fbpx

Utorak, 12 Ožujak 2019 12:27

Na željezničkom kolodvoru neće se naplaćivati parking

Napisao/la Redakcija

Uz zaprešićki željeznički kolodvor trenutno su u tijeku radovi na uređenju i označavanju parkirališnih mjesta te autobusnih stajališta, kako bi se omogućio prilaz autobusima koji će prevoziti putnike u razdoblju zatvaranja pruge radi izvođenja radova na modernizaciji i elektrifikaciji pruge Zaprešić-Zabok.

Osim toga, nakon puštanja u promet Južne obilaznice, namjera je premjestiti autobuse koji se trenutno zadržavaju u Ulici Ante Starčevića na željeznički kolodvor Zaprešić. Time će se u konačnici povećati prometna preglednost, protočnost i sigurnost u Starčevićevoj, a željeznički kolodvor pretvoriti u autobusno-željeznički terminal prema modelu „park and ride“ kao dobrom primjeru intermodalnog prijevoza putnika.

Gradnjom pristupne ceste uz Vrtni centar prema Ulici Davora Bašića, odnosno, kružnom toku na Aveniji hrvatskih branitelja, stvoreni su preduvjeti za uređenje parkirališta i ulazno-izlaznih perona za autobuse uz kolodvorsku zgradu. Podsjećamo i kako je prošle godine, uz željeznički kolodvor, Grad Zaprešić uredio novih stotinjak parkirališnih mjesta za osobne automobile te napominjemo kako se ondje naplata parkinga neće uvoditi, niti je bila u planu.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti