fbpx

Nedjelja, 30 Rujan 2018 06:05

Općina Orle od Javne ustanove preuzela obnovu "Selekčkog mosta" na rijeci Odri

Napisao/la Redakcija
Općina Orle od Javne ustanove preuzela obnovu "Selekčkog mosta" na rijeci Odri Javna ustanova Zeleni prsten Zagrebačke županije

Javna ustanova Zeleni prsten nakon što je izradila cjelokupnu projektnu dokumentaciju za obnovu drvenog mosta na rijeci Odri i uložila preko pola milijuna kuna u to, predala je svu potrebnu dokumentaciju za obnovu i izgradnju Općini Orle. Općina Orle ima mnogo više mogućnosti prijava na različite EU natječaje i zajednička procjena Javne ustanove Zeleni prsten i Općine, bila je da će tako most prije biti izgrađen.

-Zahvaljujem Zagrebačkoj županiji, općini Orle, Hrvatskim šumama i Hrvatskim vodama koji su nam pomogli tijekom pripremne faze provedbe projekta Obnova drvenog mosta na rijeci Odri koji se do danas sastojao od izrade projektne dokumentacije. Novi most ponovno će povezivati Turopolje i Posavinu što je izuzetno važno je za očuvanje biološke raznolikosti a biološka raznolikost ovog područja temelji se na opstanku ruralnih područja.“ i naglasila da „predaje dokumentaciju u prave ruke- kazala je ravnateljica Javne ustanove Zeleni prsten Zagrebačke županije, Martina Glasnović.

Tom prilikom načelnik Općine Orle Ervin Vujica najavio je skori početak radova na obnovi mosta.

-Obnova mosta je nužna za lokalno stanovništvu i daljnji razvoj općine. Od kada je most zatvoren za promet do svojih poljoprivrednih površina stanovnici se voze i do 50 kilometara u jednom smjeru, a obnovom mosta će imati 12 kilometara- rekao je Vujica.

Dokumentacija je predana u sklopu Suradničkog vijeća Odransko polje – Turopolje na kojem je predstavljen i novi projekt Sava TIES koji Javna ustanova Zeleni prsten provodi zahvaljujući europskim sredstvima. Ukupna vrijednost projekta je 1,6 milijuna Eura, a projekt traje tri godine. Jedan od ciljeva Sava TIES projekta je pronaći rješenje za trajno uklanjanje i suzbijanje invazivnih stranih vrsta biljaka poput amorfe, pajasena ili japanskog dvornika.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti