fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Milan Bandić

BM 365 – Stranka rada i solidarnosti svakim danom sve više jača na području Grada Vrbovca. Tim povodom sinoć je u Lovrečkoj Varoši predsjednik stranke i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić podijelio 60 članskih iskaznica novim članovima stranke, koji im kako je istaknuo Bandić svakim danom sve više prilaze.

-Ovo što se događa u Hrvatskoj kad je riječ o Stranci rada i solidarnosti, to je epidemija. Svaki dan smo negdje i ljudi nam svakodnevno prilaze. Mi vodimo brigu o malom čovjeku i u našem programu ima mjesta za sve ljude jer ljubav prema čovjeku nema granica. Moramo vratiti nadu ljudima- istaknuo je Bandić, koji je poručio kako je njegov cilj da od Hrvatske napravi ono što je učinio u Zagrebu.

Objavljeno u Vrbovec
Srijeda, 16 Siječanj 2019 12:17

Ponikve dobile teren s umjetnom travom

Na pomoćnome igralištu Nogometnog kluba Ponikve rezanjem vrpce zagrebački gradonačelnik Milan Bandić jutros je otvorio novouređeni teren s umjetnom travom. Gradonačelnik je istaknuo kako će novouređeni teren svakako koristiti brojnim članovima kluba koji će za nekoliko godina obilježiti osamdeset godina postojanja.

-Nastavljamo dalje. U zadnje dvije godine smo napravili nekolicinu igrališta, od Kašine i Sesvetskog Kraljevca preko Studentskog grada u Buzinu te Sigeta, Pongračeva, Prigorja Žerjavinca do Ponikva- rekao je gradonačelnik.

Predsjednik Nogometnog kluba Ponikve Hrvoje Pipinić zahvalio je gradonačelniku i Gradu Zagrebu za uređenje terena.

-Nadam se da će ovaj teren potaknuti još više djece iz našeg kvarta i okolice da se počnu baviti sportom i da dođu igrati nogomet u NK Ponikve. Ovdje svakodnevno trenira preko 300 djece, a igra se u seniorskoj i veteranskoj ekipi, a Grad nam je upravo omogućio prekrasne uvjete za rad i za bavljenje sportom- naglasio je predsjednik Pipinić, a zahvalu gradu uputio je i sportski direktor Mile Živčić.

Grad Zagreb za izgradnju ovoga terena osigurao je 3,5 milijuna kuna, dok je Vijeće Gradske četvrti je uložilo 600 tisuća kuna u tribinu s nadstrešnicom.

Objavljeno u Grad Zagreb

Nema Magnolija! Tako bi se mogla sažeti sveukupna kritika dijela oporbe upućena Milanu Bandiću. Naravno bilo je tu jako puno inicijativa kojima se pokušalo napasti Bandića u Skupštini, ali ni jedna nije odjeknula kao Magnolije. Mogli bi reći da u svojoj inačici hit pjesme "U mom dvorištu" Milan Bandić se može diviti svome zelenom travnjaku na kojemu više ne cvjetaju magnolije, ali zato cvjetaju zastupnici.

Na društvenim mrežama se šale kako je on ostvario najbolji pojedinačni rast izbornog rezultata na parlamentarnim izborima 2016. Naravno to Bandić čini retroaktivno. Iako je osvojio svega jedan zastupnički mandat, nepokolebljivi raspodjelitelj zagrebačkih milijardi u svoj je saborski klub uvukao desetu jubilarnu članicu. I to ni manje ni više nego iz HNS-a, partnera u vladajućoj koaliciji. Ovime je postao četvrti najveći klub zastupnika u Saboru. Nakon HDZ-a, SDP-a i Mosta. Iako je u njegovom klubu službeno 8 zastupnika on ima itekako utjecaj na barem dvoje zastupnika iz redova Kluba zastupnika nacionalnih manjina.

Bandić osim što je demoralizirao oporbu u Zagrebu i što je ovladao značajnim brojem mandata u Saboru trenutno se nalazi u situaciji gdje može komotno tražiti i pokoje ministarstvo mjesto. Neobično je što to do sada nije učinio. Ako HNS sa svojim skromnim 'mirazom' u broju zastupnika ima čak dva ministarstva, onda bi bio red da Milan Bandić ima barem toliko, ako ne i više.

Daleko od toga da priželjkujem Bandićeve ministre u Vladi, ali realno je da bi on mogao to tražiti i vrlo vjerojatno dobiti.

Čovjek koji godišnje upravlja s milijardom eura u Zagrebu, koji u Skupštini dobacuje i spušta zastupnicima te koji je najveći koalicijski partner vladajućem HDZ-u na nacionalnoj razini još uvijek nije u cijelosti konzumirao vlast. Možda će to nekome zvučati neobično, ali sve je očitije da se Bandić priprema na napuštanje politike, ali ne podvijena repa, već s ostavštinom nove stranke na lijevom centru. Nameće se pitanje tko će ju voditi kada on ode i može li ta stranka oduzeti primat SDP-u? Naravno taj potencijalni novi lider Stranke rada i solidarnosti mogao bi kapitalizirati taj saborski miraz.

Objavljeno u Grad Zagreb

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić u društvu suradnika obišao je Kamenitu ulicu nakon završenih radova na sanaciji, u duljini od 50 metara, od sjevernog portala Kamenitih vrata do križanja s Opatičkom ulicom. Radovi su obuhvatili rekonstrukciju prometnice s oborinskom odvodnjom i svim postojećim instalacijama, a na nogostupima i kolniku ugrađena je kamena kocka umjesto dosadašnjeg asfalta. Unutar portala Kamenitih vrata izvršeni su i radovi na obnovi molitvenih klupa i postolja za paljenje svijeća te bojanju stropa.

-Sretan sam što smo nakon kule iznad Kamenitih vrata, koju smo obnovili prije dvije godine, konačno obnovili i Kamenita vrata, jer nema Zagrepčanina koji nije došao upravo ovdje zapaliti svijeću kada mu je bilo najteže-rekao je gradonačelnik Bandić najavivši kako će Grad obrtnicima koji su zbog radova ostvarili manju dobit, dati naknadu. 

Nedjeljko Pintarić iz Župe Svetog Marka zahvalio je gradonačelniku i Gradu što su omogućili da se uljepša svetište Majke božje od Kamenitih vrata koje pripada upravo njihovoj župi, a posjećuju ga u velikom broju ne samo Zagrepčani nego i mnogobrojni turisti grada Zagreba.

-Pozivam sve sugrađane da dolaze u što većem broju, zapale svijeću i pomole se Majci božjoj koja je velika pomoćnica svih građana i svih vjernika koji ovdje hodočaste- kazao je Pintarić tom prilikom.

Objavljeno u Grad Zagreb

U povodu osvajanja zlata na Europskom prvenstvu atletike u Berlinu, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić uputio je čestitku najboljoj svjetskoj bacačici diska Sandri Perković, u kojoj stoji:

"Draga Sandra,

Povijest je ispisana! Pet uzastopnih europskih zlata u istoj disciplini baš nikome u povijesti atletike nije uspjelo, ali rekordi postoje da bi se srušili! Još jednom si dokazala da si najveća, a tvoje navijače po tko zna koji put oduševila i ispunila neopisivim ponosom. Čestitam ti od srca na ovom uspjehu. Uvjeren sam da u tebi još uvijek gori onaj isti žar za rušenjem novih rekorda i pisanjem novih stranica povijesti.

S nestrpljenjem iščekujemo tvoje nadolazeće nastupe!

Sretno!"

Objavljeno u Grad Zagreb

Zaželjevši djeci sretan put i dobru zabavu na moru, jučer je s maksimirskog stadiona gradonačelnik Milan Bandić ispratio još dvije skupine djece, njih 90-ero, iz obitelji slabijeg socijalnog stanja na sedmodnevno ljetovanje u odmaralište Cvrčak u Dugoj Uvali i odmaralište Stoimena u Crikvenici.

-Ove godine u organizaciji Grada Zagreba u odmaralištima podružnice Vladimir Nadzor na četiri lokacije u Dugoj uvali, Skradinu, Crikvenici i Velom Lošinju  ljetuje 1200 djece, a koliko se tome raduju govore njihovi osmjesi na licu- rekla je pročelnica Gradskog ureda za socijalnu zaštitu i osobe s invaliditetom Romana Galić. 

-Sretni smo zbog ove mjere Grada koja podiže kvalitetu života naših sugrađana- dodala je pročelnica te istaknula da je u posljednjih 18 godina ljetovalo oko dvadeset i jedna tisuća djece.

Objavljeno u Grad Zagreb

U povodu smrti Olivera Dragojevića, glazbenika, kantautora i tekstopisca, gradonačelnik Milan Bandić uputio je supruzi i obitelji telegram sućuti u kojem, između ostalog, stoji:

"U povodu smrti Olivera Dragojevića, oca, supruga i djeda, jednog od najvećih hrvatskih glazbenika upućujem Vama i Vašoj obitelji izraze najdublje sućuti.

Otišao je čovjek, koji je hrvatsku glazbenu scenu obilježio nezaboravnim ostvarenjima, i neizmjernim talentom. Svojim nastupima, vedrinom i optimizmom koje je širio oko sebe oduševljavao je svoju publiku, koja je znala prepoznati osebujnu i emotivnu interpretaciju u pjesmama koje ostaju važan dio hrvatske glazbene povijesti.

Svima nama koji smo ga neizmjerno cijenili ostaju sjećanja na njegovu glazbu i mnogobrojne hitove koje je ostavio iza sebe te kojih ćemo se rado prisjećati."

Objavljeno u Grad Zagreb

Ovaj ponedjeljak je dan sukoba u Gradskoj skupštini. "Aktualni sat sjednice zagrebačke Gradske skupštine u četvrtak je obilježio verbalni okršaj gradonačelnika Milana Bandića i zastupnice Radničke fronte Katarine Peović Vuković oko izgradnje nacionalnog nogometnog stadiona, u kojem je gradonačelnik poručio zastupnici da će on izgraditi nacionalni stadion, a ona može crknuti od tuge", piše Večernji list.

U središtu sukoba je bio budući stadion na Kajzerici.

-Molim vas, nemojte s ove govornice govoriti nacionalni stadion pod znakovima navodnika. Pod kojom zastavom vi živite i u kojoj zemlji? Učinit ću sve da napravimo nacionalni stadion. To će biti hrvatski nogometni dom. Potrošit ćemo novaca manje nego ono što su oni napravili za ugled ove zemlje, i Zagreb i Vlada, a vi možete crknuti od tuge- poručio je Bandić zastupnici Peović Vuković."

Gradonačelnik je uvjeren da će se novi stadion sagraditi, te da će on biti gotov do 2020. godine. 

-Zagreb je jedini istinski veliki grad u ovoj zemlji, svidjelo se to nekome ili ne, i taj grad treba imati nacionalni stadion, a Dinamo treba imati svoj. Nema problema tu i napravit ćemo- kazao je Bandić. 

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

U okviru provođenja projekta Udruge hrvatskih tržnica (UHT) pod nazivom „Certificirana seljačka tržnica“ jučer su na najpoznatijoj zagrebačkoj tržnici Dolac svečano dodijeljeni certifikati „Proizvodi hrvatskog seljaka“ za 53 obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja su dobrovoljno prošla postupak certificiranja o porijeklu poljoprivrednih proizvoda koje prodaju na prostoru tržnica.

Od njih 53, čak 34 su sa područja Grada Zagreba. Zaslužene certifikate uručio je gradonačelnik Milan Bandić uz nazočnost Daniele Franić, članice uprave Zagrebačkog holdinga i Bože Granića, predsjednika UHT.

-Drago mi je da nakon četiri godina, kada je Dolac certificiran kao seljačka tržnica, imamo i certificirane proizvode koje su sve napravile vrijedne ruke naših ljudi- rekao je gradonačelnik prije uručenja.

Udruga hrvatskih tržnica pokrenula je projekt „Certificiranje seljačke tržnice“ sa ciljem promocije domaćih proizvoda. Proizvodi koji se prodaju na tržnicama bit će prepoznatljivi po istaknutom certifikatu i zaštitnom znaku na prodajnim mjestima - štandovima koji potvrđuje da je proizvođač na vlastitom gospodarstvu i u vlastitom domaćinstvu proizveo poljoprivredne proizvode koje prodaje na prodajnom mjestu tržnice.

Objavljeno u Grad Zagreb
Četvrtak, 19 Srpanj 2018 05:50

Preradovićeva ulica dobiva novi sjaj

Gradonačelnik Milan Bandić, sa suradnicima, obišao je Preradovićevu ulicu koja se trenutno rekonstruira u duljini od 660 metara, od Haulikove do Masarykove, odnosno Tesline ulice.

-Ovako će i u centru i u rubnim dijelovima grada biti sve do početka školske godine- rekao je gradonačelnik zamolivši građane za strpljenje.

Planirani radovi na ovih 10 000m² obuhvaćaju kompletnu sanaciju svih prometnih površina, uređenje obostranih nogostupa, 100-tinjak parkirališnih mjesta, uređenje kolnika s unaprjeđenjem sustava oborinske odvodnje te sustava javne rasvjete, uređenjem pješačkih i biciklističkih staza, zamjenu i ugrađivanje nove te poboljšanje postojeće prometne signalizacije.

Radovi se izvode etapno kako bi se što manje inkomodirali građani. Prva dionica od Haulikove do Hebrangove je počela u lipnju, dok su jučer započeli radovi na dionici od Hebrangove do Tesline, objasnio je Krunoslav Tepeš iz Gradskog ureda za prostorno uređenje... Dodao je također da je planirana i izvedba oko 16 zelenih otoka te izvedba AB ukopanog spremnika za smještaj kontejnera za otpad (3+2) na Svačićevom trgu. Vodoopskrba i odvodnja izvodi radove na izgradnji vodoopskrbnog cjevovoda te kućnih vodoopskrbnih priključaka, njih ukupno 27. Vrijednost radova je nešto manje od 7,5 milijuna kuna.

Nakon obilaska gradonačelnik je rekao kako prema svim ugostiteljima i obrtnicima koji rade na ovom potezu, a koji budu imali minusa u prihodima u odnosu na isto razdoblje prošle godine, Gradski ured za gospodarstvo reagirati na isti način kao i prilikom obnove Radićeve ulice.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 9

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti