01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Polaganje vijenaca
Utorak, 09 Listopad 2018 13:30

Obilježen Dan neovisnosti

Diljem Hrvatske jučer je obilježen Dan neovisnosti. Tog dana 1991. godine Hrvatski Sabor je donio odluku da se Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim nijedno tijelo dotadašnje SFRJ i da ne priznaje niti jedan pravni akt bivše federacije koja više kao takva ne postoji.

U znak sjećanja na ovaj povijesni dan, kod spomenika poginulim braniteljima iz Domovinskog rata u Ivanić-Gradu svijeće su zapalili predstavnici Gradske uprave, predstavnici branitelja, antifašističkih boraca i antifašista Grada Ivanić-Grada te predstavnici MUP-a.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 11:06

Položeni vijenci u povodu Dana neovisnosti RH

Izaslanstvo Grada Zagreba, predvođeno gradonačelnikom Milanom Bandićem, danas je, zajedno s državnim izaslanstvom, predvođenim predsjednikom Vlade RH Andrejom Plenkovićem, položilo vijence u povodu Dana neovisnosti Republike Hrvatske, kod spomen-obilježja Glas hrvatske žrtve- Zid boli, središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja i na grob prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na gradskom groblju Mirogoj te na zajedničku grobnicu za neidentificirane žrtve Kenotaf na Krematoriju.

8. listopada 1991. godine, Hrvatski sabor je jednoglasno donio Odluku o raskidu državnopravnih sveza Republike Hrvatske s ostalim republikama i pokrajinama SFRJ. Sabor je pritom utvrdio da Republika Hrvatska više ne smatra legitimnim i legalnim ni jedno tijelo dotadašnje SFRJ te da ne priznaje valjanim niti jedan pravni akt bilo kojeg tijela koje nastupa u ime bivše federacije, koja više kao takva ne postoji.

Objavljeno u Grad Zagreb
Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 09:39

Vijenci i svijeće za one koji su nas zadužili

Predstavnici Općine Križ, pod vodstvom predsjednika Općinskog vijeća Mladena Rogića, posjetom Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj te svetom misom u Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Križu obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja.

Na ovaj način svi su se još jednom prisjetili i odali počast svima onima koji su nas zadužili svojim životima i borbom te zbog kojih danas živimo na slobodnom teritoriju Republike Hrvatske.

Objavljeno u Križ

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u gradskom parku kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vijenac su položili i svijeću zapalili roditelji i rodbina poginulih i umrlih branitelja “Otoka Ivanića nakon kojih su dužnu počast odali predstavnici gradske uprave, braniteljskih udruga, vatrogasaca, specijalne i temeljne policije te predstavnici Udruge antifašističkih boraca Ivanić-Grada.

Delegaciju Gradske uprave predvodio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj u pratnji predsjednika GV-a Željka Pongraca i gradskih vijećnika, a u ime branitelja nazočnima se obratio Nenad Vujanić, zamjenik predsjednika Zajednice udruga Grada Ivanić- Grada, koji je istaknuo na važnost ove akcije, ali i na činjenicu kako mlade naraštaje treba iznova upoznavati s istinom o Domovinskom ratu.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Nedjelja, 05 Kolovoz 2018 14:24

Zahvala i sjećanje za poginule branitelje

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja. Dan je to kada se svi zajedno prisjećamo Vojno-redarstvene akcije Oluja, kojom je uspostavljena slobodna Hrvatska.

Tim povodom izaslanstvo Općine Dubrava predvođeno predsjednicom Općinskog vijeća Kristinom Gazec, kao i predstavnici branitelja i udruga položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na stradale branitelje u Domovinskom ratu pored spomenika poginulim braniteljima u Dubravi.

Objavljeno u Dubrava

5. kolovoza 1995. godine na kninskoj tvrđavi zavijorila se hrvatska zastava označavajući završetak vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

U ime Grada Svete Nedelje, Gradskog vijeća kao i braniteljskih udruga, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak i predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak položili su vijenac i zapalili svijeće ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima Svete Nedelje na Svetonedeljskom groblju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja. Počast su također odali predsjednici i članovi braniteljskih i ostalih Udruga s područja Grada Svete Nedelje. 

-Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne Republike Hrvatske- poručilo je tom prilikom vodstvo Svete Nedelje.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja vrijeme je kada se prisjećamo pobjeda i uspjeha svih hrvatskih branitelja. Neizmjerna zahvalnost prema herojima Domovinskog rata nešto je s čime svakodnevno živimo i osjećamo, jer to je temelj Domovine čiju slobodu danas uživamo. Čestitku svim sugrađanima u ime svojih zamjenika, predsjednice Gradskog vijeća, gradskih vijećnica i vijećnika, djelatnika gradske uprave i osobno ime uputio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Vojno – redarstvene akcije Oluja i oslobođenja Knina prisjećamo se 5. kolovoza kao dana ključnog za uspostavljanje slobodne Hrvatske. Tim povodom, a u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, vijenac su položili njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat, predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, gradski vijećnici, predstavnici policije, jaskanskih političkih stranaka, ravnateljice Osnovne i Srednje škole te brojni Jaskanci.

Jaskanski župnik vlč. Stjepan Rožanković održao je molitvu kod Spomen - obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, a svečanost je pjevanjem uveličao Župni zbor. Prije molitve i paljenja svijeća održana je i misa za Domovinu u crkvi sv. Nikole u Jastrebarskom u čast svim herojima.

Objavljeno u Jastrebarsko

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, izaslanstvo Grada Velike Gorice položilo je vijence pod Spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred Gradskog groblja. Vijence su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, braniteljskih udruga, Hrvatske vojske, vatrogasaca, te stranačka izaslanstva.

Vijenci i svijeće položeni su i pod bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

-U ime Grada Velike Gorice našim sugrađankama i sugrađanima, čestitamo današnji dan, iskazujući posebnu zahvalnost, poštovanje i počast svim hrvatskim braniteljima- poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Objavljeno u Velika Gorica

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima s područja grada Dugo Selo odana je počast njihovoj žrtvi i žrtvi svih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Uz predstavnike braniteljskih udruga, HVIDR-e, političkih stranaka vijence je položilo i izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Nenadom Panianom te predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom.

Svima prisutnima ispred Grada i branitelja kratkim prigodnim govorom obratio se pukovnik Nikola Tominac, podsjetivši sve još jednom na strahote Domovinskoga rata, teškog puta oslobađanja Domovine, velike žrtve i neprocjenjiv doprinos branitelja na putu do slobode.

Objavljeno u Dugo Selo

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice VRO Oluja, izaslanstvo Grada Zagreba u sastavu: gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih i posebni viši savjetnik gradonačelnika Slavko Kojić, položilo je vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju, te kod Spomen-obilježja Kenotaf na Krematoriju.

Gradonačelnik Bandić tom je prilikom naglasio da se na današnji dan sjećamo operacije Oluja kada su hrvatski branitelji, uz vodstvo predsjednika Franje Tuđmana reintegrirali Hrvatsku.

-Danas u našoj državi trebamo više rada i ozbiljnosti, zajedništva, solidarnosti i socijalne pravde – više brige za običnog čovjeka- dodao je gradonačelnik.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 2

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti