01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Srednja strukovna škola Velika Gorica

Uz energetsku obnovu Osnovne škole Sveta Nedelja, za koju je ovog tjedna potpisan Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava, najavljena je i energetska obnova još nekih škola.

Naime, osim Osnovne škole Sveta Nedelja, energetski će se obnoviti i Područna škola Kerestinec za koju su Zagrebačkoj županiji od Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost odobrena sredstava u iznosu od milijuna kuna, a u pripremi su i projekti energetske obnove Srednje strukovne škole Velika Gorica, Područne škole Rakov Potok i Srednje škole Vrbovec ukupne procijenjene vrijednosti 39,5 milijuna kuna koji se će se prijaviti na Poziv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja čije se raspisivanje očekuje uskoro.

Ispred Zagrebačke županije potpisivanju Ugovora u Svetoj Nedelji nazočio je zamjenik župana Hrvoje Frankić koji je istaknuo važnost ovih projekta za djecu, kvalitetu obrazovanja te gospodarsku aktivnost, posebice u građevinskoj djelatnosti.

Objavljeno u Velika Gorica

Srednja škola Dugo Selo, zajedno sa Srednjom strukovnom školom Samobor postale su partner Srednjoj strukovnoj školi u Velikoj Gorici u projektu Regionalni centar kompetentnosti u području strojarstva. Odluka je to Ministarstva znanosti i obrazovanja nakon zaključenog javnog natječaja na koji su se odazvale 42 strukovne škole iz svih krajeva države.

Regionalnim centrima kompetentnosti imenovano je 25 škola i to 6 za područje turizma i ugostiteljstva, 3 za poljoprivredu, 4 za zdravstvo, 6 za elektrotehniku i računalstvo, 6 za strojarstvo, dok je jedna škola proglašena regionalnim centrom i za strojarstvo i za elektrotehniku i računalstvo. Te škole sada imaju mogućnost uz pomoć EU fondova dobiti novu opremu, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja. Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” i „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020″.

Odlukom regionalnih centara kompetentnosti u strukovnom obrazovanju centri su imenovani na razdoblje od narednih pet godina s mogućnošću ponovnog imenovanja.

Objavljeno u Dugo Selo

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak, zajedno s pomoćnikom Vladom Prskalom, objavila je 25 strukovnih škola koje su imenovane regionalnim centrima kompetentnosti. Za reformu strukovnog obrazovanja ovo je ključan korak za raspodjelu milijardu kuna osiguranih iz EU fondova.

Centri kompetentnosti donose novu opremu strukovnim školama, nove smještajne kapacitete za učenike i učitelje, više konkretne prakse za učenike, ulazak učenika u svijet rada, tijesnu suradnju s poslodavcima te edukaciju učitelja. Sredstva, u iznosu oko milijardu kuna, osigurana su u operativnim programima „Konkurentnost i  kohezija 2014. - 2020." i „Učinkoviti ljudski potencijali 2014. - 2020".

S područja Zagrebačke županije među 25 regionalnih centara kompetentnosti izabrana je Srednja strukovna škola Velika Gorica, dok su s područja Zagreba odabrane tri škole Strojarska tehnička škola Fausta Vrančića Zagreb, Tehnička škola Ruđera Boškovića te Škola za medicinske sestre Mlinarska.

Objavljeno u Velika Gorica

U holu Srednje škole u Velikoj Gorici obilježen je Dan otvorenih vrata Srednje strukovne škole koji je posjetilo gotovo 200 učenika završnih razreda velikogoričkih osnovnih škola. Osnovni cilj Dana otvorenih vrata bio je da se potencijalnim budućim učenicima Srednje strukovne škole približi njen osnovni program: 5 obrazovnih sektora i 15 zanimanja, kojima se od nadolazeće školske godine pridodaje i novo zanimanje- tehničar za vozila i vozna sredstva koji traje četiri godine.

-To nam omogućuje da naši učenici trogodišnjih zanimanja nastave dalje u četverogodišnjem programu, da li kroz redovno obrazovanje ili kroz obrazovanje odraslih. Isto tako učenici koji su ranijih godina završili školu i žele nastaviti dalje u tom području omogućuje im se kroz obrazovanje odraslih položiti razliku ispita i završiti taj četverogodišnji program, a polaganjem državne mature dalje mogu nastaviti i sa studiranjem- ispričao je Mladen Zrno iz Srednje strukovne škole koji je bio zadovoljan odazivom učenika.

-Poseban naglasak je na deficitarnim zanimanjima. Ovdje se moglo vidjeti što naši polaznici rade u redovnoj nastavi, ali i kroz sve druge aktivnosti koje se nude. Željeli smo pokazati i način organizacije nastave kroz praksu- kazao je Zrno.

Objavljeno u Velika Gorica

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti