01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: tz sveta nedelja
Ponedjeljak, 03 Rujan 2018 06:06

Svetonedeljska fišijada okupila 40 ekipa

Na jezeru Rakitje održana je tradicionalna, sada već 19. po redu Svetonedeljska fišijada u organizaciji Turističke zajednice Grada Svete Nedelje i ŠRD Rak Rakitje, a pod pokroviteljstvom Grada Svete Nedelje, Zagrebačke županije i tvrtke Svenkom d.o.o. U pripremanju fiš-paprikaša ove se godine natjecalo 40 ekipa, a organizatori su mnogobrojnim posjetiteljima podijelili više od 2 500 porcija fiša, pripremljenog u najvećem kotlu u Hrvatskoj- zapremine 600 litara.

Uz domaćine, gradonačelnika Grada Svete Nedelje Darija Zurovca i zamjenicu Mariju Hršak, suradnike i organizatore, manifestaciji su nazočili i gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić, zamjenik župana Zagrebačke županije Hrvoje Frankić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković, županijski i gradski vijećnici te mnogi drugi gosti. Uz pučke igre i izložbu domaćih proizvoda, za zabavno-glazbeni program pobrinuo se tamburaški sastav Milenij.

Bogate nagrade sponzora pobjednicima 19. Svetonedeljske fišijade uručili su gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec i pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu, ruralni razvitak i šumarstvo Zagrebačke županije Josip Kraljičković.

Objavljeno u Događanja

U središtu Svete Nedelje, u zgradi nekadašnje mitnice, otvoren je Centar za posjetitelje. Rekonstrukcijom ove zgrade, Sveta Nedelja dobila je turističko- informativni centar s multimedijalnim sadržajima gdje je smještena i Turistička zajednica Svete Nedelje. Između ostalog prostor je opremljen IT tehnologijom, moći će se koristiti i kao javni izložbeno- galerijski prostor, a u njemu je smještena i suvenirnica s lokalnim proizvodima. 

-Jedan od najneuglednijih objekata u samom središtu grada preobrazili smo u hvale vrijedan Centar. Njime smo obogatili postojeću turističku ponudu- rekao je na svečanosti otvorenja Centra gradonačelnik Svete Nedelje Dario Zurovec.

U rekonstrukciju zgrade, odnosno njezino opremanje, uloženo je nešto više od 3 milijuna kuna. Uz sredstva iz gradskog proračuna dio sredstava osiguran je i preko Županije te Ministarstva turizma.

-Ovo može biti primjer i drugim sredinama u županiji kako urediti prostor u kojemu će se prezentirati sve ono čime se neki kraj može pohvaliti- istaknuo je zamjenik župana Hrvoje Frankić.

Za Renatu Vlahović, direktoricu Turističke zajednice Svete Nedelje, riječ je o izuzetno važnom projektu, dijelu cjelokupne javne turističke infrastrukture, koji će pridonijeti i atraktivnosti destinacije.

Objavljeno u Sveta Nedelja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti