fbpx

Ponedjeljak, 03 Prosinac 2018 13:00

FOTO: Kroz Sajam u Pušći do sada je prošlo više od 1000 izlagača Istaknuto

Napisao

U Pušći je protekloga vikenda održan 15. Poljoprivredno-božićni sajam, u sklopu kojeg se već četrnaest godina održava i izložba rakija Zagrebačke županije. Organizator sajma je Općina Pušća, a u proteklih petnaest godina kroz njega je prošlo više od 1000 izlagača, na što je načelnica Anđela Cirkveni izuzetno ponosna.

-Krenuli smo iz jedne male dvorane i misli smo da će to biti samo te godine, no iz godine u godinu interes je rastao, tako da je i ovoga puta sve puno. Sajam ima i međunarodno karakter, jer su nam se pridružili izlagači iz Slovenije te Bosne i Hercegovine- istaknula je načelnica Cirkveni, rekavši kako se ove godine odazvalo sedamdesetak izlagača, koji se rado vraćaju u Pušću.

-Moramo biti zadovoljni, jer na štandovima se nude domaći tradicijski proizvodi, a vjerujem da su zadovoljni i posjetitelji- rekla je načelnica Anđela Cirkveni.

Od prvog dana uz Sajam u Pušći je i Zagrebačka županija, koja na ovaj način podržava i poljoprivredne proizvođače.

-Tako pokazujemo da nam je poljoprivredna proizvodnja itekako važna. I ove smo godine za poljoprivredu osigurali 24,5 milijuna. To govori da smo i dalje uz vas, da nam je želja da poljoprivredna proizvodnja napreduje, a mladi ostanu u ruralnim prostorima- rekao je župan Stjepan Kožić.

Sajam je bio popraćen i kulturno-umjetničkim programom i stručnim predavanjima - „Uloga pH vrijednosti u proizvodnji voćnih rakija“, „Pregled alkoholnih pića čija konzumacija raste - proizvodnja gina“, kao i mini-tečajem za poljoprivrednike „Poljoprivredno okolišna načela u praksi“, a uz domaće gastro-proizvode, posjetitelji su mogli kupiti i razne rukotvorine, poput božićnoga nakita, ručnih radova, cvjetnih aranžmana, suvenira...

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti