01Portal - Prikazujem sadržaj po oznakama: Načelnik Marko Magdić

Na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Križ, pred vijećnicima su se našla izvješća o radu i poslovanju trgovačkih društava u vlasništvu i suvlasništvu Općine. Uz direktore Ivaplina, Ivakopa, Vodoopskrbe i odvodnje Zagrebačke županije, Obiteljskog radija Ivanić te Poduzetničke zone Križ, izvješća su podnijeli i drugi korisnici općinskog proračuna (Vatrogasna zajednica Općine Križ, Vatrogasna postrojba Ivanić- Grad, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić- Grad).

-S trgovačkim društvima imamo odličnu suradnju. Zadovoljan sam time, jer često komuniciramo. Oni kao tijela koja su u suvlasništvu Općine imaju svoje određen potrebe, koje redovito ispunjavamo. Uostalom, to su i pokazali kroz svoja izvješća- kazao je načelnik Marko Magdić.

Također, godišnje izvješće o radu podnijela je i ravnateljica Dječjeg vrtića Križ za prošlu pedagošku godinu.

Između ostaloga vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o izmjeni Odluke o načinu pružanja javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada. Novom odlukom produžuje se dosadašnji način obračuna i naplate javne usluge prikupljanja miješanog komunalnog otpada i biorazgradivog komunalnog otpada do ispunjenja tehničko – tehnoloških uvjeta odvoza i naplate odvoza na području Općine Križ, najkasnije do 31. prosinca 2019. godine. 

 

 

Objavljeno u Križ

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba, Općina Križ u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Ivanić- Grad te Općinskog društva Crvenog križa Križ darivala starije osobe od 90 godina. Na tom popisu ove se godine našla 31 osoba, među kojima i 90-to godišnja Jelka Paher koju je u nazočnosti djelatnica Crvenog križa posjetio i osobno darivao općinski načelnik Marko Magdić.

-Ovom gestom tim osobama želimo pokazati kako su one još uvijek tu s nama. Uostalom tako najbolje možemo doznati koji je recept za dugovječni život- kazao je načelnik Marko Magdić istaknuvši kako je Općina za 31 paket izdvojila oko 4 400 kuna.

U kratkom razgovoru s načelnikom Magdićem, gospođa Jelka istaknula je kako dane najradije provodi uz televizor, a na pitanje kako zdravlje, baka Jelka tek kratko je odgovorila kako se muči.

Objavljeno u Križ

Blagdan Uzvišenja svetog Križa duboko je ukorijenjen u Općini Križ, gdje se uz Dan župe, slavi i Dan općine iza koje je već 25 godina postojanja. Što je u proteklih godinu dana napravljeno, što se još planira uraditi kako bi se podigao životni standard svih mještana moglo se čuti na svečanoj sjednici Općinskog vijeća.

-Dječji vrtić ideja je o kojoj pričamo zadnjih pet godina projekt je vrijedan nešto manje od 9 milijuna kuna. To nije lako realizirati, no na tome se itekako radi. Ostvarili smo i potporu Ministarstva za demografiju. Naravno, prijavilo smo vrtić i na mjeru 7.4.1. za ruralni razvoj, gdje pokušavamo ostvariti bespovratnu potporu od oko 6 milijuna kuna. Naravno, da se nadamo pozitivnoj odluci. Pred nama je zadatak da stvaramo uvjete za ostanak mladih obitelji, ali i da mladi počnu dolaziti u našu sredinu- kazao je o najvažnijem projektu načelnik Marko Magdić.

Uz izgradnju vrtića u proteklih godinu dana krenulo se s projektom rekonstrukcije javne rasvjete, obnovljen je Dom kulture Josip Badalić, ulagalo se u stvaranje boljih uvjeta na Sportskom parku, kao i u mjesne odbore gdje su sanirani vatrogasni i društveni domovi te brojne prometnice.

Sprega Općinskog vijeća i načelnika daje rezultate

Sve ovo bilo bi nemoguće bez zajedničke suradnje s Općinskim vijećem, koje je veliki suport načelniku.

-Sa zadovoljstvom mogu istaknuti kako je suradnja predstavničkog tijela Općine Križ sa izvršnom vlasti na čelu s načelnikom markom Magdićem na vrlo visokom nivou. Smatram da naša suradnja i rad, bez obzira na politiku mora biti u interesu svih mještana. Svi zajedno bez obzira na stranačku podijeljenost možemo ostvariti izuzetne rezultate. Zajednička ideja svima nama mora biti stvoriti budućnost i zadržati mlade u našoj općini- istaknuo je predsjednik Općinskog vijeća Mladen Rogić. 

Projekti za buduće razdoblje

Kako bi se to i ostvarilo za naredno razdoblje u planu je realizacija još nekoliko značajnih projekata i investicija, za koje se kao i do sada u realizaciji očekuje pomoć iz Zagrebačke županije, Europskih fondova te raznih ministarstava. U narednom razdoblju tako se očekuje asfaltiranje Staklane ulice u Bunjanima, izgradnja nogostupa prema Dječjem vrtiću, izrada projektne dokumentacije za prenamjenu zgrade dječjeg vrtića u kulturni centar, sanacija kanalizacije u dijelu Zagrebačke ulice, izgradnja spremišta uz vatrogasni dom u Novoselcu te cijeli niz drugih manjih i većih projekata.

-Križ svake godine izgleda drugačije i bolje. Drago mi je što ste se opredijelili za ulaganje u mlade na čemu vam iskreno čestitam. Idete prema naprijed u čemu ste imali i pomoć Vlade u realizaciji projekata koji su realizirani ili će se realizirati- poručio je izaslanik predsjednika Hrvatskog Sabora i načelnik Općine Rugvica Mato Čičak.

Na svečanoj sjednici već tradicionalno od strane načelnika Marka Magdića uručene su zahvalnice, dok je priznaje „14. rujan“ ove godine primila pedijatrica Marija Bonto Boban.

Objavljeno u Križ

Ovotjedna četrnaesta sjednica Općinskog vijeća Općine Križ započela je izlaganjem načelnika Marka Magdića, koji je vijećnike upoznao s novostima na području općine.

Projekt „Nije svaki otpad smeće!“ prijavljen na otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga „Provedba Programa izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom“ odobren je za financiranje iz Europskog kohezijskog fonda.

-Očekuje se primitak Odluke o financiranju, zajedno s prijedlogom daljnjih aktivnosti vezanih uz implementaciju projekta u suradnji s Gradom Ivanić-Gradom i Općinom Kloštar Ivanić- kazao je načelnik Marko Magdić.

Također, Općini je od strane Zagrebačke županije za nastavak arheoloških istraživanja na Sipćini osigurano 100 tisuća kuna, dok će Zagrebačka županija za manifestaciju Badalićevih dana izdvojiti 10 tisuća kuna, a za obnovu knjižničkog fonda 11 tisuća kuna.

Kad su u pitanju građevinski radovi načelnik je istaknuo kako su u tijeku radovi na izmjeni krovišta na Domu kulture Josipa Badalića. Riječ je o investiciji od 840 tisuća kuna. Također, započeli su i radovi na izgradnji, odnosno dogradnji spremišta za vatrogasna vozila i opremu uz društveni i vatrogasni dom u Novoselcu, za što će se izdvojiti 90 tisuća kuna.

Objavljeno u Križ

Na jučer održanoj 14. sjednici Općinskoga vijeća Općine Križ, vijećnici su jednoglasno donijeli odluku o davanju suglasnosti za provedbu ulaganja za projekt Rekonstrukcija i opremanje sportske građevine u Sportskom parku Križ, a u svrhu prijave na natječaj iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020., unutar mjere 7. 4.1.. Ovom rekonstrukcijom planira se rekonstrukcija krovišta, izgradnja sanitarnog čvora, postavljanje fasade, te uređenje kata na kojem bi se ako projekt prođe na natječaju izgradila teretana.

Vijećnici su također, primili na znanje izvješće o radu načelnika Marka Magdića za prvih pola godine, a jednoglasno su usvojili i polugodišnji izvještaj o izvršenju proračuna za prvo polugodište 2018. godine. Iz podnesenog izvještaja vidljivo je kako višak prihoda iznosi nešto više od 3,8 milijuna kuna, koji će biti utrošen za namjene planirane u proračunu za ovu godinu. Uz to pred vijećnicima se našao i polugodišnji izvještaj o izvršenju financijskog plana Dječjeg vrtića Križ.

 

Između ostaloga, na sjednici je jednoglasno donesena i odluka kako će dobitnica ovogodišnje nagrade „14. rujan“ biti doktorica Marija Bonto Boban, kojoj će nagrada biti uručena na svečanoj sjednici Općinskoga vijeća koja će se održati u petak, 14. rujna s početkom u 13 sati u Domu kulture Josip Badalić. 

 

 

 

 

Objavljeno u Križ
Ponedjeljak, 20 Kolovoz 2018 09:46

Sve je spremno za Dane Općine Križ

Pred nama su još jedni Dani Općine Križ, koji u narednih mjesec dana donose pregršt sportskih, kulturno- umjetničkih te zabavnih sadržaja za koji su se pobrinule brojne udruge s područja općine. Sve započinje ovog petka koncertom Miroslava Škore u parku u Križu, a nastavlja se brojnim događanjima u subotu i nedjelju.

Subota je itekako bogata programom koji parku u Križu kreće od 15 sati, Sajmom obrta i rukotvorina.

-Stvarno smo se potrudili da svatko za sebe može pronaći nešto. Subota između ostaloga nudi i zabavni sadržaj za djecu, kao i nastupe Limene glazbe DVD-a Križ, KUD-a Graničar i njihovih gostiju, grupe Tim, te Mejaša za kraj- ispričao nam je općinski načelnik Marko Magdić.

Nedjelja donosi Kotlovinafest koja ima humanitarni karakter, jer prikupljena sredstva na ovoj manifestaciji donirat će se župnom karitasu. Osim natjecanja u spravljanju kotlovine, tu je i Obiteljska biciklijada te 19. međunarodni natjecateljski susret za povijesne-starodobne motocikle i promotivni susret za povijesne-starodobne motocikle i automobile.

-Nedjelja je dan koja je idealna za druženje uz jelo i piće. Pozivam sve dan se pridruže i provedu nedjelju u dobrom i lijepom okruženju- kaže Magdić.

I kroz ostale dane kolovoza i rujna bit će mnoštvo sportskih, kulturnih i zabavnih događanja, među kojima valja izdvojiti; 18. Međunarodni memorijalni turnir "Josip Dominkuš" (1. rujna), izložbu ručnih radova umjetnika amatera (6. rujna), 1. Šatorijadu Odreda izviđača Siniša Pavković (8. i 9. rujna).

-Mi smo se potrudili i osmislili bogat program u kojem svatko može pronaći nešto za sebe. Svi su dobro došli te ovom prilikom još jednom pozivam sve naše mještane, kao i žitelje drugih sredinama da se odazovu na još jedne Dane Općine Križ- za kraj će načelnik Općine Marko Magdić.

Svečana sjednica vijeća održat će se 14. rujna, dok će se dan kasnije po prvi puta u Općini Križ održati Susret vatrogasnih puhačkih orkestara Hrvatske te 21. festival slastica "Vatreni kriški oblizeki".

A što sve donose ovogodišnji Dani Općine Križ pogledajte OVDJE.

Objavljeno u Križ

Na prošlotjednoj 13. sjednici Općinskog vijeća Općine Križ, jednoglasno je donijelo odluku kojom se načelniku Marku Magdiću dala suglasnost za provedbu ulaganja za projekt izgradnje Dječje vrtića. Upravo je ova točka bila i razlog sazivanja sjednice za vrijeme godišnjih odmora, kako bi se projekt izgradnje Dječjeg vrtića mogao prijaviti na mjeru 7.4.1..

-Riječ je o mjeri ruralnog razvoja, kako bi ostvarili potporu od Ministarstva poljoprivrede, odnosno Fondova Europske unije. Vrijednost i iznos koji tražimo iznosi 5,9 milijuna kuna. Taj iznos govori sve- kazao je načelnik Marko Magdić.

Nastavak radova na izgradnji dječjeg vrtića trebao bi započeti tijekom kolovoza, a sve u dogovoru s nadzorom i izvođačem radova.

-Već sam kazao kako smo radove morali zaustaviti kako bi stvorili, odnosno zadovoljili uvjete kako bismo se mogli prijaviti na ovaj natječaj. No, tijekom ovog mjeseca radovi će se ponovno intenzivirati- rekao nam je Magdić, koji se nada da će svi radovi biti gotovi do proljeća, ako to dozvole vremenske prilike.

Objavljeno u Križ

Na jučer održanoj sjednici Općinskog vijeća Općine Križ načelnik Marko Magdić, na Aktualnome satu prisutne je vijećnike upoznao s razlozima svoga prelaska u BM 365- Stranku rada i solidarnosti.

-Kao i u svakom drugom poslu, tako i u političkom djelovanju, čovjek se često nađe u situaciji kojim putem dalje krenuti. Na svoj politički put krenuo sam u stranci Hrvatski laburisti- stranka rada, te sam 2013. godine, kao i na proteklim lokalnim izborima dobio povjerenje građana. Upravo ubog povjerene zadaće da stvorim nove vrijednosti za sve nas u Općini Križ, odabrao sam drugi put. Ne vidim perspektivu mog daljnjeg rada unutar istoimene stranke, te sam zajedno sa svojim suradnicima donio odluku o prelasku u BM 365- Stranku rada i solidarnosti- kazao je Magdić te potom nastavio.

-I u ovoj ću stranci nastaviti raditi sve ono što smatram korisnim i dobrim za sve nas, našu djecu, gospodarski razvoj i općenito prosperitet Općine Križ. Nova politička opcija kojoj sam se priključio dajem nam prostor da se bolje i snažnije povežemo s glavnim gradom, te da postanemo prepoznatljiva i poželjna sredina za suživot- o daljnjem političkom angažmanu će Magdić.

Istaknuo je općinski načelnik tom prilikom i pozitivan primjer rada BM 365- Stranke rada i solidarnosti koja je zajedno s ostalim kolacijskim partnerima uloženim amandmanom osigurala besplatne udžbenike za svu djecu s područja Zagrebačke županije.

-Svim bivšim i sadašnjim kolegama i kolegicama želim puno sreće u političkom djelovanju te privatno. Zajedno nastavljamo raditi uporno i hrabro, jer ljudi čine razliku- zaključio je Magdić. 

Objavljeno u Križ

Načelnik Općine Križ Marko Magdić potpisao je danas sa županom Stjepanom Kožićem ugovor o sufinanciranju uređenja Staklene ulice u Bunjanima. Za tu je namjenu Zagrebačka županija osigurala 250 tisuća kuna, dok je ukupna vrijednost projekta 679 tisuća kuna.

-Ta je ulica u najgorem stanju što se tiče nerazvrstanih cesta na našem području. To je samo prva faza asfaltiranja od 1,4 kilometra. Zahvala Županiji na sredstvima, a mi se nadamo kako ćemo daljnjim javnim pozivima osigurati sredstva za daljnje radove- kazao nam je načelnik Marko Magdić.

U prvoj fazi novim slojem asfalta presvući će se 1,4 kilometra prometnice i to od nogometnog igrališta, odnosno sretanja za naselje Šumećani pa do sretanja za naselje Šušnjari.

-Na nama je da prionemo poslu što prije, a moja je želja da to bude realizirano prije same jeseni- zaključio je Magdić.

Objavljeno u Križ

Načelnik Općine Križ Marko Magdić nazočio je jučer svečanom potpisivanju Ugovora o sufinanciranju projekata usmjerenih na poboljšanje materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2018. godini, a u organizaciji Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Krajem prethodne 2017. godine potpisan je Ugovor s izvođačem radova za izgradnju novog dječjeg vrtića u Križu u iznosu od 8,8 milijuna kuna (s PDV-om).

-Cilj je izgraditi što kvalitetniji objekt za buduće naraštaje, ali jednako tako, realizacijom sredstava iz ostalih izvora financiranja, omogućiti prostor za zatvaranje ranije započetih investicija, za koje više nema mogućnosti sufinanciranja iz ni jednog izvora, kao ni mogućnosti dugoročnog zaduživanja- kazao je načelnik Marko Magdić.

Upravo zbog toga raduje potpisani Ugovor kojim Općina Križ od strane Ministarstva za demografiju, obitelji, mlade i socijalnu politiku, osigurava sufinanciranje izgradnje novog dječjeg vrtića u iznosu 1,5 milijuna kuna. Također, u periodu koji slijedi, Općina će tražiti i druge mogućnosti prijave na ostale natječaje i EU fondove te ostvarivanje sufinanciranja od nekoliko milijuna kuna.

Objavljeno u Križ
Stranica 1 od 5

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
info@01portal.hr
091/576-4485

Nedavne vijesti