fbpx

Srijeda, 03 Listopad 2018 09:36

27 ugostiteljskih objekata nositelji standarda kvalitete Cyclist Welcome Quality Istaknuto

Napisao/la Redakcija
27 ugostiteljskih objekata nositelji standarda kvalitete Cyclist Welcome Quality Zagrebačka županija

Ugostiteljskim objektima sa smještajnim kapacitetima kao i turističko-informacijskim centrima koji na prostoru županije pružaju dodatne usluge cikloturistima, Turistička zajednica Zagrebačke županije dodijelila je standarde kvalitete Cyclist Welcome Quality. Uvjete za ulazak u Cyclist Welcome mrežu zadovoljilo je 27 objekata, koji su kategorizirani s dvije do pet zvjezdica (biciklističkih kotača), odnosno svrstani su u dvije kategorije - osnovna ponuda i dodatna ponuda.

-Cikloturisti su nam izuzetno važni gosti, zbog toga što ih je u Europi oko 60 milijuna, a godišnje troše osjetno više od 'klasičnih' turista. Prema tome, mora nam biti u interesu da dio njih dovedemo i u Hrvatsku- rekla je Ružica Rašperić, direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije.

Naglasila je da je zadnje dvije godine posvećena velika pažnja razvoju cikloturizma na području županije, grane turizma koja godišnje raste stopom od 15 do 20 posto.

-Time nam cikloturizam postaje jedan o najznačajnijih turističkih proizvoda- dodala je.

Tijekom proteklih godina Turistička zajednica Zagrebačke županije pripremila je 13 izdanja karata biciklističkih staza, u ukupnoj duljini od 1317 kilometara, a u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama i Regionalnom razvojnom agencijom Zagrebačke županije izrađena je i Cikloturistička ruta Zagrebačke županije, ukupne duljine 207 kilometara.

01Portal

01portal cilja informirati građane Grada Zagreba i Zagrebačke županije o svim relevantnim zbivanja u Zagrebu i županiji. Stoga je naša ciljana skupina populacija u Gradu Zagrebu i u Zagrebačkoj županiji. Zbog stalnih kretanja ljudi između grada i županije ovaj format portala ima posebnu vrijednost. Ni jedan drugi portal ne cilja na ovaj način informirati i kroz interakciju s građanima podijeliti informacije sa svih razina organizacije lokalne uprave.

01Portal j.d.o.o.
Zavrtnica 17,
10000 Zagreb
OIB: 62928400619
www.01portal.hr
[email protected]
091/576-4485

Nedavne vijesti