fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: tz sveta nedelja
Ponedjeljak, 07 Siječanj 2019 10:29

Sveta Nedelja bilježi gotovo 32 tisuće noćenja

U Svetoj Nedelji u 2018. godini ostvareno je 16 posto više noćenja i 11 posto više dolazaka, što ju svrstava na drugo mjesto u Zagrebačkoj županiji po ukupnom broju dolazaka i noćenja ostvarenih tijekom prošle godine. Sveta Nedelja je tako u 2018. ostvarila ukupno 31 964 noćenja, što je za 16 posto više nego u istom razdoblju 2017. godine kada je ostvareno ukupno 27 514 noćenja. Također, zabilježen je i porast broja dolazaka od 11 posto (18 849 dolazaka).

Inozemni gosti ostvarili su 29 390 noćenja (17 709 dolazaka), dok su domaći gosti ostvarili 2 574 noćenja (1 140 dolazaka). U ukupnoj strukturi gostiju udio noćenja stranih gostiju iznosi 92 posto, a domaćih 8 posto. Najviše gostiju bilo je iz Njemačke, Nizozemske, Italije, Austrije, a bilo je turista i iz Južnoafričke Republike, Hong Konga, Indije, Novog Zelanda te Koreje.

Daljnji porast turističkog prometa očekuje se i tijekom ove godine s obzirom na to da su od 1. siječnja ove godine ugostitelji oslobođeni poreza na potrošnju, a hoteli, kampovi i apartmanska naselja komunalne naknade.

Objavljeno u Sveta Nedelja
Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 06:06

Svetonedeljska fišijada okupila 40 ekipa

Na jezeru Rakitje održana je tradicionalna, sada već 19. po redu Svetonedeljska fišijada u organizaciji Turističke zajednice Grada Svete Nedelje i ŠRD Rak Rakitje, a pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, Zagrebačke županije i tvrtke Svenkom d.o.o. U pripremanju fiš-paprikaša ove se godine natjecalo 40 ekipa, a organizatori su mnogobrojnim posjetiteljima podijelili više od 2 500 porcija fiša, pripremljenog u najvećem kotlu u Hrvatskoj- zapremine 600 litara.

Uz domaćine, gradonačelnika Grada Svete Nedelje Darija Zurovca i zamjenicu Mariju Hršak, suradnike i organizatore, manifestaciji su nazočili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković, županijski i gradski vijećnici te mnogi drugi gosti. Uz pučke igre i izložbu domaćih proizvoda, za zabavno-glazbeni program pobrinuo se tamburaški sastav Milenij.

Bogate nagrade sponzora pobjednicima 19. Svetonedeljske fišijade uručili su gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković.

Objavljeno u Događanja

U središtu Svete Nedelje, u zgradi nekadašnje mitnice, otvoren je Centar za posjetitelje. Rekonstrukcijom ove zgrade, Sveta Nedelja dobila je turističko- informativni centar s multimedijalnim sadržajima gdje je smještena i Turistička zajednica Svete Nedelje. Između ostalog prostor je opremljen IT tehnologijom, moći će se koristiti i kao javni izložbeno- galerijski prostor, a u njemu je smještena i suvenirnica s lokalnim proizvodima. 

-Jedan od najneuglednijih objekata u samom središtu grada preobrazili smo u hvale vrijedan Centar. Njime smo obogatili postojeću turističku ponudu- rekao je na svečanosti otvorenja Centra gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

U rekonstrukciju zgrade, odnosno njezino opremanje, uloženo je nešto više od 3 milijuna kuna. Uz sredstva iz gradskog proračuna dio sredstava osiguran je i preko Županije te Ministarstva turizma.

-Ovo može biti primjer i drugim sredinama u županiji kako urediti prostor u kojemu će se prezentirati sve ono čime se neki kraj može pohvaliti- istaknuo je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Za Renatu Vlahović, direktoricu Turističke zajednice Svete Nedelje, riječ je o izuzetno važnom projektu, dijelu cjelokupne javne turističke infrastrukture, koji će pridonijeti i atraktivnosti destinacije.

Objavljeno u Sveta Nedelja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti