fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Vatrogastvo

Vatrogasci Andrilovca u muškoj, te žensko odjeljenje DVD-a Ribnica ukupni su pobjednici desetog izdanja, Zimskog kupa DVD-a Johovec. Natjecanje koje je održano u Školskoj športskoj dvorani u Križu okupilo je 30 vatrogasnih odjeljenja koja su se natjecala u četiri kategorije.

Pehare i diplome najboljima dodijelili su; zapovjednik Vatrogasne zajednice Općine Križ Mario Matanić, predsjednik DVD-a Johovec Dubravko Smiljanić te zamjenik općinskog načelnika Zlatko Hastić.

REZULTATI
MUŠKI A: 1. DVD ANDRILOVEC, 2. DVD NOVOSELEC, 3. DVD GRANEŠINA
MUŠKI B: 1. DVD VIROVITICA, 2. DVD STRMEC BUKEVSKI, 3. DVD RIBNICA
ŽENE A: 1. DVD RIBNICA, 2. DVD SVETA NEDELJA, 3. DVD GRANEŠINA
ŽENE B: 1. RIBNICA I, 2. DVD NOVOSELEC, 3. DVD RIBNICA II

Objavljeno u Događanja

Redovitu godišnju skupštinu, na kojoj su doneseni plan aktivnosti i financijski plan za 2019. održala je Vatrogasna zajednica Zagrebačke županije. Bila je to prigoda i za obilježavanje 25. godišnjice ustroja Zajednice.

-Vjerujem da smo u proteklih 25, a posebno zadnjih godina, napravili veliki iskorak u vatrogastvu, posebno u digitalizaciji sustava. Respektabilna smo snaga koja za dobrobit ljudi odrađuje puno toga. Educiramo se, vježbamo, osposobljavamo, nabavljamo novu opremu. U svemu tome imamo podršku Zagrebačke županije- rekao je Josip Novosel, zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, dodavši da pred vatrogascima i dalje stoji veliki rad, posebno u prevenciji i edukaciji stanovništva.

-Ne zaboravljamo ni natjecanja, kroz koja okupljamo mlade- rekao je Novosel.

Prema zadnjim podacima HVZ-a na području Zagrebačke županije ima preko 17 tisuća vatrogasaca.

-U 2018. nije bilo puno velikih intervencija i šumskih požara, a na sreću nije bilo ni poplava. Zacrtani zadaci za ovu godinu u potpunosti su ispunjeni. A što se tiče 2019., maksimalno će se ulagati u nabavu osobne opreme, vozila, čamaca..., u sve ono što je potrebno da bi vatrogasci mogli odrađivati svoj dio posla- rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije, Stjepan Ptiček.

Povodom obilježavanja 25. godišnjice rada VZZŽ-a, na sjednici su uručene povelje i plakete s likom bana Josipa Jelačića, a među dobitnicima je i Zagrebačka županija ispred koje je skupštini nazočila zamjenica župana Nadica Žužak.

Objavljeno u Zagrebačka županija
Utorak, 11 Prosinac 2018 16:06

DVD Bistra modernizirala vozni park

Dobrovoljno vatrogasno društvo Bistra nabavilo je novo malo navalno vozilo marke Ford Tranzit, vrijedno 500 tisuća kuna sa svom potrebnom opremom. Radi se o vozilu namijenjenom za brzo djelovanje na požarima manjeg intenziteta, a vozilo je između ostaloga opremljeno visokotlačnom pumpom s brzim vitlom za gašenje, rasvjetnim stupom, osnovnim alatom za tehničke intervencije ispiranja kolnika, te gašenje šumskih požara i požara otvorenih prostora.

Zahvaljujući nabavci novih vozila stvorene su pretpostavke za prodaju starog voznog parka, koji je prodan vatrogasnim društvima Brdovec i Jakovlje.

Objavljeno u Bistra

Dobrovoljno vatrogasno društvo Cvetković proslavilo je 125 obljetnicu osnutka. U ime Zagrebačke županije svečanosti je prisustvovao predsjednik Županijske skupštine Damir Mikuljan.
Rekao je da su vatrogasci Cvetkovića uzor i ponos i stoga je ovome društvu uručio Zahvalnicu Zagrebačke županije za naročite uspjehe i doprinos u području razvoja vatrogastva te društvenog i javnog života od iznimnog značaja za županiju.

-Vatrogasci su osobe koje imaju osjećaj za opće dobro i koje za to dobro odvajaju puno svog slobodnog vremena- istaknuo je između ostaloga Mikuljan.

Nakon dvaju velikih požara, DVD Cvetković je osnovan 1893., kada je i upisan u, tadašnju, Maticu vatrogasne zajednice hrvatsko-slavonske. Predsjednik društva Mladen Boričević za svečanosti je rekao da se društvo posebno ponosi očuvanjem tradicije i starina.

-Svi strojevi kojima se koristilo društvo su sačuvani, i ispravni!- istaknuo je Boričević, poručivši vatrogascima da i dalje budu složni, jer samo je slogom postignuto sve ono što društvo danas ima.

Uz ostale, obljetnicu društva Cvetkovčanima je čestitao i gradonačelnik Jastrebarskoga Zvonimir Novosel, a tijekom svečanosti je potpisana i povelja o bratimljenju DVD-a Cvetković i DVD-a Odra, vatrogasnog društva također osnovanog prije 125 godina.

Objavljeno u Jastrebarsko

Ovogodišnji zimski kup DVD-a Rugvica, peti po redu privukao je u Rugvicu najveći broj vatrogasnih natjecateljskih odjeljenja, njih 36, od kako se ovo natjecanje održava. Dokaz je to, kako se ovo natjecanje svrstalo među značajna natjecanja na vatrogasnom kalendaru.

-Zadovoljni smo odazivom ekipa, jer rastemo iz godine u godinu. Ove godine odazvali su nam se vatrogasci iz Ladimirevaca na čemu im se zahvaljujem, jer su potegnuli veliki put. Velika zahvala Općini, Vatrogasnoj zajednici te tvrtki Kayle protekcion iz Križevaca koji su osigurali pehare za natjecanje- kazao je zapovjednik DVD- Rugvica Mario Popović, koji je rukovodio cijelim natjecanjem.

Na ovogodišnjem kupu natjecalo se u šest kategorija, a po prvi puta održano je i natjecanje za odjeljenja mladeži i njihovo umijeće spajanja malog usisa, a održano je i natjecanje u silver kategoriji. gdje su se funkcije u vježbi izvlačile prije izlaska na stazu.

REZULTATI
MUŠKI A: 1. DVD Andrilovec, 2. DVD Bešlinec, 3. DVD Bedekovčina
ŽENE A: DVD Ribnica, 2. DVD Hrašće, 3. DVD Buševec
SILVER KUP MUŠKI: 1. DVD Hrelić, 2. DVD Granešina, 3. Vatrogasni suci
SILVER KUP ŽENE: 1. DVD Strmec Bukevski, 2. DVD Hrašće, 3. DVD Šćepanje
MLADEŽ MUŠKA: 1. DVD Ostrna, 2. DVD Granešina, 3. DVD Staro Čiče
MLADEŽ ŽENSKA: 1. DVD Ribnica, 2. DVD Granešina, 3. DVD Ladimirevci

Objavljeno u Događanja

Zajedno sa prijateljima, kolegama vatrogascima, pokroviteljima i sponzorima, članovi DVD-a Čabdin proslavili su sinoć 125. rođendan postojanja svoga društva. Svečano je bilo u kongresnoj dvorani Princess centra u Jastrebarskom gdje se okupilo preko stotinjak gostiju i prijatelja čabdinskih vatrogasaca koji su ponosno proslavili veliku obljetnicu svoga društva. Među gostima bili su i pokrovitelj proslave gradonačelnik grada Jastrebarskog Zvonimir Novosel, načelnik Hrvatske vatrogasne zajednice Željko Popović i zapovjednik Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Josip Novosel, te brojni predstavnici jaskanskih vatrogasnih društava.

-Dobrovoljno vatrogasno društvo Čabdin osnovano je 1893. zajedno s DVD-om Cvetković. Naime, prilikom osnivanja cvetkovačkog društva sudjelovali su i mještani Čabdina, od kojih je desetak bilo aktivnih vatrogasaca. Za vrijeme zajedničkog djelovanja, još davne 1924. godine u Čabdinu je izgrađen vatrogasni dom, a 1949. čabdinski su se vatrogasci odvojili od cvetkovačkih, i od tada Dobrovoljno vatrogasno društvo Čabdin djeluje samostalno. Danas broji preko 60 aktivnih članova- istaknuo je tajnik DVD-a Čabdin Tomislav Lončarić.

Društvo je osobito ponosno na svoj Tamburaški orkestar koji je osnovan 1997. pod dirigentskom palicom pokojnog profesora Stanka Filkovića koji ga je vodio punih 10 godina, nakon čega je njegov posao uspješno nastavio Natko Gaberc. Tamburaški orkestar DVD-a Čabdin nagrađen je za svoj rad Plaketom Grada Jastrebarskog, a danas okuplja petnaestak mladih glazbenika.

Na ovom velikom jubileju čabdinskim vatrogascima čestitao je gradonačelnik Zvonimir Novosel koji je najavio projekt kompletnog uređenja vatrogasnog doma u Čabdinu. Čabdinske vatrogasce ovom su prilikom pozdravili i Željko Popović i Josip Novosel istaknuvši kako su članovi društva, osim u svojoj osnovnoj djelatnosti, veoma aktivni u svim zbivanjima u svom naselju.

 

Objavljeno u Događanja

Najveće vatrogasno natjecanje u Hrvatskoj jutros je otvoreno u Zaprešiću. Na 16. memorijalnom Vatrogasnom kupu ban Josip Jelačić i ove godine okupilo se više od tisuću vatrogasaca iz cijele Hrvatske, a možemo posebno izdvojiti da je u Zaprešić stigla i ekipa DVD-a Vis.

Cjelodnevno natjecanje otvorio je gradonačelnik Zaprešića Željko Turk posebno zahvalivši zaprešićkim vatrogascima koji su iskazali hrabrost, vještinu i predanost na intervenciji u svibnju kad je vremenska nepogoda pogodila Ivanec. Zamjenik predsjednika HVZ-a i predsjednik VZZŽ i VZ Grada Zaprešića Stjepan Ptiček posebno je istaknu vrijednost ulaganja u mlade te pohvalio sve koji su stigli na natjecanje s djecom.

Objavljeno u Događanja

Javna vatrogasna postrojba grada Zagreba još jednom je otvorila svoja vrata, kako bi građane, ali i djecu upoznali sa svojim radom. Mnoštvo posjetitelja i ove je godine odlučilo dio dana provesti na Danu otvorenih vrata, gdje su uz interaktivne i edukativne radionice mogli sudjelovati i u brzom oblačenju, ali i u školici oživljavanja unesrećene osobe ili kako preživjeti požar.

A kako je to sve izgledalo u Savskoj ulici, pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Grad Zagreb

Svoj obol obilježavanju Dana Općine Rugvica dao je i DVD Rugvica, koji je protekle nedjelje vrlo uspješno organizirao drugi Ljetni kup DVD-a Rugvica. Natjecanje koje je održano u kategoriji djece, mladeži te odraslih koji su između ostaloga natjecali i u brzinskoj vježbi s vodom okupilo je više natjecateljskih odjeljenja ne samo s područja Vatrogasne zajednice Općine Rugvica, nego i iz susjednih vatrogasnih zajednica.

Inicijativu za organizaciju ovoga natjecanja prošle je godine dao sam načelnik Mato Čičak te je tada organizirano natjecanje u brzinskoj vatrogasnoj vježbi, dok je ove godine sve to podignuto na višu razinu, organizacijom natjecanja za sve uzrasne kategorije.

-Odazivom ekipa smo zadovoljni. Zahvaljujući pokroviteljstvu Općine i Vatrogasne zajednice otišli smo korak dalje te je sve podignuto na višu razinu, što je privuklo i veći broj vatrogasaca- rekao je tajnik DVD-a Rugvica Mario Popović.

U sklopu natjecanja održana je i prezentacija Strukovne udruge radio mreže za opasnost, koja sve sudionike upoznala sa sustavom rada koji je itekako bitan u sustavu zaštite i spašavanja.

POBJEDNICI PO KATEGORIJAMA
DJECA ŽENSKA: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Dubrovčak Lijevi, 3. DVD Savski Nart
DJECA MUŠKA: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Rugvica, 3. DVD Dubrovčak Lijevi
MLADEŽ ŽENSKA: 1. DVD Ježevo, 2. DVD Ostrna, 3. DVD Ribnica
MLADEŽ MUŠKA: 1. DVD Ostrna, 2. DVD Ježevo, 3. DVD Potok
ŽENE A: 1. DVD Strmec Bukevski, 2. DVD Trebovec
MUŠKI A: 1. DVD Granešina, 2. DVD Ostrna, 3. DVD Čička Poljana
MUŠKI B: 1. DVD Trebovec, 2. DVD Ježevo
BRZINSKA VJEŽBA ŽENE: 1. DVD Sop Hruščica, 2. DVD Ježevo
BRZINSKA VJEŽBA MUŠKI: 1. DVD Donja Greda, 2. DVD Svibovski otok, 3. DVD Ježevo

Objavljeno u Događanja
Nedjelja, 02 Rujan 2018 18:42

Uređeno spremište DVD-a Jastrebarsko

Vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko u suradnji sa Zagrebačkom županijom, a u sklopu Javnog poziva za financiranje programa i projekata udruga i drugih neprofitnih organizacija čije je područje djelovanja kulturnog, socijalnog, humanitarnog, vjerskog, sportskog, obrazovnog i sličnog značenja u 2018. godini proveli su projekt preuređenja vatrogasnog spremišta.

Ovim projektom izvršena je obnova krovišta na vatrogasnom spremištu Središnje vatrogasne postrojbe Jastrebarsko. Odrađeni su limarski radovi te su sve oštećene strane krova na objektu zaštićene od daljnjih utjecaja vremena. Nakon faze sanacije krova na objektu izvršeni su radovi popravka i sanacije vlagom uništenih zidova. Svi zidovi u vatrogasnom spremištu su sanirani i hidroizolirani. Zatim su sanirani podovi u spremištu i garažama te su isti i obojeni.

Provedbom ovog projekta postignuti su planirani ciljevi. Stvoreni su bolji uvjeti za rad mladih i djece u sklopu Dobrovoljnog vatrogasnog društva Jastrebarsko, te operativnih vatrogasaca koji djeluju dobrovoljno u sklopu Središnje vatrogasne postrojbe Jastrebarsko.

Zagrebačka županija ovaj projekt je sufinancirala s 14 tisuća kuna.

Objavljeno u Jastrebarsko
Stranica 1 od 6

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti