01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Vatrogastvo

Najveće vatrogasno natjecanje u Hrvatskoj jutros je otvoreno u Zaprešiću. Na 16. memorijalnom Vatrogasnom kupu ban Josip Jelačić i ove godine okupilo se više od tisuću vatrogasaca iz cijele Hrvatske, a možemo posebno izdvojiti da je u Zaprešić stigla i ekipa DVD-a Vis.

Cjelodnevno natjecanje otvorio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk posebno zahvalivši zaprešićkim vatrogascima koji su iskazali hrabrost, vještinu i predanost na intervenciji u svibnju kad je vremenska nepogoda pogodila Ivanec. Zamjenik predsjednika HVZ-a i predsjednik VZZŽ i VZ Grada Zaprešića Stjepan Ptiček posebno je istaknu vrijednost ulaganja u mlade te pohvalio sve koji su stigli na natjecanje s djecom.

Objavljeno u Događanja

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba još jednom je otvorila svoja vrata, kako bi građane, ali i djecu upoznali sa svojim radom. Mnoštvo posjetitelja i ove je godine odlučilo dio dana provesti na Danu otvorenih vrata, gdje su uz interaktivne i edukativne radionice mogli sudjelovati i u brzom oblačenju, ali i u školici oživljavanja unesrećene osobe ili kako preživjeti požar.

A kako je to sve izgledalo u Savskoj ulici, pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Grad Zagreb

Svoj obol obilježavanju Dana Općine Rugvica dao je i DVD Rugvica, koji je protekle nedjelje vrlo uspješno organizirao drugi Ljetni kup DVD-a Rugvica. Natjecanje koje je održano u kategoriji djece, mladeži te odraslih koji su između ostaloga natjecali i u brzinskoj vježbi s vodom okupilo je više natjecateljskih odjeljenja ne samo s područja Vatrogasne zajednice Općine Rugvica, nego i iz susjednih vatrogasnih zajednica.

Inicijativu za organizaciju ovoga natjecanja prošle je godine dao sam načelnik Mato Čičak te je tada organizirano natjecanje u brzinskoj vatrogasnoj vježbi, dok je ove godine sve to podignuto na višu razinu, organizacijom natjecanja za sve uzrasne kategorije.

-Odazivom ekipa smo zadovoljni. Zahvaljujući pokroviteljstvu Općine i Vatrogasne zajednice otišli smo korak dalje te je sve podignuto na višu razinu, što je privuklo i veći broj vatrogasaca- rekao je tajnik DVD-a Rugvica Mario Popović.

U sklopu natjecanja održana je i prezentacija Strukovne udruge radio mreže za opasnost, koja sve sudionike upoznala sa sustavom rada koji je itekako bitan u sustavu zaštite i spašavanja.

POBJEDNICI PO KATEGORIJAMA
DJECA ŽENSKA: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Dubrovčak Lijevi, 3. DVD Savski Nart
DJECA MUŠKA: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Rugvica, 3. DVD Dubrovčak Lijevi
MLADEŽ ŽENSKA: 1. DVD Ježevo, 2. DVD Ostrna, 3. DVD Ribnica
MLADEŽ MUŠKA: 1. DVD Ostrna, 2. DVD Ježevo, 3. DVD Potok
ŽENE A: 1. DVD Strmec Bukevski, 2. DVD Trebovec
MUŠKI A: 1. DVD Granešina, 2. DVD Ostrna, 3. DVD Čička Poljana
MUŠKI B: 1. DVD Trebovec, 2. DVD Ježevo
BRZINSKA VJEŽBA ŽENE: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Ježevo
BRZINSKA VJEŽBA MUŠKI: 1. DVD Donja Greda, 2. DVD Svibovski otok, 3. DVD Ježevo

Objavljeno u Događanja
Nedjelja, 02 Rujan 2018 18:42

Uređeno spremište DVD-a Jastrebarsko

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko u suradnji sa Zagrebačkom županijom, a u sklopu Javnog poziva za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, sportskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2018. godini proveli su projekt preuređenja vatrogasnog spremišta.

Ovim projektom izvršena je obnova krovišta na vatrogasnom spremištu Središnje vatrogasne postrojbe Jastrebarsko. Odrađeni su limarski radovi te su sve oštećene strane krova na objektu zaštićene od daljnjih utjecaja vremena. Nakon faze sanacije krova na objektu izvršeni su radovi popravka i sanacije vlagom uništenih zidova. Svi zidovi u vatrogasnom spremištu su sanirani i hidroizolirani. Zatim su sanirani podovi u spremištu i garažama te su isti i obojeni.

Provedbom ovog projekta postignuti su planirani ciljevi. Stvoreni su bolji uvjeti za rad mladih i djece u sklopu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko, te operativnih vatrogasaca koji djeluju dobrovoljno u sklopu Središnje vatrogasne postrojbe Jastrebarsko.

Zagrebačka županija ovaj projekt je sufinancirala s 14 tisuća kuna.

Objavljeno u Jastrebarsko

Vatrogasna zajednica Općine Gradec uz organizaciju DVD-a Gradec organizirala je općinsko vatrogasno natjecanje koje je bilo izlučno natjecanje za odlazak na županijsko natjecanje. Natjecanje djece organizirano je na prostorima Osnovne škole Gradec, dok je natjecanje seniora održano na igralištu Nogometnog kluba Sloboda.

Predstavnici Općine Gradec na županijskom natjecanju u kategoriji djece bit će DVD Haganj kod djevojčica, te DVD Repinec, DVD Tučenik i DVD Haganj kod dječaka. Ženska A ekipa DVD Haganj također je izborila županijsko natjecanje, dok su u muškoj konkurenciji taj plasman ostvarili DVD Tučenik, DVD Veliki Brezove, DVD Repinec te DVD Gradec.

U muškoj B kategoriji prva tri mjesta, a samim time i plasman na županijsko natjecanje ostvarili su vatrogasci Hagnja, Pokasina i Repinca.

Objavljeno u Događanja

Svečano je protekle nedjelje bilo u Dubravici, mjestu istoimene općine gdje je tamošnji DVD koji je osnovan 24. lipnja 1928 godine proslavio devedeset godina neprekinutog rada i djelovanja. Sve je započelo u kući Dragutina Strunjaka gdje je tridesetak mještana osnovalo društvo koje je opstalo do današnjih dana.

S bogatom poviješću, usponima i padovima vatrogasaca iz Dubravice sve prisutne goste upoznala je tajnica društva Ivana Slavi.

-Ako bismo ukratko rezimirali djelovanje društva u proteklih devedeset godina tada možemo istaknuti kako društvo danas posjeduje Vatrogasni dom „Pavao Štoos“. Pored toga društvo posjeduje i tri vatrogasna vozila- istaknula je tajnica Slavi.

Kroz ovih devet desetljeća DVD-a Dubravica kroz društvo su prošla 272 vatrogasca, a društvo danas ima 72 člana kojima su na svečanoj sjednici povodom ovako značajnog jubileja dodijeljena i zaslužna priznanja za nesebičan i humani rad kojim su pridonijeli stvaranju i jačanju društva.

-Mi u Općini i u izvršnim tijelima vatrogasne Zajednice uvijek smo se zalagali da nađemo načina kako poduprijeti djelovanje i rad naših vatrogasaca. Nama vatrogasci nikada nisu bili teret i opterećenje, nama su oni nezaobilazni partner pri realizaciji brojnih projekata na području općine. Na vatrogasce se ovdje uvijek može računati, zato uvijek apeliram na roditelje da je biti vatrogasac biti plemenito zanimanje, gdje svoj angažman nikada ne smijemo procjenjivati kao izgubljeno vrijeme. Upravo, zbog toga svoju djecu i unuke treba uključiti u vatrogastvo, kako se tradicija vatrogastva na našem području ne bi zanemarila- kazao je načelnik općine Marin Štritof.

Kako je bilo na devedesetoj obljetnici DVD-a Dubravica možete vidjeti u našoj FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Dubravica

Na Sportskom parku Zelenjak u nedjelju je održan 21. Memorijal Gjuro Stjepan Deželić – vatrogasno natjecanje koje se boduje za Kup Hrvatske vatrogasne zajednice. Organizator natjecanja bila je Vatrogasna zajednica Grada Ivanić- Grada uz suorganizaciju Vatrogasne zajednice Zagrebačke Županije i Hrvatske vatrogasne zajednice, dok je pokrovitelj Memorijala bio Grad Ivanić-Grad. Na natjecanju je nastupila 31 ekipa u 5 kategorija – muški A, muški B, žene A, žene B i PVP-muški B.

Svim sudionicima Memorijala dodijeljena su priznanja za nastup te prigodne statue s likom Gjure Stjepana Deželića, a prvoplasiranim ekipama u svim kategorijama dodijeljene su i prigodne nagrade sponzora čime su ekipe nagrađene za svoj trud, rad i zalaganje.

Na svečanom postrojavanju ekipa, prilikom zatvaranja 21. Memorijala sve prisutne pozdravili su predsjednik Vatrogasne zajednice Ivanić- Grda Tomislav Abramović, zamjenik zapovjednika Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Mario Matanić, Mijo Brlečić u ime Hrvatske vatrogasne zajednice, te u ime Grada Ivanić-Grada zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj koji je ukupnom pobjedniku 21. Memorijala Gjuro Stjepan Deželić, ekipi DVD-a Andrilovec dodijelio prijelazni pehar.

POBJEDNICI 21. MEMORIJALA PO KATEGORIJAMA
MUŠKI A - DVD Andrilovec 
MUŠKI B – DVD Mladost Kaštel Sućurac
ŽENA A - DVD Kašina
ŽENE B - DVD Mali Mihaljevec
PVB MUŠKI B - JVP Varaždin

Objavljeno u Ivanić-Grad
Ponedjeljak, 11 Lipanj 2018 11:32

FOTO: DVD Vrbovo ponosno je na svojih 90 ljeta

Svečanom sjednicom kojoj je prethodila misa u Crkvi Sveta tri kralja, Dobrovoljno vatrogasno društvo Vrbovo proslavilo je 90 godina neprekinutog rada i djelovanja. Tijekom proteklih devet desetljeća rada bilo je uspona i padova, a kako je istaknuo zapovjednik društva Ivan Mazgar zahvaljujući velikom entuzijazmu svih članova društvo je prebrodilo sve nedaće koje su ih pratile.

-Posljednjih godina veliki trud uložili smo kako bi okupili što više mladih. Jedno malo društvo uspjeli smo podići vjerujem na jednu zavidnu razinu- kazao je zapovjednik DVD-a Vrbovo Ivan Mazgar.

DVD Vrbovo danas ima 40 članova te 15 članova podmlatka, koji predstavljaju budućnost društva.

-Nismo neko veliko društvo, no krasi nas sloga i zajedništvo- s ponosom je istaknuo Mazgar.

Proslava devedeset godina održana je pod pokroviteljstvom Hrvatske vatrogasne zajednice, Vatrogasne zajednice Općine Orle te Općine Orle.

-Vatrogastvo u našoj Općini je tradicija. O našim vatrogascima treba voditi brigu jer to su naše operativne snage koje su tu uvijek kada ih zatrebamo- rekao je načelnik Općine Orle Ervin Vujica.

Objavljeno u Orle

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bijela Gorica proslavilo je 50 godina neprekinutog rada i djelovanja. Sve je započelo davne 1968. godine ispred vatrogasnog doma Starina. Uz brojne padove i uspone društvo je zahvaljujući entuzijazmu svih mještana opstalo do današnjih dana o čemu je okupljene vatrogasce na nedjeljnoj svečanosti upoznao tajnik društva Igor Jurišić.

Kako je istaknuo predsjednik društva mnogih od osnivača danas nema među živućima.

-Mi smo od srca zahvalni onima koji su još uvijek među nama; Josipu Knežiću, Stjepanu Knežiću, Franji Kuhariću i Olgi Knežević. Mislim da naše osnivače nismo iznevjerili i izdali- istaknuo je predsjednik DVD-a Bijela Gorica Josip Hrust.

DVD Bijela Gorica danas ima 39 vatrogasaca koje krasi veliko zajedništvo zahvaljujući kojem su i opstali ovih pet desetljeća.

-S obzirom na to kako smo malo mjesto, postigli smo jako velike rezultate od spašavanja imovine do natjecateljski rezultata gdje bilježimo i nastup na Vatrogasnoj olimpijadi u Francuskoj 2013. godine- rekao je zapovjednik društva Andrei Hrust.

Cjelodnevna proslava započela je u prijepodnevnim satima, a prethodio joj je svečani ešalon od društvenog doma u Starini do doma u Bijeloj Gorici, gdje su na svečanoj sjednici zaslužnim pojedincima dodijeljena priznanja, koje je uručeno i načelnici Općine Marija Gorica Marici Jančić, koja je bila i pokroviteljica proslave.

-U jednoj maloj sredini vatrogastvo je zakon. Mi naša tri vatrogasna društva pomažemo koliko je to moguće. Dečki su vrijedni, što pokazuje i ova proslava. Radujemo što se pažnja posvećuje radu s mladima- kazala je načelnica Općine Marica Jančić.

Kako je bilo nA svečanosti u Bijeloj Gorici možete vidjeti u FOTOGALERIJI.

Objavljeno u Marija Gorica

Dodijeljene su nagrade najboljim autorima likovnih i literarnih radova na temu vatrogastva. Natječaj je organizirala Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije, a na njega je ove godine pristiglo 295 radova učenika osnovnih škola. Najbolje su odabrali stručno povjerenstvo Vatrogasne zajednice i posjetitelji njihove internet stranice, a nagrade su im uručili župan Stjepan Kožić, predsjednik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Stjepan Ptiček i Josip Novosel.

-Želimo da mladi kroz ovaj natječaj shvate što vatrogastvo znači za njihovu sredinu i kako funkcionira sustav vatrogastva. Želimo i da neki od njih sutra budu dio tog sustava- rekao je župan, dodavši da požari stalno vrebaju, pa vatrogasci uvijek trebaju biti spremni.

U kategoriji likovnih radova, prema ocjeni stručnog povjerenstva, najbolji su bili Teo Todorović (4. razred, OŠ „Ljubo Babić“, PŠ Cvetković), Rea Plavić (8. razred, OŠ „Stjepan Radić“, Božjakovina) i, u kategoriji djece s posebnim potrebama, Lucija Mesec (8. razred, OŠ Dubrava, PŠ Farkaševac), a u kategoriji literarnih radova Franka Hubzin (4. razred, OŠ Stjepana Basaričeka, Ivanić-Grad) i Anelly Dea Dubroja (6. razred, OŠ Dubrava). Posjetitelji mrežne stranice VZ Zagrebačke županije najviše glasova u kategoriji likovnih radova dali su Viktoru Crnčiću (1. razred, OŠ Ksavera Šandora Đalskog, Donja Zelina) te Bruni Šlogar i Josipu Dramcu (učenicima 8. razreda OŠ „Pavao Belas, Brdovec), a u kategoriji literarnih radova Dominiku Zeliću (2. razred, OŠ „Ivan Benković“, Dugo Selo) i Patriku Klančiru (7. razred, OŠ Jakovlje).

Uvodno, uz župana Stjepana Kožića i predsjednika Vatrogasne zajednice Stjepana Ptičeka, najuspješnije sudionike natjecanja, u ime Državne uprave za zaštitu i spašavanje, pozdravio je zamjenik glavnoga vatrogasnog zapovjednika Željko Sutlar. Rekao je da raduje što djeca prepoznaju važnost vatrogastva i što se kroz ovakve aktivnosti upoznaju s opasnostima od požara.

Objavljeno u Zagrebačka županija
Stranica 1 od 6

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti