fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: TZ Samobor
Srijeda, 12 Prosinac 2018 15:40

Novi plan grada Samobora

Turistička zajednica grada Samobora izdala je novi plan grada Samobora. Radi lakšeg pronalaženja ulica karta je podijeljena u kvadratnu mrežu s oznakama za orijentaciju. Plan grada sadrži popis ulica i važnijih objekata te turističku kartu trga, čiju ilustraciju potpisuje Marko Jovanovac.

Svoj primjerak možete pronaći u uredu Turističke zajednice grada Samobora, na Trgu kralja Tomislava 5.

Objavljeno u Samobor

U tjednu obilježavanja Dana grada šest samoborskih povijesno kulturnih znamenitosti dobilo je nove, dvojezične interpretacijske ploče koje prate novi vizual grada. Ploče se sastoje od tekstualnog opisa znamenite lokacije ispred koje se nalaze, na hrvatskom i engleskom jeziku, a postavljene su ispred kapele svetoga Mihalja, staroga grada, kapele svetoga Jurja, galerije Prica, na grobu Vrazove Ljubice te kod vlaka Samoborčeka u Južnom naselju.

Radi se o projektu Turističke zajednice grada Samobora, s ciljem pobližeg opisivanja turističkih lokaliteta, očuvanja kulturne baštine, te promocije i podizanja opće obrazovne i kulturne razine domaćih i stranih posjetitelja.

Objavljeno u Samobor

Turistička zajednica grada Samobora izdala je novi gastro vodič na hrvatskom i engleskom jeziku.

Gastronomija i turizam prirodno su povezani i međusobno se podupiru. Gotovo da nema posjetitelja koji u Samoboru nije kušao kremšnitu i domaće specijalitete, zatražio salamu, češnjovku, muštardu, popio bermet, a za vrijeme Fašnika pojeo krafnu. Ove tradicionalne delicije samoborskih ugostitelja u novom su gastro vodiču predstavljene tekstualnim opisima te modernim fotografijama Ivana Tibora Grujića, uz navedenu bogatu ugostiteljsku ponudu samoborskog kraja.

Tiskano izdanje gastro vodiča možete preuzeti u uredu Turističke zajednice grada Samobora.

Objavljeno u Samobor

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti