fbpx

Nedjelja, 10 Ožujak 2019 16:33

Energetski obnovljeni Dom zdravlja u Vrbovcu štedjet će do 60 posto energije Istaknuto

Napisao/la Redakcija
Energetski obnovljeni Dom zdravlja u Vrbovcu štedjet će do 60 posto energije Zagrebačka županija

Župan Stjepan Kožić, zajedno sa zamjenicom Nadicom Žužak, obišao je energetski obnovljenu ispostavu Doma zdravlja Zagrebačke županije u Vrbovcu. Prva je to od tri ispostave Doma zdravlja koja je energetski obnovljena sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR) i Zagrebačke županije. Ukupna vrijednost projekta je 3,1 milijun kuna. Iz EFRR-a je osigurano 1,103 milijuna, iz proračuna Županije 1,47 milijuna kuna, a iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini nešto više od pola milijuna kuna.

Obnova je obuhvaćala izradu 15 centimetara debele toplinske ovojnice vanjskih zidova i toplinsko izoliranje stropa prema tavanu, ugradnju dizalice topline zrak-voda, ugradnju elektroničkih termostatskih ventila i zamjenu stare novom LED rasvjetom. Sve to dovelo je do osjetnog smanjenja energenata, kao i smanjenja štetnih stakleničkih plinova te je povećalo udobnost boravka u zgradi. 

-Ovom obnovom dobili smo jedan od najštedljivijih objekata javne namjene u županiji. Novac kojega ćemo uštedjeti na grijanju i rasvjeti prenamijenit ćemo za nabavu opreme, ali i druge potrebe u zdravstvu kako bismo podigli standard primarne zdravstvene zaštite- rekao je župan, podsjetivši da su Županiji sredstva odobrena za energetsku obnovi tri ispostave Doma zdravlja – u Vrbovcu, Jastrebarskom i Zaprešiću.

Energetskom obnovom zgrade ispostave Doma zdravlja u Vrbovcu godišnja ušteda na energiji za grijanje predviđena je u iznosu od 59,8 posto, a na energiji za rasvjetu 54,2 posto. Ušteda godišnje primarne energije, očekuje se, bit će 75,9 posto, dok će se godišnja emisija štetnih stakleničkih plinova smanjiti za 81,2 posto.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti