fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Gastronomija

Turistička zajednica grada Samobora izdala je novi gastro vodič na hrvatskom i engleskom jeziku.

Gastronomija i turizam prirodno su povezani i međusobno se podupiru. Gotovo da nema posjetitelja koji u Samoboru nije kušao kremšnitu i domaće specijalitete, zatražio salamu, češnjovku, muštardu, popio bermet, a za vrijeme Fašnika pojeo krafnu. Ove tradicionalne delicije samoborskih ugostitelja u novom su gastro vodiču predstavljene tekstualnim opisima te modernim fotografijama Ivana Tibora Grujića, uz navedenu bogatu ugostiteljsku ponudu samoborskog kraja.

Tiskano izdanje gastro vodiča možete preuzeti u uredu Turističke zajednice grada Samobora.

Objavljeno u Samobor

Juha od dvadeset vrsta gljiva, fazani, tjestenina od maslačka i jagode sa samoborskim bermetom delicije su kojima će danas na HTV1 u 21 sat, upravo iz Zagrebačke županije započeti emitiranje gastro putopisa „Dhruv Baker: Iz Hrvatske s ljubavlju“.

Dhruv Baker pobjednik je britanskog Masterchefa i autor kuharice „Spice“ koji je putovanjem kroz Hrvatsku, od namirnica karakterističnih za svako podneblje spremao maštovita jela, a rezultat tog gastro putovanja je 20 emisija koje su ostvarile veliku gledanost i do sada su emitirane u gotovo 100 zemalja.

U Zagrebačkoj županiji Dhruv će na brežuljcima oko Jastrebarskog pripremati fazana, u Samoboru juhu od dvadeset vrsta gljiva i desert s jagodama i bermetom, a na golfskom terenu u Zaprešiću prvi put će kuhati tjesteninu od maslačka koju proizvode časne sestre.

Objavljeno u Zagrebačka županija

U dane vikenda u zagrebačkoj Esplanadi održana je sada već tradicionalna manifestacija VINOcom. Zemlja partner ovogodišnjeg međunarodnog festivala vina i kulinarstva bila je Ruska Federacija. 

VINOcom je pokrenut prije dvanaest godina na inicijativu Ivana Dropuljića, a od tada, gledajući na današnje vrijeme mnogo toga se promijenilo.

-Hrvatska vinska scena postala je iznimno živa, neusporediva s onime što je bilo prije 12 godina kada sam pokrenuo festival, a pogotovo prije 25 godina kada sam ušao u vinski svijet- kaže nam direktor VINOcoma Ivan Dropuljić te naglašava:

„Smisao ovoga festivala je spajati potrošače i proizvođače vina koji ih trebaju uvjeriti da imaju jako dobar proizvod koji treba kupiti. Ovdje se dogovaraju ozbiljni poslovi, jer dolazi kvalitetna publika“.

A publika koja je svratila do Esplanade imala je što za vidjeti, ali i za degustirati. Našlo se tu na jednom mjestu preko 300 izlagača, proizvođača i distributera vina, ali i proizvođača suhomesnatih proizvoda, sira, namaza, maslinova i bučina ulja.

Objavljeno u Zagrebačka županija

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti