fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Milan Bandić

Nakon što je projekt Grada Zagreba – Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Najmudriji.hr dobio veliko priznanje komunikacijskih stručnjaka - Grand Prix Hrvatske udruge za odnose s javnošću u kategoriji regionalne i lokalne samouprave, u Gradskoj upravi održana je konferencija za novinare na kojoj su sudjelovali gradonačelnik Milan Bandić, pročelnica nadležnog ureda Romana Galić, direktorica agencije Pragma komunikacije Dunja Bua Maričević te korisnica senior centra Ana Đikanović.

-Svi ćemo mi jednom biti dio najmudrije generacije- naglasio je gradonačelnik.

Izrazivši zadovoljstvo ovom nagradom, pročelnica Galić istaknula je kako je ovo prvi put da je Grad Zagreb prijavio svoj projekt HUOJ-u te da je zato i veselje i ponos osvojenim Grand Prixom bilo još veće. Također, objasnila je da je, prilikom donošenja odluke o prijavi, najveći problem bio – koji od mnogobrojnih projekata GU za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom uopće prijaviti na natječaj. Izbor je pao na Najmudriji.hr, web platformu osmišljenu kao jedinstveni izvor informacija za starije osobe gdje je dostupan višedimenzionalni sadržaj aktivnosti gerontoloških centara i domova za starije osobe, zabavni sadržaj, inspirativne priče te zanimljivosti iz svijeta osoba starije životne dobi. Naziv je, kako je rekla pročelnica, posuđen od gradonačelnika koji njime često opisuje naše starije sugrađane.

-Na mladima svijet ostaje, ali na starima opstaje. Sve ono što danas radimo za naše roditelje, bake i djedove, zapravo radimo za nas same. Ova nagrada je priznanje, ali i naše obećanje da ćemo raditi još bolje- poručila je pročelnica Galić.

Kako se čulo, projekt je trajao od rujna do prosinca 2018., a vrijednost mu je 61 250,00 kuna. Nagradu dodjeljuje Hrvatska udruga za odnose s javnošću, u 10 različitih kategorija, kao izraz priznanja za izvrsnost u osmišljavanju i provedbi projekata vezanih za strateške komunikacije i odnose s javnošću.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradski zastupnik Tomislav Tomašević (Zagreb je naš), na aktualnom satu Gradske skupštine ušao je u verbalni konflikt s gradonačelnikom Milanom Bandićem. Tema koja ih je zavadila bila je projekt „Grad u gradu“, koji je tražio da se ova točka uvrsti po hitnoj proceduri na dnevni red, što je vladajuća većina odbila.

No, zato je Tomašević o istoj temi uputio gradonačelniku pitanje na aktualnom satu, gdje je zatražio odgovor na pitanje zašto je rok za iskazivanje interesa oko projekta teškog preko 500 milijuna eura na milijun kvadrata zemljišta na Hipodromu i Velesajmu bio svega 15 dana. Gradonačelnik Bandić odgovorio mu je da će kada bude imao nešto reći onda to i reći, poručivši Tomaševiću kako do tada nemaju o čemu razgovarati.

Tomašević tim odgovorom nije bio zadovoljan, jer nije dobio odgovor na postavljeno pitanje.

-Nije čudo što vas je Muzička akademija predložila za počasni doktorat jer dobro svirate, samo ne znam po čijim notama- ustvrdio je nezadovoljni Tomašević.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić uoči sutrašnje sjednice Gradske skupštine u zgradi Gradske uprave održao je konferenciju za novinare. Tema konferencija bila je “Akti gradonačelnika”, a gradonačelnik Bandić tom je prilikom progovorio o projektu „Grad u gradu“.

-Ruši se Velesajam, seli se Hipodrom i igralište Lokomotive i gradimo Zagreb city. Vidim da se već održavaju okrugli stolovi, pozdravljam sve koji mogu doprinijeti da taj projekt uspije i bude što bolji. Saslušat ćemo sve i donijet ćemo najbolju odluku. To je milenijski projekt i kada ga izrealiziramo otići ću u mirovinu- kazao je gradonačelnik Bandić, koji je između ostaloga ponovio kako nacionalni stadion treba biti u Zagrebu.

Uz gradonačelnika Milana Bandića, obratila se i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo Mirka Jozić, koja se u svom izlaganju osvrnula na dodjelu bespovratnih sredstava iz EU, s naglaskom na remetinečki rotor.

Cijelu konferenciju možete pogledati OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Nakon što su pred mjesec dana počeli radovi na uklanjanju starog objekta Doma zdravlja Zagreb Centar u Lučkom, gradonačelnik Milan Bandić danas je položio kamen temeljac za novi objekt Doma zdravlja Lučko.

-U ovom domu zdravlja će raditi dva tima obiteljske medicine, jedan tim dentalne medicine te po prvi put u ovom dijelu grada - jedan tim pedijatrije- objasnio je gradonačelnik Bandić te istaknuo važnost ovog objekta jer njemu gravitira preko 20 tisuća građana - iz Lučkog, Hrvatskog Leskovca, Ježdovca, Blata te dijela Stupnika.

Građani Zagreba za sve ovo će izdvojiti do 15 milijuna kuna, a Dom zdravlja svoja bi vrata trebao otvoriti do ljeta sljedeće godine.

Podsjetimo, riječ je o objektu površine 800 četvornih metara na dvije etaže s pristupom za osobe s invaliditetom, a u kojem će raditi 40 zaposlenika u dvije smjene. U novoizgrađenom Domu zdravlja Lučko bit će smještene ambulante, ordinacije i ljekarna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Radovi na sanaciji i energetskoj obnovi objekta Nogometnog kluba Sava Jakuševec završili su početkom ožujka, a obuhvatili su zamjenu vanjske drvene stolarije novim PVC prozorima, izvedena je toplinska zaštita ovojnice grijanog prostora, sanirani su kosi krov objekta, dimnjak, horizontalna i vertikalna odvodnja te je prekinut dotok kapilarne vlage u objekt iz okolnog tla.

Izvedena je i sanacija unutarnjih prostora i postavljena nadstrešnica nad vanjskim stubištem. Osim toga, radovi su obuhvatili i sanaciju pristupa objektu od strane igrališta, a na glavnom terenu je saniran travnjak. Na sjeverozapadnom dijelu parcele uređeno je pomoćno nogometno igralište s umjetnom travom i rasvjetom.

-Danas smo došli ovdje vidjeti što je napravljeno, a što sve još treba napraviti- rekao je gradonačelnik Bandić te najavio kako je u planu do polovice naredne godine, a sukladno potrebama građana, izgraditi još jedan novi teren te u roku od 20 dana ukloniti nedostatke na postojećem.

Dodao je i da je južno od objekta NK Sava ostavljena prazna parcela za gradnju crkve.

-To je stvar dogovora s Kaptolom, i tu ne mogu govoriti o rokovima- poručio je Bandić.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 07 Ožujak 2019 16:58

Još bolji i spektakularniji Festival svjetla

Treće izdanje Festivala svjetla održat će se od 20. do 24. ožujka, a donosi atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije na 20 lokacija povijesne jezgre grada, rečeno je danas na konferenciji za medije u restoranu Dubravkin put. Na spomenutoj konferenciji sudjelovali su gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld te načelnica Sektora za razvoj kulture Nevena Tudor Perković i arhitekt Bruno Jurčić.

Gradonačelnik Milan Bandić pozdravio je prisutne i rekao kako ovim Festivalom slavimo proljeće, koje simbolizira renesansu, svjetlo i dobre emocije.

-Ovime smo se svrstali uz bok gradova poput Lyona, Amsterdama, Berlina, Praga i drugih svjetskih metropola s tradicijom održavanja sličnih manifestacija. Hvala svima koji su sudjelovali u tome, a posebno umjetnicima koji su iskoristili grad kao najveće i najljepše platno. Neka Zagreb zasja u još većem sjaju ususret proljeću i ljetu- najavio je festival gradonačelnik Bandić.

Prvi put je Festival održan 2017. godine, koji je tada imao samo sedam lokacija na Gornjem gradu. -Već tada nas je prepoznala međunarodna asocijacija Festivala svjetla sa sjedištem u Berlinu, te nas je uvrstila u njihove programe. Drago nam je da nas promoviraju kao grad i zemlju koji ima respektabilan Festival svjetla- naglasila je direktorica Turističke zajednice Martina Bienenfeld.

-Posebnost ove godine su tri instalacije iz Kine u sklopu obilježavanja 2019. kao godine turizma i kulture između Hrvatske i NR Kine, koje će upravo našim najmlađim posjetiteljima biti najzanimljivije, ali i ostalim posjetiteljima kao i turistima kojih ima najviše i koji upravo zbog Festivala dolaze u Zagreb- rekla je Bienenfeld.

Tema ovogodišnjeg festivala je proljeće koje simbolizira buđenje i rast, a svaka od lokacija dočarat će proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave. Ovaj kulturno-umjetnički projekt u organizaciji Turističke zajednice, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Hrvatske elektroprivrede i Kraša, ponudit će posjetiteljima jedinstvenu kombinaciju umjetnosti, arhitekture, dizajna i zabave koristeći gradske vedute kao slikarsko platno.

S obzirom na veliki interes prošle godine, ovo izdanje produženo je za jedan dan više, a ulazak na sve programe je besplatan. Projekcije svjetlosti na svim lokacijama trajat će svakog dana od 18 do 23 sata.

Objavljeno u Grad Zagreb

U povodu održavanja 8. Dana Neretve u Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima je u Gradskoj upravi primio predstavnicu Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve Jelenu Đugum, ujedno i pomoćnicu ministra poljoprivrede.

Nakon sastanka je zamjenica gradonačelnika Olivera Majić istaknula da se razgovaralo o realizaciji manifestacije Dani Neretve u Zagrebu što će se održati u listopadu ove godine.

-Humanitarnim koncertom prikupit će se sredstva za kupnju potrebne medicinske opreme za Dom zdravlja u Metkoviću- rekla je zamjenica te je dodala da Grad Zagreb podržava Institut i da podupire sve njegove aktivnosti.

-Osim humanitarnog koncerta u Lisinskom, i ove godine u okviru Manifestacije će se Caritasu Župe svetoga Antuna Padovanskog, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi Gornja Bistra i Samostanu Karmalićanki donirati mandarine- istaknula je Jelena Đugum.

U suradnji Instituta i Grada Zagreba danas će se u prostorima Hrvatskog slova održati projekcija filma Roberta Knjaza "Najveće svjetske fešte – Maraton lađa", a na fontanama je u planu projiciranje detalja iz filma.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 14 Veljača 2019 19:21

Valentinovo na Jelačić placu

-Nek' Valentinovo u vašim obiteljima bude svaki dan!- poželio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić okupljenima na manifestaciji Valentinovo na Jelačiću koju je, u društvu pomoćnika ministra poljoprivrede Zdravka Tušeka, otvorio danas na Trgu bana Josipa Jelačića.

Istaknuvši kako i sam proizvodi vino koje dijeli dragim ljudima, gradonačelnik Bandić je objasnio da se taj posao, baš kao i svaki drugi, mora raditi s puno ljubavi.

-Ako još niste zaljubljeni, danas vam je idealan dan da se zaljubite!-zaključio je gradonačelnik.

U ime potpredsjednika Vlade i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, okupljene je pozdravio i njegov pomoćnik Zdravko Tušek te je najavio još jednu vinsku manifestaciju – Vina od davnina, a koja će se održati u travnju.

- Svima vama želim da se zaljubite u hrvatska vina!- rekao je Tušek.

Kako se čulo, Grad Zagreb različitim potporama već niz godina pomaže i sufinancira proizvodnju vina i razvoj vinogradarstva i vinarstva na zagrebačkome području. Valentinovo na Jelačiću promotivni je i prodajni festival vina, a održava se u organizaciji Grada Zagreba i Ministarstva poljoprivrede. Građanima će se predstaviti 50-ak proizvođača vina iz cijele Hrvatske, a na Valentinovo će se uz svaku kupljenu bocu vina dobiti i ruža, znak ljubavi.

Objavljeno u Grad Zagreb

Predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je zagrebačku Gradsku upravu, gdje su je dočekali domaćini gradonačelnik Milan Bandić i predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić.

-Želim iskoristiti ovu prigodu i čestitati vam svima na postignućima i uspjehu za uspjehom koji grad Zagreb postiže u europskim, ali i svjetskim okvirima- poručila je predsjednica koja je zagrebačke čelnike posjetila nakon dvadeset izmještanja ureda.

Istaknula je kako se Zagreb na turističkom planu profilira kao jedna od najpoželjnijih europskih destinacija, te izrazila zadovoljstvo što zajedno sudjeluju u organizaciji Adventa, a uskoro će dovršiti projekt izdvajanja najvećeg dijela šume na Pantovčaku kao park-šume za Zagreb i sve građane. Spomenula je i susret s obrtnicima, napomenuvši da, unatoč porastu broja zagrebačkih obrtnika, tu ima još puno deficitarnih zanimanja, poput prerade kože, tekstilne industrije i zlatarstva.

-Znamo da je preduvjet razvoja i kralježnica gospodarstva malo i srednje poduzetništvo, pa se nadam da će i Zagreb nastaviti poticati poduzetništvo i obrtništvo- poručila je predsjednica Grabar-Kitarović.

Gradonačelnik Milan Bandić zaželio je predsjednici Grabar-Kitarović dobrodošlicu, istaknuvši kako gradsko čelništvo čini sve da Zagreb i Hrvatska napreduju na području demografske politike, znanja i obrazovanja, rada i zapošljavanja, solidarnosti i socijalne pravde, otvorenosti i sigurnosti, multikulturalnosti, multietničnosti i multikonfesionalnosti.

Predsjednik Gradske skupštine Andrija Mikulić kazao je kako je Gradska skupština sastavljena od različitih političkih opcija, ali je svim zastupnicima zajednička ljubav i briga za Zagreb. Izrazio je ponos zbog zastupljenosti žena u Gradskoj skupštini - 17 od 51 gradskog zastupnika, čime Zagreb ima bolji prosjek od nacionalne razine.

-Poruku koju ćemo danas zajedno poslati jest da dajemo podršku politici kojoj je cilj poboljšanje standarda naših sugrađana, napredak gospodarstva, znanstvene zajednice, javne uprave, zdravstva, socijalne skrbi, prometne infrastrukture, zaštite okoliša i brojnih ostalih područja vezanih za kvalitetu života- kazao je Mikulić.

Nakon posjeta i obilaska svih hrvatskih županija, predsjednica Republike Kolinda Grabar-Kitarović posjetom Gradskoj upravi Grada Zagreba završava aktivnosti vezane uz izmještanja Ureda predsjednice Republike Hrvatske.

Objavljeno u Grad Zagreb
Petak, 01 Veljača 2019 16:57

Povelja prijateljstva Zagreba i Daruvara

Gradonačelnici Zagreba i Daruvara, Milan Bandić i Damir Lneniček, potpisali su u gradskoj palači Dverce Povelju o suradnji i prijateljstvu dvaju gradova. Izrazivši zadovoljstvo razvojem dobrih odnosa između Zagreba i Daruvara, a koje je potpisivanjem Povelje dobilo i službenu potvrdu, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je cilj daljnje jačanje postojećih veza i intenziviranje suradnje dvaju gradova, osobito na područjima kulture, sporta, urbanističkoga i tehnološkog razvoja, gospodarstva, javnih usluga i turizma.

-Postoji više razloga zašto smo danas potpisali Povelju prijateljstva. Zagrepčani su česti gosti Daruvara, koriste pogodnosti tog kraja za izlete u prirodu, sportske aktivnosti i naročito zdravstveni turizam. Mnogi Daruvarčani rade i žive u Zagrebu i tako doprinose njegovoj raznolikosti. Daruvar i Zagreb žive multikulturalnost i multietničnost. U Daruvaru je značajan broj pripadnika češke narodne manjine koji su se kroz stoljeća utkali duboko u povijest, ne samo Daruvara i Zagreba nego i cijele Hrvatske. Zahvaljujem svima koji su uložili napore da se naše prijateljstvo službeno potvrdi- istaknuo je gradonačelnik Bandić.

Zahvaljujući gradonačelniku Bandiću i njegovim suradnicima na srdačnome prijemu, gradonačelnik Lneniček je naglasio da je Povelja kruna intenzivne suradnje dvaju gradova unazad dvije godine.
-Ovo je povijesna prilika i velika čast za Grad Daruvar. Osim ljekovite izvorne vode, dobre hrane i vrhunskog piva, Daruvar svojim posjetiteljima nudi još obilje sadržaja. Pozivamo Zagrepčane da posjete daruvarski kraj i da osjete naše gostoprimstvo iz prve ruke- rekao je daruvarski gradonačelnik.

Potpisivanju su prisustvovali i zamjenik gradonačelnika Grada Daruvara i saborski zastupnik za češku i slovačku nacionalnu manjinu Vladimir Bilek, predsjednica Gradskog vijeća Grada Daruvara Snježana Sabo, pročelnica Ureda za međugradsku i međunarodnu suradnju i promicanje ljudskih prava Vesna Šimić te pročelnik Gradskog ureda za kulturu Tedi Lušetić.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 9

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti