jutros je obišao novoobnovljenu Ulicu Kozjak, od Barutanskog jarka do Ulice Rebar. Na tom dijelu ulice prethodnih dana obavljeni su radovi skidanja starog i postavljanje novog asfalta, ugradnja poklopaca komunalnih instalacija, podizanje slivnika i iscrtavanje horizontalne signalizacije, čime je prometovanje ulicom podignuto na viši i sigurniju razinu.

-Dižemo prometne standarde u bilo kojem dijelu grada gdje mjesni odbori i građani ukazuju na problem, a tako će biti i ubuduće- rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Bandić. 

 

Objavljeno u Grad Zagreb

Kako je i najavljeno, započeli su radovi na prvoj fazi asfaltiranja 1,4 kilometara kolnika kroz Staklenu ulicu u Bunjanima i to dijela od nogometnog igrališta, odnosno skretanja za naselje Šumećani do skretanja za naselje Šušnjari. Ovim radovima rješava se najkritičnija dionica te ceste koja je ukupno duga 3,5 kilometara. Ostatak kolnika planira se asfaltirati tijekom 2019. godine.

Ovim radovima predviđena je ugradnja novog asfaltiranog kolnika u dva sloja na nosivoj stabilizirajućoj podlozi, te uređenje bankina. Rok završetka radova je četiri radna dana, a u vrijeme izvođenja radova bit će djelomično ili u potpunosti onemogućeno prometovanje što će se regulirati prometnim znacima te pozivamo stanovnike navedene ulice da korištenje svojih vozila prilagode i usklade prema dinamici radova asfaltiranja.

Vrijednost ove faze asfaltiranja iznosi 620 tisuća kuna od čega je Općina Križ od Zagrebačke županije ostvarila sufinanciranje u iznosu od 250 tisuća kuna.

Objavljeno u Križ

Tijekom protekle 2017. godine na području Rugvice asfaltirano je sedamdesetak ulica, a od početka mandata načelnika mate Čička koji je na čelo Općine došao 2015. godine asfaltirano je preko 200 ulica. Tu se nije stalo, te je za ovu godinu najavljeno asfaltiranje novih osamnaest ulica.

-Moje glavno obećanje bilo je da se nitko neće voziti po blatu i to smo uspjeli ostvariti. Paralelno s time izgrađujemo i nogostupe. U Rugvici gotova da više nema ulice koja nije asfaltirana- istaknuo je načelnik Mato Čičak.

Trenutno su u tijeku radovi na asfaltiranju i sanaciji Stare ceste u Rugvici, a u sljedećem razdoblju sloj asfalta dobit će i Novačka ulica, Perćeva ulica, centar Oborova, Kosakova ulica, Školska ulica, Mikanceva ulica, Dolenska ulica, plato Lovačkog doma u Ježevu, Ulica Zavoj u Dragošićki, Antolekova ulica, Rumenčićeva ulica, Marinov put, Galenićeva ulica, Sportska ulica u Ježevom, Sunekova ulica te Siromajska ulica. Vrijednost radova je veća od 2,4 milijuna kuna.

-Neke od ovih ulica, poput Novačke ulice u Novakima Nartskim, došle na red nakon dugih 15 godina- istaknuo je načelnik Čičak.

Kako bi mještanima po okolnim naseljima omogućila ugodna druženja i zabave, Općina je u Otoku Svibovskom, Rugvici te Oborovu izgradila sjenice, čime je na još jedan način iskazana briga za mještane. 

 

 

Objavljeno u Rugvica

Sredstvima Županijske uprave za ceste (ŽUC) novi asfalt dobila je cesta kroz naselje Poljana u Vrbovcu. Sa 750 tisuća kuna obnovljeno je 2,5 kilometara ceste, zajedno s bankinama. Dodatno, Grad Vrbovec je financirao asfaltiranje 1,7 kilometara nerazvrstanih cesta kroz ovo naselje. Obnovljene prometnice u promet su pustili, simboličnim presijecanjem vrpce, župan Stjepan Kožić i gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj.

-Zajedno sa ŽUC-om skrbimo da što više županijskih i lokalnih cesta dobije novi asfalt. Iako je ŽUC podigao kredit od 50 milijuna kuna, s kojim smo u 2016. i 2017. preasfaltirali gotovo 200 kilometara cesta, još uvijek je veliki broj prometnica koje 'vape' za novim asfaltom. Nažalost, apeli prema državi i resornom ministarstvu da osiguraju uspostavu održivog sustava financiranja županijskih i lokalnih cesta još uvijek nisu naišli na plodno tlo i zato se moramo snalaziti sami- rekao je župan, podsjetivši da je temeljni prihod ŽUC-a godišnja naknada koja se plaća pri registraciji vozila, a njezina se visina nije mijenjala od 2002. godine.

-To je vrlo skroman prihod- dodao je župan, rekavši da je država fokusirana samo na održavanje državnih cesta i ne stvara preduvjete da bi županijske uprave za ceste mogle kvalitetno obavljati svoj posao.

S oko 3,4 milijuna kuna (kreditnih sredstava ŽUC-a) preasfaltirano je na području Vrbovca u 2017. godini 10,8 kilometara cesta. Dodatnih 510 tisuća kuna za obnovu nerazvrstanih cesta osigurano je kroz Upravni odjel za poljoprivredu Zagrebačke županije, a 300 tisuća kuna za izvanredno održavanje kroz Upravni odjel za promet i komunalnu infrastrukturu.

-Drago nam je što Županija brine o našem kraju- ustvrdio je gradonačelnik Vrbovca Denis Kralj. Rekao je da je naselje Poljana jedno od starijih i većih na području Vrbovca, ali da je i u njemu puno kuća prazno.

-Kvalitetnim prometnicama stvaraju se uvjeti da stanovnici ostanu na pragu svoga doma. Stoga je cijela Poljana i živjela za ovaj dan. Zadnji put je prometnica kroz ovo naselje asfaltirana prije 50 godina- rekao je Kralj.

Zahvalu Županiji, ispred mještana, uputio je Miljenko Tumpak.

-Ovo za naše mjesto znači puno! Za nas je ovo događaj, jer do sada smo na cesti imali rupu na rupi-rekao je Tumpak.

Objavljeno u Vrbovec
Nedjelja, 31 Prosinac 2017 12:36

Radna zima u Dubravi Pušćanskoj

Pogodne vremenske prilike za ovaj dio godine omogućuju i brojne komunalne radove. Radno je tako proteklih dana bilo na području Općine Pušća gdje se radilo na asfaltiranju cesta i sanaciji mosta. 

Spomenutim radovima bilo je obuhvaćeno naselje Dubrava Pušćanska čime je tamošnjim mještanima podignuta kvaliteta života. Uz završetak radova na asfaltiranju Dubrovačke ceste, završili su i radovi na sanaciji mosta Žirovnica čime je prometovanje podignuta na višu i sigurniju razinu.

Objavljeno u Pušća

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti