fbpx

Četvrtak, 22 Studeni 2018 08:22

Deset ugostiteljskih objekata od ponedjeljka nudi tradicijska jela Istaknuto

Napisao/la Redakcija
Deset ugostiteljskih objekata od ponedjeljka nudi tradicijska jela Zagrebačka županija

Od 26. studenoga do 2. prosinca u deset ugostiteljskih objekata na području županije, u suradnji sa županijskom Turističkom zajednicom, organizira se manifestacija „Dani okusa zagrebačkoga kraja“. Gosti ovih objekata moći će, po cijeni od 90 kuna, odabrati jedan od dva ponuđena jelovnika s tri slijeda tradicijskih jela.

U manifestaciju su uključeni nositelji standarda „Okusi zagrebačkoga kraja“ - Bistro Babriga (Velika Gorica), Izletište „Vina Kos-Jurišić“ (Sveti Ivan Zelina), Hotel Bunčić (Vrbovec), Seoski turizam Kezele (Ivanić-Grad), Restoran „Samoborska klet“ (Samobor), Restoran „Golf“ (Zaprešić), Izletište Suhina (Sveta Nedelja), Restoran Ivančić (Jastrebarsko), Ekopark „Krašograd“ (Pisarovina) i Seosko domaćinstvo „Stara preša“ (Šenkovec).

Najavljujući manifestaciju, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije Ružica Rašperić rekla je da je ona logičan nastavak projekta „Okusi hrvatske tradicije - Okusi zagrebačkoga kraja“, na prostoru naše županije pokrenutog prije dvije godine. Njime se, podsjetila je, potiče razvoj tradicionalne eno-gastro ponude, čime se želi pridonijeti jačanju tržišnog pozicioniranja i prepoznatljivosti Zagrebačke županije.

-Mi smo županija ruralnog tipa, izletnička županija, a u Strategiji razvoja turizma na našem području eno-gastronomija je na prvom mjestu- rekla je Ružica Rašperić podsjetivši da standard „Okusi zagrebačkoga kraja“ može dobiti obiteljsko seosko gospodarstvo, etno-kuća, gostionica, krčma, restoran, hotel... koji u dnevnoj ponudi ima najmanje dva tradicijska jela i šest etiketa lokalnoga pića, od čega su četiri vinske etikete.

Projekt je podržala i zamjenica župana Nadica Žužak, ustvrdivši da je broj noćenja i dolazaka turista na prostor Zagrebačke županije u porastu, a što je rezultat, dodala je, planskog razvoja pojedinih segmenata turizma.

-Eno-gastro ponuda je turistima iznimno bitna i ona, zajedno s biciklističkim stazama, vinskim cestama, cestom sira..., doprinosi daljnjem pozicioniranju Zagrebačke županije kao turističke destinacije- rekla je zamjenica župana.

Projekt „Okusi hrvatske tradicije“ u kojega je zasad uključeno 9 hrvatskih županija, predstavio je njegov idejni začetnik Borislav Šimenc iz tvrtke „DMK Vall042“ iz Varaždina.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti