fbpx
Utorak, 15 Svibanj 2018 14:16

Proglašena elementarna nepogoda za Zelinu, Zaprešić i Samobor Istaknuto

Napisao/la ZG ŽUP
Proglašena elementarna nepogoda za Zelinu, Zaprešić i Samobor Zagrebačka županija

Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je elementarnu nepogodu za područje gradova Sveti Ivan Zelina, Samobor i Zaprešić.

U Svetom Ivanu Zelini 14. svibnja uslijed obilnih kiša nastale su štete na poljoprivrednim kulturama, graditeljstvu i komunalnoj infrastrukturi. U Zaprešiću, odnosno u naseljima Ivanec Bistranski i Jablanovec 12. svibnja uslijed odrona zemljišta nastale su štete na građevinskim objektima i komunalnoj infrastrukturi. U Samoboru, u naseljima Gradišće, Gregurić Breg, Vrhovčak, Jelenščak, Dubrava Samoborska, Bobovica, Samoborski Otok 12. svibnja uslijed oborinskog nevremena praćenog tučom nastala su štete na poljoprivrednim kulturama.

Nakon Županove Odluke o proglašenju elementarne nepogode, gradska povjerenstva za procjenu štete od elementarnih nepogoda dužna su odmah, a najkasnije u roku od 8 dana od nastanka štete, izraditi Prvo priopćenje s procjenom ukupne štete te ga dostaviti Županijskom povjerenstvu koje će potom zbrojene podatke dostaviti Državnom povjerenstvu.

Također, gradovi su dužni unijeti procijenjene štete u Registar šteta u poljoprivredi.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti