fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Dan pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dan branitelja
Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018 09:39

Vijenci i svijeće za one koji su nas zadužili

Predstavnici Općine Križ, pod vodstvom predsjednika Općinskog vijeća Mladena Rogića, posjetom Spomen sobi poginulih branitelja Domovinskog rata u Galeriji Križ, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod centralnih križeva na groblju u Križu i Rečici Kriškoj te svetom misom u Župnoj crkvi Uzvišenja Svetog Križa u Križu obilježili su Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja.

Na ovaj način svi su se još jednom prisjetili i odali počast svima onima koji su nas zadužili svojim životima i borbom te zbog kojih danas živimo na slobodnom teritoriju Republike Hrvatske.

Objavljeno u Križ

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u gradskom parku kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima, obilježen je Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja.

Vijenac su položili i svijeću zapalili roditelji i rodbina poginulih i umrlih branitelja “Otoka Ivanića nakon kojih su dužnu počast odali predstavnici gradske uprave, braniteljskih udruga, vatrogasaca, specijalne i temeljne policije te predstavnici Udruge antifašističkih boraca Ivanić-Grada.

Delegaciju Gradske uprave predvodio je zamjenik gradonačelnika Tomislav Cuvaj u pratnji predsjednika GV-a Željka Pongraca i gradskih vijećnika, a u ime branitelja nazočnima se obratio Nenad Vujanić, zamjenik predsjednika Zajednice udruga Grada Ivanić- Grada, koji je istaknuo na važnost ove akcije, ali i na činjenicu kako mlade naraštaje treba iznova upoznavati s istinom o Domovinskom ratu.

Objavljeno u Ivanić-Grad
Nedjelja, 05 Kolovoz 2018 14:24

Zahvala i sjećanje za poginule branitelje

Hrvatska slavi Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan branitelja. Dan je to kada se svi zajedno prisjećamo Vojno-redarstvene akcije Oluja, kojom je uspostavljena slobodna Hrvatska.

Tim povodom izaslanstvo Općine Dubrava predvođeno predsjednicom Općinskog vijeća Kristinom Gazec, kao i predstavnici branitelja i udruga položili su vijence i zapalili svijeće u spomen na stradale branitelje u Domovinskom ratu pored spomenika poginulim braniteljima u Dubravi.

Objavljeno u Dubrava

5. kolovoza 1995. godine na kninskoj tvrđavi zavijorila se hrvatska zastava označavajući završetak vojno-redarstvene operacije Oluja, koja je bila temelj za izgradnju samostalne i demokratske Republike Hrvatske.

U ime Grada Svete Nedelje, Gradskog vijeća kao i braniteljskih udruga, zamjenica gradonačelnika Marija Hršak i predsjednik Gradskog vijeća Matej Vrdoljak položili su vijenac i zapalili svijeće ispred Spomen obilježja poginulim braniteljima Svete Nedelje na Svetonedeljskom groblju povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana hrvatskih branitelja. Počast su također odali predsjednici i članovi braniteljskih i ostalih Udruga s područja Grada Svete Nedelje. 

-Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskim braniteljima i njihovim obiteljima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne Republike Hrvatske- poručilo je tom prilikom vodstvo Svete Nedelje.

Objavljeno u Sveta Nedelja

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja vrijeme je kada se prisjećamo pobjeda i uspjeha svih hrvatskih branitelja. Neizmjerna zahvalnost prema herojima Domovinskog rata nešto je s čime svakodnevno živimo i osjećamo, jer to je temelj Domovine čiju slobodu danas uživamo. Čestitku svim sugrađanima u ime svojih zamjenika, predsjednice Gradskog vijeća, gradskih vijećnica i vijećnika, djelatnika gradske uprave i osobno ime uputio je gradonačelnik Zvonimir Novosel.

Vojno – redarstvene akcije Oluja i oslobođenja Knina prisjećamo se 5. kolovoza kao dana ključnog za uspostavljanje slobodne Hrvatske. Tim povodom, a u ime gradonačelnika Zvonimira Novosela, vijenac su položili njegovi zamjenici Stipe Bučar i Domagoj Šlat, predstavnici jaskanskih braniteljskih udruga, gradski vijećnici, predstavnici policije, jaskanskih političkih stranaka, ravnateljice Osnovne i Srednje škole te brojni Jaskanci.

Jaskanski župnik vlč. Stjepan Rožanković održao je molitvu kod Spomen - obilježja nevinoj patnji hrvatskih žrtava svih ratova, a svečanost je pjevanjem uveličao Župni zbor. Prije molitve i paljenja svijeća održana je i misa za Domovinu u crkvi sv. Nikole u Jastrebarskom u čast svim herojima.

Objavljeno u Jastrebarsko

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana branitelja, izaslanstvo Grada Velike Gorice položilo je vijence pod Spomenik hrvatskim braniteljima Domovinskog rata na platou ispred Gradskog groblja. Vijence su položili i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, braniteljskih udruga, Hrvatske vojske, vatrogasaca, te stranačka izaslanstva.

Vijenci i svijeće položeni su i pod bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana.

-U ime Grada Velike Gorice našim sugrađankama i sugrađanima, čestitamo današnji dan, iskazujući posebnu zahvalnost, poštovanje i počast svim hrvatskim braniteljima- poručio je gradonačelnik Dražen Barišić.

Objavljeno u Velika Gorica

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, te Dana branitelja polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomenika poginulim braniteljima s područja grada Dugo Selo odana je počast njihovoj žrtvi i žrtvi svih hrvatskih branitelja u Domovinskom ratu. Uz predstavnike braniteljskih udruga, HVIDR-e, političkih stranaka vijence je položilo i izaslanstvo Grada predvođeno gradonačelnikom Nenadom Panianom te predsjednikom Gradskog vijeća Darjanom Budimirom.

Svima prisutnima ispred Grada i branitelja kratkim prigodnim govorom obratio se pukovnik Nikola Tominac, podsjetivši sve još jednom na strahote Domovinskoga rata, teškog puta oslobađanja Domovine, velike žrtve i neprocjenjiv doprinos branitelja na putu do slobode.

Objavljeno u Dugo Selo

U povodu obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 23. obljetnice VRO Oluja, izaslanstvo Grada Zagreba u sastavu: gradonačelnik Milan Bandić, zamjenica gradonačelnika Olivera Majić, pročelnica Gradskog ureda za branitelje Vesna Helfrih i posebni viši savjetnik gradonačelnika Slavko Kojić, položilo je vijence kod spomenika Glas hrvatske žrtve – Zid boli, Središnjeg križa u Aleji hrvatskih branitelja, na grobu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana na Mirogoju, te kod Spomen-obilježja Kenotaf na Krematoriju.

Gradonačelnik Bandić tom je prilikom naglasio da se na današnji dan sjećamo operacije Oluja kada su hrvatski branitelji, uz vodstvo predsjednika Franje Tuđmana reintegrirali Hrvatsku.

-Danas u našoj državi trebamo više rada i ozbiljnosti, zajedništva, solidarnosti i socijalne pravde – više brige za običnog čovjeka- dodao je gradonačelnik.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti