fbpx
Petak, 31 Kolovoz 2018 05:59

Bolji uvjeti za vrtićance i školarce

Napisao/la Redakcija

Uoči početka nove školske godine na području Samobora obnavljaju se i uređuju zgrade škola i dječjih vrtića, kako bi djecu dočekali još bolji uvjeti i prostor prilagođen njihovim potrebama.

Najveća je investicija svakako nadogradnja dječjeg vrtića Izvor u Bregani koja će omogućiti da sva djeca dobiju adekvatan prostor i odgoj u mjestu u kojem žive. Dogradnjom vrtić dobiva četiri velike prostorije, polivalentnu dvoranu s tribinama i svim popratnim spremištima i sanitarnim prostorijama te uređen vanjski prostor, ukupno oko 770 m2 unutarnjeg i 320 m2 vanjskog prostora s terasama. Vrijednost projekta je oko 4,5 milijuna kuna, a uz Grad Samobor, nadogradnju objekta je sufinanciralo Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku s milijun kuna.

Trenutno je u tijeku energetska obnova objekta Osnovne škole Mihaela Šiloboda, za što se izdvaja nešto više od 600 tisuća kuna te izgradnja nadstrešnice, a u Celinama je izmijenjena stolarija što će doprinijeti većoj energetskoj učinkovitosti.

Što se manjih radova tiče, rade se zaštitne ograde u područnim školama Mirnovec i Farkaševec, a u ostalim školama se uređuju učionice i svlačionice. U sportskoj dvorani Osnovne škole Milana Langa izmijenjen je kompletan toplovod za što je izdvojeno 138 tisuća kuna, a radi se i na izmjeni dijela stolarije u dvorani kao i na uređenju svlačionica.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti