fbpx

Utorak, 06 Studeni 2018 08:42

Dom zdravlja u Ivanić-Gradu opremljen novim RTG uređajem Istaknuto

Napisao/la Zoran Ožetski

Ispostava Doma zdravlja Zagrebačke županije u Ivanić-Gradu dobila je novi RTG uređaj vrijedan 737 175 kuna. Tim povodom ispostavu u Ivanić-Gradu posjetili su dr.sci. Većeslav Bergman, ravnatelj ustanove Doma zdravlja Zagrebačke županije i zamjenica župana Zagrebačke županije Nadica Žužak sa suradnicima.

Novi stropni RTG uređaj koji će povećati zdravstveni standard pacijenata na području Grada Ivanić-Grada, ali i ovog dijela zagrebačke županije, nabavljen je na prijedlog voditelja radiološke ambulante u Ivanić-Gradu dr. Tomislava Kužine. Od ukupne vrijednosti projekta, oko 240.000 kuna utrošeno je na radove kako bi se postojeća radiološka ambulanta prilagodila tehničkim zahtjevima novog RTG uređaja i najvišim standardima zaštite od zračenja.

-Nakon prošlogodišnje nabave novog ultrazvučnog aparata, nabava ovog RTG uređaja nastavak je procesa daljnje digitalizacije radiološke ambulante u Ivanić-Gradu što znači da je snimanje na film stvar prošlosti. Digitalni uređaji omogućuju nam komunikaciju s drugim umreženim zdravstvenim ustanovama u svrhu očitavanja zapisa i postizanja što bolje dijagnostike. Osim navedenog takve digitalno zapisane nalaze pohranjujemo na servere koji jamče maksimalnu dostupnost nalaza- rekao nam je dr. Kužina. 

-U ime stanovnika Grada Ivanić-Grada i okolice zahvaljujem se Domu zdravlja Zagrebačke županije, Zagrebačkoj županiji na ovom novom RTG aparatu koji će podići kvalitetu zdravstvene zaštite. Zadovoljstvo mi je primijetiti da osim što ovaj uređaj pruža mogućnosti najmodernije digitalne rengenske dijagnostike, isto tako prati i najnovije standarde, odnosno prilagođen je za osobe s posebnim potrebama- rekao je gradonačelnik Grada Ivanić-Grada Javor Bojan Leš.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti