fbpx

Subota, 09 Ožujak 2019 11:12

Turistička godina u Zaprešiću pamtit će se po „Ljetu u Zaprešiću“ Istaknuto

Napisao/la Dražen Mufić

Izvještajnom skupštinom Turističke zajednice Grada Zaprešića službeno je zatvorena protekla godina koja će se pamtiti po brojnim događanjima, a ponajprije po manifestaciji „Ljeto u Zaprešiću“ koja je pratila Svjetsko prvenstvo u nogometu. Upravo je ona bila i glavni razlog za rebalans prihodovne strane Turističke zajednice, jer su nogometaši u Rusiji ostali mnogo duže od plana, pa je produljena manifestacija iziskivala i veća sredstva. No, to na kraju ipak nije nikome smetalo…

Turistička zajednica Grada Zaprešića u protekloj je godini stavila naglasak na aktivnosti poput stvaranja prostornih uvjeta za budući rad Zajednice, izradu turističke signalizacije, promocija turističkog proizvoda, obilježavanje dana Jelačića, Božićnu bajku… To ipak nije rezultiralo povećanjem broja dolazaka domaćih gostiju u odnosu na godinu ranije, a stranih je bilo 11 posto više. 

Predsjednik Turističke zajednice i zaprešićki gradonačelnik Željko Turk naglasio je kako će Zaprešić i dalje svoj turistički potencijal širiti i promovirati, a za značajan turistički skok nužan je hotel kojeg u Zaprešiću nema. Najavio je skore razgovore s potencijalnim investitorima za preuređenje Richterove zgrade u hotel te je istaknuo odlučnu zemljopisnu lokaciju grada za kongresni turizam. 

 

 

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti