fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: predskolski odgoj

Grad Velika Gorica je u sklopu javnog poziva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u predškolskim ustanovama za 2018.godinu završila projekte ulaganja na objektima četiri dječja vrtića.

Uz financijski doprinos Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku opremljeno je dječje igralište za Dječji vrtić Ciciban u Ulici Vladimira Vidrića, sanirana je zgrada Dječjeg vrtića Lojtrica u Velikoj Mlaki, zamijenjene su vanjske ograde na dva objekta Dječjeg vrtića Žirek u Koprivničkoj ulici i Ulici kralja Stjepana Tomaševića. Ukupna sredstva koja su uložena iznose 1,2 milijuna kuna uz doprinos Ministarstva u iznosu od 270 tisuća kuna.

U okviru ovog poziva izrađena je i projektna dokumentacija odnosno glavni projekt energetske obnove za Dječji vrtić Žirek u Koprivničkoj ulici u cilju novih ulaganja u energetsku obnovu ustanova odgoja i obrazovanja koju Grad Velika Gorica kontinuirano provodi.

Objavljeno u Velika Gorica

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, u društvu dvoje mališana otvorio je nadograđeni prostor Dječjeg vrtića Jabuka u Trnavi, u kojem se nalaze četiri dnevna boravka, prostor za logopeda, soba za odgajatelje i prateći sadržaji. Zahvalivši svima koji su svojim zalaganjem i trudom omogućili djeci jasličke i predškolske dobi bolje uvjete u ovom vrtiću, gradonačelnik Bandić istaknuo je da je jedna od glavnih zadaća Grada upravo ulaganje u odgoj i obrazovanje djece i mladih.

-U našem novom prostoru na 500- tinjak kvadrata smjestili smo 105-ero djece u dvije jasličke i dvije vrtićke grupe, te smatram da možemo reći da je to sada vrtić po mjeri djeteta, roditelja i odgajatelja- naglasila je ravnateljica Ljiljana Petrinec.

Inicijativa za nadogradnju krenula je u suradnji s Mjesnim odborom odnosno Vijećem Gradske Donja Dubrava i sami radovi trajali su oko 10 mjeseci.

-Osim što imamo prekrasan prostor sa svim potrebnim edukativnim sredstvima, također imamo i veliki park za djecu u kojem mogu bezbrižno i sigurno provoditi vrijeme- kazala je ravnateljica Petrinec.

Objavljeno u Grad Zagreb

Vanjska igrališta Dječjeg vrtića Ivanić-Grad u objektima „Suncokret“ i „Livada“ preuređena su i opremljena suvremenim edukativno-zabavnim sadržajima. Ovaj projekt Ivanić-Grada sufinanciran je sredstvima sponzora INA – INDUSTRIJA NAFTE D.D., a temelji se na izgradnji dodatnih, suvremenih edukativnih sadržaja za djecu, koji omogućavaju razvoj motoričkih sposobnosti djece svih vrtićkih uzrasta. Ujedno predstavljaju dodanu vrijednost u dinamičnom prostoru za igru kojeg koriste djeca Dječjeg vrtića Ivanić-Grad.

Otvorenju igrališta prisustvovali su zamjenik gradonačelnika Ivanić-Grada Željko Posilović, direktor Inine Proizvodne regije središnja Hrvatska Dinko Vidaković i ravnateljica Dječjeg vrtića Ivanić-Grad Marina Čalušić.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian potpisao je novi ugovor Grada s predstavnicama privatnih Dječjih vrtića Didi“, Buba Biba i Vrapčić o sufinanciranju roditelja s područja Grada čija djeca borave u tim predškolskim ustanovama tijekom 2019. godine. Tri privatna dječja vrtića pohađa ukupno 220 djece, a grad će mjesečno za svako dijete izdvajati 1000 kuna.

-Na ovaj način osiguravamo da djeca kao i do sada, imaju uvjete kao u gradskom vrtiću na zadovoljstvo Grada i građana. Ove godine jedan od vrtića će nadograditi svoje kapacitete tako da ćemo na jesen imati dovoljno mjesto za upis sve djece- rekao je gradonačelnik Panian.

Inače, zajedno s gradskim Dječjim vrtiće Dugo Selo, u kojem je 420 djece, u vrtiće na području grada smješteno je 640 mališana.

Objavljeno u Dugo Selo

Gradonačelnik Ivanić-Grad, Javor Bojan Leš jučer, u prisustvu potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića s ravnateljicom Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matildom Copić, potpisao je ugovor o financiranju rekonstrukcije Dječjeg vrtića u Posavskim Bregima vrtića, vrijedan nešto više od 1,3 milijuna kuna.

Projektom rekonstrukcije vrtića predviđeno je kompletno unutarnje uređenje objekta s opremanjem i izgradnja te uređenje dječjeg igrališta u sklopu vrtića s nabavom novih dječjih sprava za igranje. Projektom se između ostaloga, poveća iskoristivost kvadrature prostorija za predškolsku naobrazbu, povećava kvaliteta predškolskog odgoja, ujednačuje kvaliteta prostora za odvijanje predškolske nastave Dječjeg vrtića podružnica Posavski Bregi s ostalim podružnicama Dječjeg vrtića Ivanić – Grad.

Objavljeno u Ivanić-Grad

Gradonačelnik Jastrebarskog Zvonimir Novosel i predsjednica Sindikata u predškolskom odgoju Božena Strugar, u gradskoj su vijećnici potpisali Aneks kolektivnog ugovora između Grada Jastrebarskog i Sindikata u predškolskom odgoju i obrazovanju koji zaposlenicima Dječjeg vrtića Radost od 1. siječnja jamči povećanje plaće.

-Drago mi je da smo napravili ovaj potez povećanja osnovice za obračun plaće djelatnicima vrtića. Na godišnjoj razini, to povećanje znači veća izdvajanja od dosadašnjih i to za iznos oko 850 tisuća kuna, od čega pola milijuna iz proračuna Grada, a ostatak financira sam Vrtić. Time se ukupna godišnja izdvajanja Grada Jastrebarskog za rad našeg vrtića penju na iznos od 9 milijuna kuna. To je pokazatelj koliko je Gradu važan predškolski odgoj, u koji se puno i svakodnevno ulaže- istaknuo je gradonačelnik Novosel.

Aneksom kolektivnog ugovora osnovica za obračun plaće povećava se, od prvog siječnja 2019, na 5.421, 54 kuna, što je povećanje od 6,12 posto. Potpisivanju ugovora bila je nazočna i povjerenica Sindikata u Dječjem vrtiću Radost u Jastrebarskom, Snježana Janković, koja je zahvalila Gradu i gradonačelniku Novoselu koji je pokazao društvenu osjetljivost i značaj predškolskog odgoja i obrazovanja.

Objavljeno u Jastrebarsko
Subota, 08 Prosinac 2018 13:35

FOTO: Velika Gorica dobila još jedan vrtić

Velika Gorica jedini je grad u Hrvatskoj koji s ponosom može istaknuti kako gotovo 40 posto svoga proračuna ulaže u predškolski odgoj.

-Dolazak novog vrtića u naš grad čini nas ponosnim, ali i gradom koji rado prihvaća i postavlja standard koji je neuhvatljiv za većinu gradova u Hrvatskoj, jer s ovim vrtićem svako dijete u Velikoj Gorici ima osigurano mjesto u vrtiću- kazao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Svoja vrata u Velikoj Gorici ovoga je tjedna službeno otvorio i Dječji vrtić DIDI koji djeluje od 2003. godine na području Zagrebačke i Karlovačke županije. Te 2003. godine Dječji vrtić DIDI koji je prvi vrtić otvorio u Krašiću imao je 16 polaznika i četiri zaposlenika, da bi danas ovu predškolsku ustanovu pohađalo 400 djece o kojima brine 60 zaposlenika.

-Nama je važno dijete i u centru svega su nam djeca. Sve što radimo i činimo radimo na njihovu dobrobit. Nastojimo to činiti najbolje što možemo, a u tome veliku pomoć imamo i od vanjskih suradnika- istaknula je ravnateljica Dječjeg vrtića DIDI Karmen Pavlic, koja vjeruje kako će i dalje imati punu podršku Grada.

-Uspjeli smo nagovoriti ravnateljicu Pavlic da dođe u Veliku Goricu i stvori jedan ovakav dragulj. Mi smo širokog srca te smo izjednačili kriterije za roditelje, da svaki roditelj ima jednake uvjete kao i u gradskom vrtiću- kazao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Dječji vrtić DIDI u Velikoj Gorici s radom je započeo još 1. rujna, a vrijednost investicije uređenja i opremanja prostora bila je oko 3 milijuna kuna. Danas vrtić pohađa 68 mališana u pet odgojno- obrazovnih skupina.

Objavljeno u Velika Gorica

Gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić potpisao je sa Sindikatom obrazovanja, medija i kulture čija je predsjednica Božica Žilić izmjene i dopune kolektivnog ugovora za zaposlene u predškolskim ustanovama. Uz njih potpisnici kolektivnog ugovora su i sindikalna povjerenica Suzana Rajković iz Dječjeg vrtića Ciciban, Kasim Sinanović iz Dječjeg vrtića Velika Gorica, a uz njih potpisnici ugovora su i Tajna Jelić iz Dječjeg vrtića Lojtrica te Mirela Špičić iz Dječjeg vrtića Žirek.

Inače, kolektivni ugovori za zaposlene u dječjim vrtićima sklopljen je u travnju 2016. godine, a novi kolektivni pregovori započeli su u listopadu iste godine.

-Ovakvi potezi ostavljaju trag i u našim društvima, kroz ulaganje u ono što je najbitnije, a to su djeca koja su naša budućnost- kazao je gradonačelnik Barišić istaknuvši kako je Grad tijekom svih ovih godina značajna sredstva ulagao upravo u predškolski odgoj.

-Nama su djeca, a samim time i obitelji u središtu naše misije i rada. Od 2010. godine konstantno povećavamo ta sredstva koja u 2018. godini iznose 68 milijuna kuna. Tu nisu uključene investicije, a izgradili smo dva nova vrtića u Velikoj Mlaki i Cvjetnom naselju. S tim trendom nastavit ćemo i dalje- rekao je gradonačelnik Barišić.

Kako je istaknuo zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar potpisanim kolektivnim ugovorom poboljšani su materijalni uvjeti svim djelatnicima u predškolskom odgoju, gdje grad svake godine bilježi sve bolje rezultate.

-Priznati smo kao pravi grad prijatelj djece, koji ulaže u obrazovanje. Gotovo 40 posto sredstava u taj segment ne ulaže niti jedan drugi grad. Može nas radovati i to što smo jedini u Republici Hrvatskoj koji smo olakšali upise, jer uz smanjenu uplatu uveli smo e-upise- kazao je zamjenik gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Potpisani kolektivni ugovor na snagu stupa 1. siječnja sljedeće godine, a povećanje se kreće od 6,8 posto do 13,6 posto ovisno o radnom mjestu.

-Pregovori su bili dugi i neizvjesni, no u konačnici smo uspjeli približiti stajališta i zato smo danas ovdje. Nećemo reći da smo u potpunosti zadovoljni, jer to ne bi bila idealna slika, jer još uvijek ima prostora za poboljšanje materijalnih uvjeta. Cilj nam je bio ujednačavanje koeficijenata za sve zaposlene u dječjim vrtićima- ispričala je Božica Žilić ispred sindikalista.

Na godišnjoj razini potpisani ugovor za grad znači izdvajanje dodatnih 2,8 milijuna kuna.

Objavljeno u Velika Gorica
Četvrtak, 04 Listopad 2018 09:36

Rast plaća za zaposlenike u predškolskom odgoju

U zagrebačkoj Gradskoj upravi potpisan je V. Dodatak Kolektivnom ugovoru za zaposlene u predškolskim ustanovama Grada Zagreba, te im od 1. prosinca 2018. osnovica plaće raste za 2,1 posto. Ugovor je u ime Grada Zagreba potpisao gradonačelnik Milan Bandić, a u ime Sindikata radnika u predškolskom odgoju i obrazovanju Hrvatske predsjednica Božena Strugar.

-Drago mi je da će od prosinca 5912 zaposlenika dobiti povećanje plaće, odnosno imat će 4,2 posto veću osnovicu nego što su imali- rekao je gradonačelnik.

Predsjednica Sindikata je naglasila kako ovo potpisivanje predstavlja napredak u kolektivnom pregovaranju i socijalnom dijalogu u Gradu Zagrebu.

 

 

Objavljeno u Grad Zagreb

Izdanim rješenjem od strane nadležne komisije Dječji vrtić Bambi u Jakovlju dobio je na korištenje još jednu prostoriju čime su stvoreni svi uvjeti za upis još jedne vrtićke mješovite vrtićke skupine koju će pohađati 22 mališana.

Radovi na prenamjeni prostorije koju su koristili pripadnici DVD-a Jastrebarsko započeli su ljetos, a 60 posto sredstava projekta osigurano je putem Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku kroz Projekt ulaganja u objekte dječjih vrtića.

-Zahvaljujući dobivenim sredstvima odradili smo još jedan značajan projekt kojim smo riješili smještaj djece u vrtić na našem području. Ovime ćemo moći upisati svu djecu s našeg područja, a dođe li do toga da nam natalitet poraste razmišljat ćemo o novom proširenju ili gradnji novog vrtića- istaknula je načelnica Sanja Borovec kazavši kako je realizacijom ovog projekta izrađena kompletna projektna dokumentacija, izvršen upis zgrade vrtića u zemljišne knjige i katastar, odrađeni su građevinski radovi te odvajanje plinskih i električnih instalacija.

Dječji vrtić Bambi od sada će tako pohađati 93 mališana raspoređena u četiri vrtićke skupine, a briga za najmlađe pokazuje se i kroz organizaciju male škole za koju je također zadužen Dječji vrtić. Ovim činom ne prestaje općinsko ulaganje u predškolski odgoj, jer tijekom listopada u sklopu Dječjeg vrtića Bambi uredit će se dječje igralište na koje će biti postavljena nova igrala.

Objavljeno u Jakovlje
Stranica 1 od 4

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti