fbpx

01Portal - J-M
Ponedjeljak, 21 Siječanj 2019 11:32

Požar „progutao“ drvenu kuću u Velikoj Hrastilnici

Napisao/la

Iz zasad neutvrđenog razloga, u subotu u kasnim večernjim satima izbio je požar na drvenoj kuću koju koristi 81-godišnjak. Iako su vatrogasci ugasili požar, spasa kući nije bilo te je ista u potpunosti izgorjela.

Očevid će se obaviti danas.

Na programskoj Skupštini Sportske zajednice Općine Krašić , predstavnici klubova koji su članovi Zajednice usvojili su izvješće o radu i financijsko izvješće za proteklu 2018. godinu, te su donijeli planove za daljnji rad i napredak Sportske zajednice, kao i cjelokupnog sporta na području cijele općine.

Za narednu proračunsku godinu planira se značajnije povećanje sredstava, a istaknuto je i uključivanje Sportske zajednice općine u Zajednicu sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije. Načelnik općine Josip Petković Fajnik koji je prisustvovao Skupštini istaknuo je kako je od strane Općine važno sređivanja projektne dokumentacije i evidentiranje sportskih objekata, kako bi se moglo kvalitetno pripremiti i osmisliti daljnje projekte, te kandidirati potrebe sportskih klubova za sredstva europskih fondova, kao i iz drugih izvora financiranja.

Isto tako, na Skupštini je istaknuta važnost kvalitetne suradnje između klubova.

I tijekom ove godine nastavlja se sustavno ulaganje u obnovu zgrade Doma kulture Josip Badalić u Križu. Nakon stolarije, fasade i krovišta nastavlja se unutarnje uređenje koje u ovoj fazi obuhvaća izgradnju sustava grijanja.

Naime, Općina Križ ostvarila je investicijsku potporu Ministarstva kulture u vrijednosti 170 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost planiranih radova oko 220 tisuća kuna. Osim sustava grijanja ugradit će se i pet klima uređaja, koji će u prijelaznom razdoblju grijati i hladiti prostorije Doma kulture.

Četvrtak, 10 Siječanj 2019 11:53

Kriški izviđači uživaju na Kalniku

Napisao/la

Zimska avantura Odreda izviđača Siniša Pavković, započela je početkom tjedna dolaskom u Planinarski dom Kalnik podno vrha Vranilac. Na zimovanju sudjeluje 22 mlada izviđača, koji će kroz pet dana savladavati izviđački program planiran za ovo godišnje doba.

Uz boravak na snijegu od sanjkanja, grudanja i klizanja, kroz radionice u toplini doma se uči o prvoj pomoći, čvorovima, topografiji, snalaženju u prirodi, orijentaciji, polažu se vještine i vještarstava i traže geocachevi. Obilaskom poučne staze izviđači uče o biljnom i životinjskom svijetu kalničkog gorja, dok se u večernjim satima vrijeme provodi kroz igraonice, razne izviđačke i društvene igre.

-Da, djeca su nam svih pet dana bez mobitela i televizora i funkcioniraju fenomenalno i bez svih tih tehnikalija- poručili su iz Odreda izviđača Siniša Pavković, koji se ovim putem zahvaljuju svima onima koji su im omogućili odlazak na ovaj izlet.

Srijeda, 09 Siječanj 2019 11:51

Marija Žertuš iz Obedišća proslavila stoti rođendan

Napisao/la

Marija Žertuš iz Obedišća napunila je danas 100 godina. Svoj rođendan slavljenica je proslavila u krugu svoje brižne obitelji, a zamjenik općinskog načelnika Zlatko Hrastić sa ravnateljicom Gradskog društva Crvenog Križa Ivanić-Grad Ivanom Bajt, volonterima, suradnicima, poželjeli su slatkim poklonima i cvijećem zdravlje, radost i sreću veseloj slavljenici.

Gospođa Marija pričala je čestitarima o svojem dugom i zanimljivom životu, o radostima i tugama, te podijelila pokoji savjet za dugovječnost.

Lijepim željama za rođendan pridružuje se i naša redakcija.

Utorak, 08 Siječanj 2019 11:31

Obitelj Sračić ima najbolje češnjovke u Brezariću

Napisao/la

Kobasičarsko društvo Brezarić početkom siječnja već tradicionalno održava godišnju skupštinu, kao i ocjenjivanje domaćih češnjovki. Ove godine ta lijepa tradicija održana je po 54. puta, a na ocjenjivanju se našlo 30-ak uzoraka domaćih kobasica koje su napravljene iz mesa koje je još uvijek iz domaćeg uzgoja na obiteljskim gospodarstvima.

Ovogodišnji pobjednik bile su češnjovke obitelji Sračić iz Brezarića. Osim druženja uz jelo i piće, bilo je tu i natjecanje u pričanju viceva, zabijanju čavli u drvenu gredu i natjecanje u što većoj glasnoći uzvika ‘kobase’.

Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 13:30

Željko Filipović: Proračun je ambiciozan

Napisao

Usvojeni proračun Općine Kloštar Ivanić za ovu godinu iznosi nešto više od 30 milijuna kuna. Između ostaloga, u njemu se nalazi projekt energetske obnove općinske zgrade, sanacija klizišta na području općine, izgradnja nogostupa i biciklističke staze u Ulici kralja Tomislava, kao i ostali značajni projekti i mjere, koje je općina sufinancirala i prijašnjih godina.

-U planu nam je i zamjena rasvjetnih tijela LED rasvjetom te izgradnja nove mreže tamo gdje nema ulične rasvjete. Proračun je ambiciozan, no mi idemo ambiciozno kako bi mogli i što više napraviti- kazao je načelnik Željko Filipović.

U odnosu na 2018. godinu, ovogodišnji je proračun uvećan za četiri milijuna kuna.

-Cilj nam je da privredimo što više sredstava iz drugih izvora, kako bismo mogli zadovoljiti što više potreba svih naših mještana- zaključio je Filipović.

Vatrogasci Andrilovca u muškoj, te žensko odjeljenje DVD-a Ribnica ukupni su pobjednici desetog izdanja, Zimskog kupa DVD-a Johovec. Natjecanje koje je održano u Školskoj športskoj dvorani u Križu okupilo je 30 vatrogasnih odjeljenja koja su se natjecala u četiri kategorije.

Pehare i diplome najboljima dodijelili su; zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Križ Mario Matanić, predsjednik DVD-a Johovec Dubravko Smiljanić te zamjenik općinskog načelnika Zlatko Hastić.

REZULTATI
MUŠKI A: 1. DVD ANDRILOVEC, 2. DVD NOVOSELEC, 3. DVD GRANEŠINA
MUŠKI B: 1. DVD VIROVITICA, 2. DVD STRMEC BUKEVSKI, 3. DVD RIBNICA
ŽENE A: 1. DVD RIBNICA, 2. DVD SVETA NEDELJA, 3. DVD GRANEŠINA
ŽENE B: 1. RIBNICA I, 2. DVD NOVOSELEC, 3. DVD RIBNICA II

U Kraljevom Vrhu jučer je započela velika kuburaška manifestacija, u organizaciji Kuburaškog društva „Tri kralja“ iz Kraljevog Vrha, „Kuburaško sprepucavanje i krvavicijada“. Tradicionalna manifestacije održava se petu godinu, a tijekom dva dana posjetiteljima se nudi pregršt sadržaja.

Sve je započelo svetom misom i blagoslovom vode u crkvi sveta Tri kralja nakon čega je program nastavljen koncertom duhovne glazbe na kojem je nastupilo desetak pjevačkih zborova. Zabavni dio programa krenuo je u večernjim satima u velikom grijanom šatoru ispred vatrogasnog doma. Posjetitelje su zabavljali članovi grupe Maestral, a vrhunac večeri bio je iza 21 sat kad su na pozornicu stupili članovi grupe Begini iz Jastrebarskog. Posjetitelji su uživali u pjesmi i plesu, a dobro raspoloženje osjetilo se na svakom koraku.

Danas se manifestacija nastavlja sajmom OPG-ova i udruga jakovljanskog kraja i okolice, te zaprimanjem uzoraka krvavica za 5. krvavicijadu. Okupit će se u Kraljevom Vrhu i pozamašan broj kuburaških udruga koje će s domaćinima nazočiti misnom slavlju uz pratnju Limene glazbe iz Donje Stubice, a oko 13 sati očekuje se početak kuburaškog sprepucavanja. Tada će Kraljevim Vrhom zagrmjeti stotinu kubura, nastavit će se kulturno-umjetničkim programom, proglašenjem pobjednika krvavicijade, izvlačenjem bogate tombole i zabavom uz Vida Baloga i grupu Maestral, a sve uz besplatan ulaz.

Srijeda, 02 Siječanj 2019 09:13

Đacima 450 kuna, a studentima 750 kuna mjesečno za stipendiju Istaknuto

Napisao

Načelnik Željko Filipović potpisao je ugovore o stipendiranju sa srednjoškolcima i studentima u tekućoj godini, a temeljem odluke o dodijeli stipendija koju je donijeli Općinsko vijeće. Ugovore o stipendiranju potpisalo je 25 učenika te 4 studenta, kojima je načelnik Filipović zaželio sreću u životu i radu, te nastavak uspješnog školovanja.

-Ovakva odluka dokaz je o brizi o onima kojima je pomoć potrebna, a isto tako i o onima koji tu pomoć zaslužuju svojim radom i izvrsnim uspjehom u školovanju, za što je Općina u svom proračunu osigurala 145 tisuća kuna. Gledajući brojno ove godine imamo najviše stipendija do sada

Srednjoškolska stipendija iznosi 450 kuna, dok će studenti mjesečno primati 750 kuna.

Stranica 1 od 24

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti