fbpx

Ponedjeljak, 15 Listopad 2018 12:29

Najbolji med ima Dragutin Cvetek

Napisao/la Redakcija
Najbolji med ima Dragutin Cvetek Zagrebačka županija

U sklopu 9. festivala pčelarstva Zagrebačke županije održanom protekle subote u Pisarovini uručena su priznanja za kakvoću ovogodišnjeg meda. Šampionom je proglašen med bagrema Dragutina Cveteka, člana Udruge pčelara Vrbovec.

Ukupno je ove godine ocijenjeno 118 uzoraka meda i to bagrema, cvjetnog, kestena, lipe, amorfe, trušljike, uljane repice, suncokreta i meduna. Na ocjenjivanje su ih dostavili članovi deset pčelarskih udruga. Najviše zlatnih priznanja i ove su godine primili članovi Udruge pčelara Vrbovec i Pčelarske udruge Lipa iz Jastrebarskoga.

Ukupno je dodijeljeno 25 zlatnih priznanja koja su proizvođačima meda uručili pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Josip Kraljičković, načelnik općine Tomo Kovačić i predsjednik ocjenjivačke komisije, Dragan Bubalo sa zagrebačkog Agronomskog fakulteta.

-Naši pčelari uglavnom su hobisti, a Županija im, osim financijskim potporama, pomaže i u plasiranju meda na tržište kroz brojne manifestacije- rekao je Kraljičković dodavši da u Zagrebačkoj županiji u deset pčelarskih udruga aktivno djeluju 522 pčelara čije pčelinje zajednice zahvaljujući čistim prirodnim staništima godišnje proizvedu oko 622 tone meda.

Domaćin ovogodišnjeg festivala bila je Pčelarska udruga Kupska dolina.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti