fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Budi rudar na jedan dan
Utorak, 09 Listopad 2018 13:13

Budi i ti rudar na jedan dan

U Rudama ispred Rudnika svete Barbare održana je manifestacija Budi rudar na jedan dan, kojom su Rudari opet privukli brojne posjetitelje u i pred svoj rudnik kako bi im pokazali što i kako se radilo u njihovim rudnicima te što se jelo i pilo u to doba.

Posjetitelji su tom prilikom mogli obići rudnik uz stručno vodstvo, tijekom kojeg su im demonstrirani načini zamjene drvene podgrađe, priprema drvene građe, a za one kojima je rudnik bio premračan ili prezahtjevan organizirane su interaktivne radionice posvećene baštini Ruda i Samoborskoga gorja. U svemu su najviše uživali najmlađi – učili su hodati na štulama, izrađivati predmete od komušine i stručaka kukuruza, sudjelovali su u radionicama izrade oglavlja i kraluša.

I stariji su došli na svoje, jer su se mogli podsjetiti na običaj pečenja rakije i kestena, a sve je pratila i prigodna gastro ponuda – domaći žganci s čvarcima, kruh, kiselo mlijeko, greblica iz krušne peći i kobasice – redom tradicionalna jela samoborskoga kraja. 

 

 

 

Objavljeno u Događanja

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti