fbpx

01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Politika

Zaprešićki SDP organizirao je javnu tribinu s temom koja zanima svakog građana – rast plaća i mirovina. Kako bi se to trebalo ostvariti okupljenima su pokušali pojasniti član predsjedništva SDP-a Ivo Jelušić i predsjednica SDP-ovog Savjeta za rad, zapošljavanje i socijalni dijalog Tanja Dalić.

Ivo Jelušić smatra da je sad sazrelo vrijeme da se radnicima povećaju plaće koje će oni odmah potrošiti, vratiti novac u krvotok države i još od toga platiti 25 posto PDV-a državi. Tanja Dalić je istaknula kako je i mirovinska reforma na pogrešnom putu jer svaka država izdvaja novac za mirovine. Prosjek u EU je 11 posto, a Hrvatska izdvaja 10,5 posto za mirovine. Prema njenom izračunu sve bi mirovine porasle najmanje 300 kuna kad bi se izdvajanje za mirovine podigle sa sadašnjih 10,5 posto BDP-a za barem 1 posto.

Predavače i građane pozdravio je predsjednik zaprešićkog SDP-a Denis Begić koji je istaknuo kako ne postoji ni mirovinska ni porezna reforma, već samo pojedinačne mjere čiji su efekti upitni.

Objavljeno u Zaprešić

Održana je izborna skupština Mladeži HDZ-a Dugo Selo, na kojoj je za novog predsjednika izabran mladi ekonomist Slaven Marinić, umjesto dosadašnjeg predsjednika Stipe Mamuze. Za članove Gradskog odbora izabrani su; Ana Ivanda, Kristina Perković, Lorena Tulić, Marko Krznarić, Filip Kojundžija i Marko Salapić, te Nadzorni odbor u sastavu; Stipe Mamuza, Lovro Benčak i Ivo Višević.

Skupštini je nazočio i Darjan Budimir, predsjednik GO HDZ Dugo Selo i predsjednik Gradskog vijeća, koji je izrazio zadovoljstvom odazivom i voljom brojnih mladih i obrazovanih ljudi koji se žele aktivnije uključiti u stranci i svojim idejama i radom dati svoj doprinos za razvoj Grada. 

 

 

Objavljeno u Dugo Selo

Nakon 12 godina HDZ je u Vrbovcu lani izgubio izbore. Građani su povjerenje ukazali Denisu Kralju, čime se do tog trenutka vladajuća stranka našla u opoziciji. S vremenom, stranka na čijem je vodstvu bio Vladimir Bregović našla se u određenim problemima u funkcioniranju, zbog čega je na posljednji sastanak Gradskog odbora stiglo i vodstvo stranke na županijskoj razini predvođeno predsjednikom Draženom Barišićem, dopredsjednikom Tomislavom Mastenom te tajnikom Matom Čičkom.

Tom prilikom, jednoglasnom odlukom raspuštena je Gradska organizacija HDZ-a, te je imenovano peteročlano povjerenstvo kojeg čine povjerenik Mato Čičak, te članovi Javor Bojan Leš, Tomislav Masten, Domagoj Debogović te Tomislav Okroša, pred kojima je sada zadatak da provedu izbore za novog predsjednika i sva ostala stranačka tijela.

-Vjerujem kako će HDZ još jednom izaći kao pobjednik, te u novom predsjedniku dobiti osobu koja će povesti stranku u nove pobjede. Samo jedinstvom i slogom možemo postići ono što se od nas traži, boljitak svih naših građana- istaknuo je povjerenik Mato Čičak.

Objavljeno u Vrbovec
Petak, 02 Studeni 2018 11:07

Danijel Saić napustio SDP

Još jedan član SDP-a i njegova Glavnog odbora Danijel Saić, koji je obnašao i funkciju predsjednika zaprešićkog SDP-a, a obnaša funkciju dopredsjednika Gradskog vijeća Grada Zaprešića, napustio je stranku i podnio ostavke na sve stranačke funkcije. U svom priopćenju istaknuo je da žali za SDP-om kakav je bio dok je ušao u stranku.

-Ja u današnjem SDP-u ne mogu imenovati niti jednu mjeru, niti jednu crticu programa. Naše borbe su beznačajne, članstvo izgubljeno. Nažalost, jednostavno ne vidim nastavak svoje borbe za moj najdraži grad u stranci koja radi sama protiv sebe. Nakon, 8 godina rada i borbe u i sa SDP-om, ja taj SDP ne raspoznajem i odbijam biti njegovim dijelom- rekao je Saić.

On će nastaviti svoj politički rad u novoosnovanoj Nezavisnoj listi gdje su mu se priključili Ivona Miletić, bivša potpredsjednica SDP-a Zaprešić i vijećnica u Gradskom vijeću Grada Zaprešića te Domagoj Jedvajić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zaprešića. Pozvao je sve koji žele obogatiti njihovu listu i u srcu nose Zaprešić i njegove stanovnike da mu se pridruže!

Objavljeno u Zaprešić

U prostorijama Gradske organizacije SDP Zagreb održana je konferencija za medije na temu: "Novac iz zagrebačkog proračuna ne smije se koristiti za političku trgovinu u Saboru". Na konferenciji su govorili Gordan Maras i Renato Petek.

-Neprihvatljivo je ponašenje da se novcem građana Grada Zagreba vrši određena politička trgovina na gotovo svim razinama kada pogledamo kako djeluje naš gradonačelnik- kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras istaknuvši kako gradonačelnik godišnje može jedan posto proračuna usmjeravati na određene aktivnosti.

-To nije zamišljeno da se gospodin Bandić ponaša kao da je to njegov osobni novac te da promovira svoje osobne interese- nastavio je Maras kazavši kako gradovi iz kojih dolaze saborski zastupnici iz njegova kluba dobivaju izdašne dotacije iz proračuna Grada Zagreba.

-Đurđevac i gospodin Lacković koji je njegova zamjena u Hrvatskom Saboru dobio je za Picokijadu 100 tisuća kuna, a 2011. i 2012. godine 35 i 15 tisuća kuna. Možete i sami zaključiti kako se dotacija u međuvremenu povećala 4 do 6 puta- rekao Maras navodeći i ostale slične primjere.

-Evidentno je ta suradnja u Hrvatskom Saboru reflektira i rezultira sa suradnjom na lokalnoj razini, koja se očitava tako da građani Zagreba daju svoj novac za potporu njihova rada- zaključio je Maras.

Objavljeno u Grad Zagreb

Članstvo HSS-a i dalje se rapidno raspada. Nakon što je dio istomišljenika okupljenih oko Stjepana Kožića nezadovoljnih politikom predsjednika Kreše Beljaka, osnovao Nezavisnu listu kojoj se priključila velika većina članova HSS-a, najnovije slučaj nezadovoljstva zabilježen je u Vrbovcu, gdje je dosadašnji predsjednik Dejan Jaić, odlučio reći zbogom svojoj dosadašnjoj stranci.

Nakon 22 godine provedene u HSS-u, od čega na mjestu predsjednika posljednjih 13 godina, Dejan Jaić odlučio se na prelazak u BM 365- Stranku rada i solidarnosti,

-Ovo je veliki dan za mene, no odluka nije bila nimalo lagana, ali razumljiva je, jer HSS je izgubio jasnu crtu politike i moj sljedeći put je da to ne bude osrednjost, nego da to bude prva liga, a to je Stranka rada i solidarnosti. Ja želim za svoj Grad i županiju više i bolje- kazao je Dejan Jaić istaknuvši kako je ono što ga vodi energija predsjednika stranke Milana Bandića.

-Trebamo biti okrenuti prema malome čovjeku, a to je moj životni put. Svi vi koji me poznajete, znate kako je to moj život- poručio je Jaić, koji trenutno obnaša dužnost predsjednika Gradskog vijeća.

Županijska organizacija stranke tako je nastavila ojačavati svoje redove. Iako je stranka na razini Vrbovca osnovana prije godinu dana, do sada nije participirala u Gradskom vijeću, no prelaskom Jaića, a među prisutnima bili su još neki članovi Vijeća, moguće je da stranka u skorašnje vrijeme bude zastupljena s više gradskih vijećnika.

-Sada ćemo dobiti mogućnost da prezentiramo svoje programe. To nisu programi rušenja, nego pomaganja i građenja boljeg okruženja i boljeg sutra u svakom gradu u kojem djelujemo- rekao je predsjednik stranke na županijskoj razini Zvonko Kunić.

Ovim prelaskom Dejana Jaića u redove stranke BM 365- Stranke rada i solidarnosti, ova je stranka sada prisutna u osam od devet gradova u predstavničkim tijelima.

-Mi smo svugdje gdje dođemo rješenje, jer mi ne rušimo već gradimo. To nas ujedinjuje. Kada nas pitaju što nam je program; mi živimo rad i solidarnost- poručio je Milan Bandić.

Koji su pravi motivi prelaska Dejana Jaića u novu stranku još uvijek nisu poznati. Međutim, vrbovečka javnost već neko vrijeme bruji kako je zbog odbijanja prelaska u Stranku Stjepana Kožića, Jaić ostao bez posla u Distributivnom centru, pa možda na ovaj način traži svoje mjesto pod suncem.

Objavljeno u Vrbovec

Na Glavnoj skupštini Organizacije branitelja Hrvatske seljačke stranke “Hrvatski sokol” održanoj u subotu, u Zagrebu za potpredsjednika je izabran Štefan Stanešić iz Velike Gorice. Na čelo Gradske organizacije HSS-a Stanešić je došao u veljači ove godine, a u srpnju prošle godine izabran je za predsjednika Organizacije branitelja ,,Hrvatski sokol" HSS-a Velike Gorice. Tijekom Domovinskog rata bio je pripadnik Specijalne jedinice policije „Alfa“, a 1991. godine ranjen je u akciji u Gređanima.

Kako kaže, od države ništa nije tražio, a jedina mu je želja pomoći svojim suborcima kojima je pomoć potrebna.

-Odbio sam gradski stan i mirovinu od 5 600 kuna. Obrtnik sam i u svoj kruh zarađujem u svojoj stolarskoj radionici. Od države nisam ništa tražio i sve što imam stvorio sam svojim radom- istaknuo je šef goričkih HSS-ovaca.

Za predsjednika Organizacije branitelja HSS-a “Hrvatski sokol” jednoglasno je izabran Hrvoje Frankić. Na mjesta potpredsjednika, uz Stanešića, izabrani su i Zlatko Bunjevac, Francek Tonković, Marijan Maroja te Zlatko Šoštarić.

Objavljeno u Velika Gorica

HNS-ov zastupnik u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Tomislav Stojak upozorio je na press konferenciji kako su se Grad Zagreb i Zagrebački holding u zadnjih nekoliko mjeseci zadužili za 375 milijuna kuna, poručivši kako Zagrepčani trebaju znati u što će se uložiti sredstva iz tih kredita.

Kako je istaknuo Stojak, Zagrebački holding uskoro planira podići kredit od 120 milijuna kuna, dok je već ranije Gradska skupština odobrila kreditno zaduženje Gradu od 250 milijuna kuna.

-To znači da se Zagrebački holding i Grad Zagreb u svega nekoliko mjeseci zadužuju za 375 milijuna kuna, koliko je iznosio prošlogodišnji minus zagrebačkog proračuna. Ono što mene zanima hoćemo li dobiti i popis investicija koje se planira financirati ovim kreditnim zaduženjem- kazao je Stojak, upozorivši na podatke poslovanja Zagrebačkog holdinga.

-Ti podaci pokazuju da je pad dobiti društva u prošloj godini u odnosu na 2016. bio 23 milijuna kuna, a pad dobiti grupe Zagrebački holding iznosio 95 milijuna kuna. Uz to su u istom razdoblju prihodi od prodaje Zagrebačkog holdinga pali oko 50 milijuna kuna- nastavio je pojašnjavati Stojak.

Stojak, je također upozorio i na to kako Zagreb slabo koristi sredstva iz europskih fondova.

Objavljeno u Grad Zagreb

Načelnik Općine Krašić, Fajnik i njegov zamjenik Josip Špoljar večeras su potpisali svoje članstvo za HDZ u prisutnosti, predsjednika Županijske organizacije HDZ-a Dražena Barišića i tajnika Mate Čička. Podsjećamo, načelnik i njegov zamjenik krajem veljače podnijeli su ostavke na sve dužnosti u HSS-u te su se nakon dugog promišljanja odlučili na ovaj potez.

-Moj zamjenik i ja danas otvaramo jednu novu stranicu kada je u pitanju naše političko djelovanje. Na ovaj smo se korak odlučili kako bismo našu općinu što bolje i kvalitetnije razvijali i unaprijedili. Naša Dolina kardinala živi demokršćanstvo, a i mi smo ga uvijek živjeli, bez obzira na to što nismo bili dio stranke. Naš potpis nije reda radi, to je dodatna odgovornost. Ja vjerujem da ubrzanim korakom možemo mnoge stvari ubrzati i realizirati na dobrobit naše općine i svih mještana, te svih onih koji se tu vide u budućnosti. Sada svi skupa trebamo staviti glave skupa prije svega za općinu Krašić, a onda će doći i plodovi za sve ostalo- rekao je novi član HDZ-a, načelnik Općine Krašić Josip Petković Fajnik.

Predsjednik županijske organizacije HDZ-a, Dražen Barišić istaknuo je kako je ovo emotivan i pozitivan skup za sve.

-Emotivan posebno, jer je u našu obitelj ušla jedna ovakva općina. HDZ je stranka koja je svih ovih godina postojanja okupljala ljude i ideje, ali i projekte. Time smo očuvali i našu katoličku vjeru i crkvu, što je ovdje izuzetno bitno. Naša stranka ima temelje upravo u ovakvim područjima i ljudima, kao što je bio kardinal Alojzije Stepinac koji predstavljaju za nas svojim životom jedan ideal koji mi danas živimo provodeći politiku- kazao je Barišić napomenuvši kako Općina Krašić ima veliki potencijal.

-Načelnik i njegov zamjenik, kao i vi općinski vijećnici možete računati na nas kao na podršku i logistiku da će mnogi vaši projekti biti realizirani- poručio je Barišić.

Podršku novim članovima stranke dale su i kolege načelnici, gradonačelnici i zamjenici gradonačelnika Zagrebačke županije, gdje HDZ sada pristupanjem načelnika Općine Krašić ima 3 gradonačelnika i 14 načelnika.

Objavljeno u Krašić

Gradska organizacija SDP-a održala je danas konferenciju za medije na kojoj je predsjednik Gordan Maras govorio o aktualnoj političkoj situaciji, ali i nacionalnom stadionu za koji je gradonačelnik Milan Bandić ponudio rješenje za izgradnju u Zagrebu.

-Jedini gradonačelnik na svijetu kojem bi takvo nešto palo na pamet, da potroši 500 milijuna kuna za nešto što ne bi trebalo je zagrebački gradonačelnik. Pozivamo ga da više uopće ne spominje taj projekt, nego da se baci na sve ovo probleme s kojima se susrećemo. Za takve projekte imat će našu podršku- kazao je predsjednik zagrebačkog SDP-a Gordan Maras.

Također, vodstvo SDP-a predbacilo je gradonačelniku i slabe rezultate kada je u pitanju povlačenje sredstava iz EU fondova, jer prema rezultatima iz 2017. godine Zagreb je na 60. mjestu. Inače, Zagreb je u 2017. godini povukao 8,6 milijuna kuna, što po glavi stanovnika iznosi tek 11 kuna.

 

Objavljeno u Grad Zagreb
Stranica 1 od 5

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti