01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gradonačelnik Milan Bandić

Gradonačelnik Milan Bandić primio je u gradskoj palači Dverce sportašice i sportaše koji su tijekom ove godine postigli iznimne rezultate na sportskim borilištima diljem Europe i svijeta.

-Radujemo se s vama kad postižete vrhunske rezultate i promovirate Zagreb i našu domovinu. Ponosni smo i divimo se vašoj upornosti, čvrstoj volji, neizmjernom trudu, disciplini i sportskim vještinama- rekao je gradonačelnik te istaknuo da su ti rezultati nemjerljiv doprinos i poticaj mladim naraštajima za uključivanje u sport.

-Želim vam sreću i zdravlje i još puno sportskih uspjeha- poručio je Bandić za kraj.

U ime sportašica i sportaša gradonačelniku je na, kako je istaknula, kontinuiranoj dugogodišnjoj podršci, zahvalila najuspješnija atletičarka Sandra Perković.

Objavljeno u Sport

Na današnjoj konferenciji održanoj na livadi između zgrade Gradske uprave i Koncertne dvorane Vatroslav Lisinski, gradonačelnik Milan Bandić i arhitekst Nenad Fabijanić govorili su o Spomeniku za domovinu koji bi se trebao graditi na Trgu Stjepana Radića. Vrijednost projekta čija bi realizacija trebala krenuti na proljeće sljedeće godine je 21 milijun kuna.

-To nije spomenik od danas do sutra, to je spomenik za cijelu povijest, vječni spomenik hrvatskoj domovini- istaknuo je gradonačelnik Milan Bandić.

Autor umjetničkog rješenja spomenika, arhitekt Nenad Fabijanić kazao je kako će Spomenik domovini simbolično spojiti sjever i jug Hrvatske.

-Taj spomenik će podsjećati na sudionike i žrtve Domovinskog rata i pretpostavljati poštovanje, naš identitet, naše gene, prošlost ali i budućnost- kazao je Fabijanić.

Kako je istaknuto na konferenciji spomenik će biti sastavljen od tri objekta; Zida svjetlosti, Are s vječnom vatrom i Portala-paviljona koji će zajedno činiti mjesto službenog protokolarnog ceremonijala odavanja počasti.

Objavljeno u Grad Zagreb

Rano jutros, u povodu prvoga dana škole, gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić posjetio je učenike i učenice Osnovne škole Antuna Mihanovića.

-Dižemo standard obrazovanja! Novi besplatni udžbenici, nadograđeno krilo škole i uređeno dvorište za naše osnovnoškolce su naša obveza- rekao je gradonačelnik poželjevši djeci sretan početak nove školske godine.

Novo krilo škole ima 4 učionice, 3 kabineta, učionicu za djecu s teškoćama u razvoju, sanitarni čvor, sportsko igralište te atletsku tartan stazu. Školu trenutno pohađa 474 učenika u 25 razrednih odjela.

Zagrebački gradonačelnik posjetio je sa suradnicima i mališane Dječjeg vrtića Vladimira Nazora.

-Danas u novi područni objekt našeg vrtića kreće 45 djece jasličkog uzrasta, a zahvaljujući Gradskom uredom za obrazovanje, koji je u potpunosti opremio vrtić, imamo najnoviju i najmoderniju opremu- rekla je ravnateljica vrtića Ivana Knezović.

Naime, Dječji vrtić Vladimira Nazora do sada je imao tri područna objekta na lokacijama Rapska 1, Supilova 5 i O. Župančića 1, ali zbog izgradnje naselja Sigečica postojeći kapaciteti vrtića više nisu bili dovoljni, pa je stoga Grad Zagreb osigurao novi objekt u Rapskoj 50.

Objavljeno u Grad Zagreb

Prvog dana nastave u novoj školskoj godini učenike zagrebačkih srednjih i osnovnih škola na klupama će dočekati besplatni udžbenici koje im 9. godinu zaredom osigurava Grad Zagreb. Da isporuka novih udžbenika teče prema planu uvjerio se i gradonačelnik Milan Bandić koji je sa suradnicima obišao Osnovnu školu Julija Klovića na Novoj cesti i Elektrostrojarsku obrtničku školu u Selskoj ulici.

-Besplatni udžbenici trebali bi biti osigurani svakomu školarcu u Hrvatskoj, a to je najmanje što možemo napraviti za budućnost naše zemlje. Svim učenicima moramo pružiti jednake mogućnosti za obrazovanje- istaknuo je gradonačelnik Bandić napominjući kako je iznalaženje sredstava za podjelu udžbenika svim školarcima u Hrvatskoj prioritet.

Dodao je da je ulaganje u obrazovanje demografski iskorak za Hrvatsku te da se svim školarcima trebaju osigurati što bolji uvjeti za uspjeh.

-Hrvatski učenici ionako bilježe sjajne rezultate na raznim međunarodnim natjecanjima znanja. Hrvatska je itekako konkurentna na tome polju, a ovakve mjere će doprinijeti da naši učenici budu još spremniji i još bolji- rekao je Bandić.

U svojoj zahvali gradonačelniku, ravnatelj Elektrostrojarske obrtničke škole Anto Delač je naglasio da učenici i njihovi roditelji pozdravljaju ovu inicijativu Grada te da je financijsko rasterećenje od velikog značaja za svaku obitelj.

U Zagrebu će na klupama učenice i učenike iz 123 osnovne i 82 srednje škole dočekati udžbenici.

Objavljeno u Grad Zagreb

Kako javlja N1 na zagrebačkom Županijskom sudu jutros se između ostalih pojavio i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić. Naime, danas bi se trebalo održati pripremno ročište na kojemu bi se, među ostalim, trebao odrediti datum početka suđenja u "aferi štandovi".

Riječ je o aferi u kojoj se gradonačelnika Bandića tereti da je sa svojim suradnikom Ivicom Lovrićem i voditeljicom Tržnica Zagreb Zdenkom Palac udruzi U ime obitelji priskrbio nezakonitu korist od najmanje 308 tisuća kuna, ustupajući im bez naknade štandove na kojima su prikupljali potpise za referendum.

Više o ovoj temi pročitajte OVDJE.

Objavljeno u Grad Zagreb

Spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu bit će postavljen do obljetnice njegove smrti, 10. prosinca, na mjestu gdje danas stoji piramida na križanju Vukovarske i Ulice Hrvatske bratske zajednice, najavio je danas na konferenciji za medije zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

-To će biti najveći, najljepši i najiluminiraniji spomenik prvom predsjedniku u Hrvatskoj. Ponude za izradu spomenika bit će otvorene 10. rujna, a ponude za izradu podesta i hortikulture oko spomenika 18. rujna- rekao je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik je također istaknuo da će se granitna piramida, koja je postavljena za 900. obljetnicu grada Zagreba, premjestiti dva kilometra južnije te će biti smještena između Muzeja suvremene umjetnosti i zgrade INA-e.

-Sve skupa će, s premještajem piramide, podestom, hortikulturom, iluminacijom i pristupnim stazama, koštati oko četiri milijuna kuna- najavio je gradonačelnik zahvalivši pritom svima koji su uložili napore da bi se ovaj projekt ostvario.

Objavljeno u Grad Zagreb

-Bolje spriječiti, nego liječiti. Na Domovinskom i Jankomirskom mostu nemamo što za raditi, no zato imamo na ovim drugim mostovima- kazao je gradonačelnik Milan Bandić pod Podsusedskim mostom, najavivši ulaganje veće od 100 milijuna kuna za obnovu zagrebačkih mostova.

Time je gradonačelnik simbolično predstavio zagrebačko rješenje za sanaciju mostova. Na Podsusedskom mostu trenutno su u tijeku radovi na stupovima što iznosi 20 milijuna kuna. Za Most mladosti predviđaju se radovi u visini od 25 milijuna kuna, koliko će koštati i radovi na Jadranskom mostu, dok bi radovi na Mostu slobode trebali iznositi 45 milijuna kuna.

Inače, kako je izvijestio Gradski ured za prostorno uređenje za cjelokupnu sanaciju potrebno je gotovo 257 milijuna kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb

Gradonačelnik Grada Zagreba Milan Bandić obišao je sa suradnicima atletski stadion Mladost na Savi na kojemu su u tijeku radovi pred skorašnji atletski miting 68. Hanžekovićev memorijal .

Na programu ovogodišnjeg, 68. Hanžekovićevog memorijala bit će 17 atletskih disciplina, a sve započinje već 3. rujna na bacalištu pokraj gradskih fontana gdje će se održati natjecanje u bacanju kugle, 4. Memorijal Ivana Ivančić, dok ostatak atletskih uzbuđenja slijedi 4. rujna na Mladosti.

-Hanžekovićev memorijal definitivno opravdava status jednog od najboljih svjetskih mitinga- istaknula je direktorica Hanžeka Ivana Brkljačić.

Gradonačelnik Bandić istaknuo je kako 2001. godine na stadionu nije bilo reflektora, koji su u međuvremenu postavljeni, a obećao je i daljnje ulaganje u infrastrukturu kako bi memorijal svake godine išao prema naprijed.

-Na jesen ćemo objaviti natječaj i presvući ćemo cijelu atletsku stazu. U Zagrebu treba permanentno ulagati u vijadukte i mostove kako bi bili sigurni, u Službu hitne medicine kao i u druge za građane bitne institucije i infrastrukturne objekte, ali isto tako i u sportske objekte- rekao je između ostaloga gradonačelnik Bandić.

 

Objavljeno u Grad Zagreb

I dok se velika većina naših političara odmara daleko od objektiva kamera i fotoreportera, gradonačelnik Zagreba Milan Bandić „rasprodan“ je na sve strane. Osim što posljednjih dana ispraća djecu na more, itekako je aktivan i na terenu pa tako okuplja novinare u posljednja tri dana, kako bi zajedno s njime obilazili neko od gradilišta.

Danas je tako osim puštanja u promet Ksaverske ceste, obišao i lokaciju kod križanja III. i IV. Kozari puta, gdje su djelatnici podružnice Čistoće i Zrinjevca sanirali divlje odlagalište. No, zanimljivije od odrađenog posla na terenu bila su novinarska pitanja upućena gradonačelniku, koji je između ostalog upitan da li je u kampanji s obzirom na veliku aktivnost posljednjih dana.

-Ja sam u kampanji 365 dana godišnje- kazao je u svom stilu gradonačelnik Bandić, koji je upitan i hoće li se kandidirati na predsjedničkim izborima.

-Nikad ne reci nikad- poručio je gradonačelnik.

Objavljeno u Grad Zagreb

-Ovako će sada, pa do 5. rujna biti stalno. Hodat ćemo po gradu i otvarati prometnica koje se obnavljaju- kazao je gradonačelnik Milan Bandić na jutrošnjem otvorenje rekonstruirane Ulice Mladosti – I. odvojak u Buzinu.

Radovi na sanaciji i proširenju započeli su 31. srpnja, a ovim činom sve prometnice u naselju su obnovljenje.

-Sanacijom ove prometnice zaokružili smo priču obnove prometnica u naselju i zbog toga smo zadovoljni- rekao je predsjednik Mjesnog odbora Buzin Mario Kranjčina te dodao da je ova ulica vrlo frekventna i da se njezinim proširenjem omogućila bolja prohodnost kroz naselje.

U okviru radova asfaltirano je 700 metara kolnika širine pet metara, zamijenjeni su poklopci i uređene bankine, a vrijednost radova iznosila je oko 600 tisuća kuna.

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 6

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti