fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Crveni križ

Gradsko društvo Crvenog križa Samobora dobilo je nepovratna sredstva od Ministarstva rada i mirovinskog sustava za projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena u lokalnoj zajednici“. Ugovor vrijedan više od 2, 5 milijuna kuna u resornom ministarstvu potpisala je ravnateljica Crvenog križa Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, Anica Francetić Kufrin.

Kroz samoborski projekt „Nisi sam – program zapošljavanja žena kroz uslugu pomoći i njege za starije i nemoćne“ koji će se provoditi narednih 26 mjeseci Crveni križ Samobora, Svete Nedelje i Stupnika, moći će zaposliti 12 gerontodomaćica i koordinatora programa. Oni će se brinuti o 60 korisnika usluga pomoći i njege. Crveni križ će u narednih mjesec dana korisnike programa odabrati u suradnji s Centrom za socijalnu skrb u Samoboru, a gerontodomaćice u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje. Gerontodomaćice će obavljati poslove pomoći o njege u kući, ovisno o potrebi korisnika.

Potpisivanju ugovora prisustvovale su zamjenice gradonačelnika Svete Nedelje i Samobora, Marija Hršak i Sanja Horvat Iveković jer oba grada podupiru ovaj vrijedan projekt.

Objavljeno u Samobor

U organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Zagreb, jučer je u Gradskoj skupštini, održana svečanost u povodu prvog darivanja krvi zagrebačkih srednjoškolaca na kojoj su uručene zahvalnice školama i profesorima s najdužim stažem darivanja krvi.

Svečanosti je prisustvovala i zamjenica gradonačelnika Grada Zagreba Jelena Pavičić Vukičević koja je, zahvalivši svim darivateljima krvi, istaknula kako se radi o dobročiniteljima kojima treba odati počast, jer to rade iz ljubavi i na dobrobit onima kojima krv život znači.

-U Hrvatskoj krv daje 4,2 posto stanovnika i svojim ste se nesebičnim činom i vi priključili ovoj obitelji. Hvala vam što darujete ono što se ne može proizvesti, a spašava živote drugih- naglasila je zamjenica.

-U Hrvatskoj se krv već 40 godina daruje dobrovoljno. Zahvaljujući tome došli smo do godišnje brojke od 200 tisuća darivanja, a to ne bi mogli bez vas- rekao je Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog crvenog križa, istaknuvši kako se jednom dozom krvi mogu spasiti tri života.

Crveni križ ove godine obilježava 140 godina Crvenog križa na tlu Hrvatske i 65 godina dobrovoljnog darivanja krvi. Prva akcija organizirana je u tvornici Franck u Zagrebu 2. studenog 1953. godine. (Zagreb.hr)

Objavljeno u Grad Zagreb

Povodom obilježavanja 140. obljetnice Crvenog kriza 150 volontera i djelatnika organiziralo je bakljadu pod sloganom Svjetlo za humanost.

Kolona s upaljenim svijećama prošla je centrom grada, Radićevom ulicom, Kamenitim vratima te završila na trgu svetog Marka. Volonterima Crvenog kriza priključio se i gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima.

Kako je bilo pogledajte u VIDEU.

Objavljeno u Grad Zagreb

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti