fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Dan Grada Zaprešića

KUD Jablanovec ponovno je okupio drage prijatelje koji čuvaju običaje i tradiciju kroz ples i pjesmu na Susretu kodova koje se tradicionalno organizira u čast Dana Grada Zaprešića.

I ove godine okupio se respektabilan broj zborova i folkloraša koji su publici predstavili razne pjesme i plesove iz cijele Hrvatske. A ovako lijepa jesenska večer propala bi da se provede uz televiziju, rekla je voditeljica programa, pa je ovaj koncert bio pravo osvježenje za oči i uši.

Objavljeno u Događanja
Subota, 13 Listopad 2018 18:28

FOTO: Zaprešić obilježio 23 rođendan

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća te uz brojne goste i uzvanike Grad Zaprešić obilježio je 23 rođendan. Predsjednik Gradskog vijeća Drago Bago naglasio je velike projekte koji su usmjereni na poboljšanje uvjeta života u gradu s posebnim naglaskom na mlade.

Broje akcije za poboljšanje uvjeta života svih generacija

Gradonačelnik Željko Turk podsjetio je na brojne akcije kojima se poboljšavaju uvjeti života svim generacijama, a posebno je istaknuo velike iskorake napravljene na polju prometa i školstva. Podsjetio je na južnu obilaznicu te ekskluzivno najavio nastavak radova kojeg su Hrvatske ceste objavile samo dan prije svečane sjednice, a cijelu ovu godinu nazvao je neopisivom što je jasna poveznica na nogometno prvenstvo, ali i na aktivnosti u gradu. 

U ime Vlade Republike Hrvatske čestitke je uputio ministar unutarnjih poslova Davor Božinović te je naglasio kako mu je iznimno zadovoljstvo i velika čast biti dio današnje rođendanske proslave i grada Zaprešića, stabilnog i prosperitetnog grada, prepoznatljivog po rastućem broju stanovnika i kontinuitetu ulaganja u gospodarski razvitak i rast. Predsjednik Skupština Zagrebačke županije Damir Mikuljan podsjetio je na odličnu suradnju Zaprešića i Županije, ali i na probleme koje svi susreću; od oporbe koja ponekad nedovoljno konstruktivno kritizira pa do svih ostalih poteškoća, ali sve su to razlozi da se svakog dana sve jače teži boljemu.

Mato Čičak, izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske čestitao je Zaprešićanima njihov dan te rekao kako mogu biti ponosni na rezultate koji se postižu, a posebno na planove koji su pripremljeni ili se pripremaju. 

Marko Samardžija dobitnik nagrade za životno djelo

Prilika je bila da se nagrade najvrjednije dostignuća u protekloj godini. Godišnje nagrade dobili su Mirna Bosak, vrhunska kuglačica i reprezentativka Hrvatske, Zaprešić Boysi koji su cijelo ljeto uz pjesmu slavili uspjehe nogometne reprezentacije, a nagradu za životno djelo dobio je akademik Marko Samardžija.

Objavljeno u Zaprešić
Petak, 12 Listopad 2018 11:29

Krešo Vlahović izlaže u Zaprešiću

Srednja škola ban Josip Jelačić u Zaprešiću u svojoj je Galeriji Anima ugostila slikara Krešu Vlahovića. On je publici predstavio svoje slike rađene tehnikom pastela a izložbeni prostor galerije krasili su brojni pejzaži u svim godišnjim dobima.

Sam autor je rođeni Zaprešićan, a u Zaprešiću živi i danas. Klub Zaprešićana „Zapreščan“ organizator je ove izložbe koja se otvorila u povodu proslave Dana Grada Zaprešića, a autor je izložbu posvetio svojoj unuci koja pohađa upravo ovu srednju školu.

Ravnatelj Srednje škole ban Josip Jelačić i zamjenik gradonačelnika Zaprešića Alan Labus podsjetio je da se upravo navršava 15 godina zaprešićke srednje škole, a da je u tom razdoblju škola napravila velik iskorak koji je vidljiv brojnim uspjesima na natjecanjima znanja i vještina.

-Lijep o je biti na petnaestu godišnjicu u školi, u punoj galeriji u kojoj slavimo umjetnost, ali slavimo i uspjehe škole što je jako lijep spoj- rekao je Labus.

U ime Kluba Zaprešićana „Zapreščan“ čestitke autoru uputio je Vinko Morović, prvi gradonačelnik Zaprešića, te mu zahvalio što je svoju umjetnost podijelio sa svim stanovnicima Zaprešića.

Objavljeno u Događanja

Iza nas je drugi vikend 23. Dana Jelačića kojima se nizom događanja slavi Dan grada Zaprešića. Tim povodom u subotu, 13. listopada održat će se svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će zaslužnim pojedincima biti dodijeljena javna priznanja, dok će se dan ranije u Srednjoj školi ban Josip Jelačić biti otvoren tradicionalni Sajam gospodarstva, koji će se ove godine održati po dvadeseti puta.

-Niz je manifestacija njih pedesetak koje se održavaju u ovome periodu. Ono što bih posebno istaknuo to je upravo taj Gospodarski sajam koji će okupiti 200 izlagača. Svakako treba spomenuti i otvorenje nove zgrade škole u Kupljenovom koje će biti 16. listopada, te otvorenje nove zgrade logopedske ambulante, jer logopedi su naša svakodnevna potreba- rekao nam je gradonačelnik Zaprešića, Željko Turk, koji je ovom prilikom pozvao sve sugrađane i sugrađanke na koncert Zagrebačke filharmonije, kojim će 20. listopada i završiti ovogodišnja proslava Dana grada.

Proslava Dana grada ove je godine dodatno uveličana organizacijom 30. Svjetskog kupa na novoizgrađenoj kuglani, na kojoj su Zaprešićani dosanjali svoj san postavši najboljom ekipom ovog prestižnog natjecanja.

-Tradicija kuglanja u Zaprešiću prisutna je već jedno duže vrijeme. Naš klub perjanica je muškog kuglanja u Hrvatskoj, što su potvrdili i ovom titulom na čemu im čestitam. Veseli nas što je Zaprešić kroz ulaganje u novu kuglanu, kao i u nogometni teren dao doprinos razvoju sporta, a napose razvoju mladih- zaključio je gradonačelnik Turk.

Objavljeno u Zaprešić

U Galeriji Razvid Pučkog otvorenog učilišta Zaprešić otvorena je tradicionalna izložba dječjih radova „Kaži to cvijećem gradu za rođendan“, kojima djeca čestitaju rođendan svome gradu. Ova ekološko-edukativna akcija provodi se u organizaciji Turističke zajednice Grada Zaprešića i pod pokroviteljstvom gradonačelnika. Djeca i tete u zaprešićkim vrtićima, te učenici u osnovnim školama, uključuju se u ovu akciju likovnim i proznim djelima.

Izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Zaprešića Damir Benčević, a direktorica TZ Grada Zaprešića Branka Barilović zahvalila je svima na sudjelovanju te najavila kako će od 20. listopada kompletna izložba biti preseljena u Aulu Doma zdravlja u Zaprešiću. 

 

 

 

Objavljeno u Zaprešić

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti