fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Potok Rakovica
Petak, 24 Kolovoz 2018 16:13

Rakovica sanirana, kreće plinifikacija

Nakon uspješno organiziranog Malonogometnog turnira Milić – Hržić – Sučić, u sjećanje na mlade sportaše poginule u Domovinskom ratu, članovi Mjesnog odbora Velika Rakovica, na čelu s neumornim predsjednikom Stjepanom Šančićem, ljeto su iskoristili za uređenje potoka Rakovica koji protiče kroz njihovo naselje.

Nakon dugotrajnih i upornih pregovora s Vodoprivredom Zagreb uspjeli su "isposlovati" dolazak brojne ekipe tog poduzeća u Veliku Rakovicu, te je korito potoka, koji se sve češće izlijevao i plavio mjesto, u potpunosti sanirano i uređeno. Pri regulaciji Rakovice uređene su i obložene kamenom stijenke korita, a očišćeno je i produbljeno dno, čime je povećana i olakšana protočnost, pa više nema opasnosti za plavljenje naselja.

Isto tako, započela je realizacija još jednog velikog projekta - plinifikacija Velike Rakovice, koja bi trebala završiti do kraja godine, pa će Rakovčani uskoro biti u prilici koristiti taj ekološki i prirodni energent.

Objavljeno u Samobor

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti