fbpx

Srijeda, 13 Ožujak 2019 11:27

FOTO: Velika Gorica će uskoro imati jedno od najorganiziranijih i najljepših gradskih groblja Istaknuto

Napisao

Groblje u Kušancu do ljeta bi trebalo dobiti novu modernu građevinu za ispraćaje. Nastavak je to sustavnog opremanja groblja u Kušancu, gdje je radove danas obišao i gradonačelnik Dražen Barišić sa svojim suradnicima.

Radovi na oproštajnoj građevini, ali i na uređenju okoliša trebali bi završiti do ljeta čime bi se započelo i sa ispraćajima iz novoizgrađene mrtvačnice ispred koje je započelo i uređenje trga. Osim toga započelo se i s uređenjem još jednog parkirališta. 

-Paralelno s time otvaramo i polja, čime se groblje širi. Organizira se prema projektima oko ove oproštajne građevine. Razvijamo i projekt biciklističke staze i nadamo se da bi uskoro i on mogao zaživjeti, čime bi se ovdje moglo doći javnim prijevozom, biciklom ili osobnim automobilima- rekao je prilikom obilaska gradonačelnik Dražen Barišić.

Radove izvodi VG Komunalac, te oni napreduju planiranom dinamikom.

-Pola radova vrši se van same građevine. Unutra imamo fasaderske, izolaterske i strojarske radove, dok smo s vanjske strane proveli radove na izgradnji vodovodne mreže, sabirne jame i separatora, a pri kraju su i radovi na oborinskoj odvodnji. Također, započeli su radovi na postavljanju rubnjaka i staze oko groblja- o radovima je ispričao direktor VG Komunalca Jurica Mihalj.

Ukupna vrijednost radova je 4,5 milijuna kuna.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti