01Portal - J-M

Na 11. sjednici Općinskog vijeća Općine Marije Gorice održanoj sinoć, prihvaćeno je izvješće načelnice Marice Jančić o njenom radu u prvih šest mjeseci ove godine. Osim toga, na dnevnom redu bilo je i polugodišnje izvješće o izvršenju Proračuna za ovu godinu, ali i treći ovogodišnji rebalans. Za prvih šest mjeseci rashodi su nadmašili prihode za 160 tisuća kuna, dok je ovim rebalansom očekivani prihod umanjen sa 11,3 na 7,6 milijuna kuna.

Vijećnici su dali ovlasti načelnici Jančić da pokrene projekt rekonstrukcije, modernizacije i upravljanja sustavom javne rasvjete na području Općine Marija Gorica (PROJEKT NEWLIGHT), putem ESCO modela.

Isto tako, donesena je odluka kojom se daje suglasnost za provedbu ulaganja u projekt „Rekonstrukcija i uređenje dječjeg igrališta u Žlepcu Goričkom“ u svrhu prijave projekta na Natječaj za potporu razvoju opće društvene infrastrukture te poboljšanju uvjeta života na ruralnom prostoru.

Četvrtak, 18 Listopad 2018 11:12

Sanirano klizište uz Slapnicu

Napisao/la

Proteklog tjedna započeli su radovi na sanaciji klizišta uz nerazvrstanu cestu koja prolazi uz potok Slapnicu. Prije nešto više od dva mjeseca otvorilo se navedeno opasno klizište koje je značajno suzilo i ugrozilo cijelu cestu koja vodi prema Pećnu i prolazi gotovo cijelim kanjonom potoka Slapnice.

Radovi na utvrđivanja obale kamenom i proširenju ceste, te osiguranju normalne prohodnosti vozila privedeni su kraju. Radove vrijedne 100 tisuća kuna organizirale su i nadzirale Hrvatske vode, a tijekom sanacije klizišta utrošeno je otprilike 500 m3 kamena, koji je ugrađen u utvrđivanje i osiguranje obale potoka.

Utorak, 16 Listopad 2018 08:09

Kloštar preokretom do pobjede u Lonjici

Napisao

Sreća i veselje napokon se osjetila i u redovima Kloštra, čiji su se igrači vratili s tri boda osvojena na neugodnom gostovanju u Lonjici, gdje su domaću Lonju porazili s 2:1. Otputovao je Kloštar na ovo gostovanje bez trojice standardnih igrača i sa samo jedanaest igrača u zapisniku, no velikim trudom i zalaganjem cijele momčadi do posljednjeg sučevog zvižduka uspjeli su uknjižiti trobod.

U prvom dijelu nogometaši Lonje terensku inicijativu uspjeli su okruniti zgoditkom Vimislickoga, da bi igrači Kloštra u nastavku susreta kreirali preokret. Izjednačenje je pogotkom s bijele točke donio Kolak, kojem je to bio prvijenac u kloštranskom dresu, dok je za pobjedu strijelac bio Šemper, čime je Kloštar zabilježio prva tri gostujuća boda ove sezone.

Utorak, 16 Listopad 2018 07:30

Otvoren natječaj za Plaketu Milke Trnine

Napisao/la

Općinski načelnik Općine Križ, Marko Magdić raspisao je javni poziv za prikupljane prijedloga za dodjelu Plakete Milke Trnine. Plaketa Milke Trnine dodjeljuje se kao posebno počasno priznanje za zahvalnost i istaknuti doprinos promicanju kulturne ostavštine imena i djela Milke Trnine u Hrvatskoj i svijetu i to prigodom obilježavanja obljetnice rođenja Milke Trnine, svjetske operne primadone rođene 19.12.1863. godine u Vezišću.

Odluku o dodjeli Plakete Milke Trnine donosi Općinsko vijeće Općine Križ, samoinicijativno ili na prijedlog Općinskog načelnika Općine Križ, a nakon razmotrenih prijedloga zaprimljenih na javni poziv. Plaketa se dobitniku uručuje u prigodi obilježavanja rođendana Milke Trnine.

Prijedlog za dodjelu Plakete Milke Trnine mogu dati; Općinski načelnik Općine Križ, članovi Općinskog vijeća Općine Križ, radna tijela Općinskog vijeća Općine Križ, tijela mjesne samouprave, građani, trgovačka društva, obrtnici, ustanove, udruge, političke stranke i druge pravne i fizičke osobe. Prijedlog se dostavlja na adresu: OPĆINA KRIŽ, TRG SV. KRIŽA 5, 10 314 KRIŽ ili na adresu elektroničke pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., do zaključno s danom 15. studenoga.

Više o natječaju možete doznati OVDJE.

Taekwondo klub Zaprešić organizirao je turnir pod nazivom Susret prijateljstva na kojem je u dvorani ŠRC Zaprešić okupio mlade taekwondoiste iz četiri kluba Zaprešića i okolice. Zajednička nit im je odlična suradnja, razmjena trenera te napredak mladih taekwondoista.

Turnir je održan u povodu Jelačićevih dana, a domaćinima je poslužio kao lagano zagrijavanje za veliki turnir koji slijedi idućeg vikenda. Zanimljivost turnira bila je da su se borbe održavale ekipno, odnosno, svaka ekipa je dala pet boraca u pet minuta, a bodovi svih zajedno su odlučili pobjednika.

Na kraju je Mladost iz Luke pobijedila Sutlu iz Šenkovca u finalnoj borbi, dok su dva treća mjesta podijelili Plamen iz Pušće i domaći Zaprešić. 

 

Pod predsjedanjem predsjednika Krešimira Bunjevca, jučer je održana 13. sjednica Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić. Bila je to maratonska sjednica na kojoj su se na dnevnom redu našle čak 22 točke. Uz razmatranje i usvajanje izvješća o radu trgovačkih društava u suvlasništvu Općine, vijećnici su raspravljali i o radu općinskog načelnika Željka Filipovića u razdoblju od 1. siječnja do 30. lipnja.

-Polugodišnje izvješće najvećim je dijelom vezano uz rad na EU projektima. Tu se radi o cesti u Čemernici koja je završena te je za nju dobivena uporabna dozvola, te o gradnji dječjeg vrtića u Kloštar Ivaniću, tako da nam je realizacija tih projekata jako dobra. Radili smo i na poboljšanju infrastrukture, pojačana nam je bila i zimska služba, jer su oborine bile pojačane. Samim time i prihodovna strana nam je bila veća, kao i rashodovna- ispričao nam je načelnik Željko Filipović, koji je zadovoljan odrađenim poslom u prvih pola godine.

Uz usvajanje izvješća o radu načelnika, pred vijećnicima se našlo i usvajanje polugodišnjeg izvještaja o izvršenju proračuna, prema kojem su ostvareni prihodi iznosili nešto više od 13,2 milijuna kuna, dok su rashodi bili 10,6 milijuna kuna.

-Sve aktivnosti bile su praćene prema proračunu. Tu treba napomenuti kako smo dobili i dva ugovora iz Europskih fondova, te sredstva od Ministarstva graditeljstva i prostornog planiranja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, ali i iz Zagrebačke županije- kazao je Filipović.

Vijećnici su također donijeli i odluku o poboljšanju pravilnika o stipendiranju učenika i studenata s područja općine.

-Sada smo došli do trenutka da sve to možemo još bolje selektirati. Donesen je novi pravilnik tako da ćemo sada raspisati natječaj- rekao nam je načelnik Željko Filipović.

Takvom odlukom u proračunu je za stipendije, koje će primiti 15 učenika i 10 studenata osigurano oko 130 tisuća kuna. Mjesečna stipendija za studente iznosit će 610 kuna, te 450 kuna za učenike. 

 

 

 

Mjesec hrvatske knjige u Općini Križ počeo je otvorenjem izložbe slika pod nazivom „Pozitivne vibracije“ Udruge PULS Moslavački Štrk iz Popovače, u Galeriji Križ. Izložbu je otvorio predsjednik Općinskog vijeća, Mladen Rogić, a o samoj izložbi govorila je Marija Pukec Žigić, predsjednica Udruge.

Prikazana umjetnička djela osobne su priče umjetnika i kroz modernu i slobodnu formu progovaraju o doživljajima njih samih. Apstrakcija je proces koji dovodi do izražavanja onog što umjetnik nosi u sebi prema vanjskom promatraču i tako nastaju nova umjetnička djela. Osvrt na apstraktno slikarstvo članova svoje Udruge, gospođa Pukec Žigić završila je riječima Wassily Kandinskog: „Od svih umjetnosti apstraktno je slikarstvo najteže. Ono zahtijeva da znate dobro crtati, da imate izoštren osjećaj za kompoziciju i boje i da budete istinski poeta, a ovo zadnje je najvažnije.“

Izložba se može pogledati u radno vrijeme Knjižnice i čitaonice Križ.

Utorak, 09 Listopad 2018 14:22

Kloštar i Turopoljac podijelili bodove

Napisao

Nogometaši Kloštra i Turopoljca odigrali su zanimljivu utakmicu koja je završila podjelom bodova, rezultatom 1:1. Turopoljac je kroz cijeli susret imao više od igre, no prilika da susret riješe u svoju korist imali su i domaći igrači, od kojih se ove sezone ipak očekivalo malo više.

Kloštar je poveo već zarana, u četvrtoj minuti kada je siguran realizator najstrože kazne bio Toni Sesar. Preuzela je nakon toga gostujuća momčad inicijativu, dok su domaći nogometaši svoju šansu čekali iz kontranapada. Prilika za podebljanje vodstva imali su, no kako to već biva u nogometu, njihove propuste gosti su kaznili te su preko Paradžika stigli do izjednačenja.

Oba trenera nakon toga sve su karte bacili u napad; te u takvoj igri Kolak ne uspijeva matirati gostujućeg vratara kada je izašao sam pred njega, dok su gosti još jednom zatresli domaću mrežu, no zbog zaleđa taj im pogodak nije priznat te je susret završio podjelom bodova.

U Zagrebačkoj ulici u Križu, uz mjesno groblje započela je rekonstrukcija sustava odvodnje u izvedbi Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije. Tijekom prošle ustanovljeno je puknuće cijevi sustava odvodnje, a posljedica čega su oštećenja na pješačkoj stazi. Procijenjena vrijednost radova je oko 200 tisuća kuna.

Slično puknuće cjevovoda ustanovljeno je i u naselju Novoselec, u Moslavačkoj ulici, gdje će se također uskoro prionuti poslu sanacije toga dijela odvodnje i pješačke staze.

Kuburaško društvo Tri kralja iz Kraljevog Vrha organiziralo je Prve športske igre kuburaša. Na igralištu u Igrišću okupilo se petnaestak kuburaških društava iz Zagrebačke i Krapinsko-zagorske županije koji su se okušali, a nakon što su ispalili počasni plotun iz kubura, u gađanju iz zračne puške, praćke, gađanju potkovom i lukom i strijelom. Nakon igara svi su prionuli kušanju slastica koje su spremali najbolji kuhari u svakom društvu, a ovog puta na meniju je bila kotlovina.

Igre je otvorila načelnica Općine Jakovlje Sanja Borovec pucanjem iz topa, a zamjenik načelnika Mario Hlad okušao se u alci u tačkama.

Stranica 1 od 19

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti