Za podmetanja eksploziva u automobil u Susedgradu osumnjičen 31-godišnjak

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s policijskim službenicima Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prijetnje na štetu 37-godišnjaka i kaznenog djela nedozvoljenog posjedovanje, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Sumnja se da je osumnjičeni 31-godišnjak, s namjerom da podmetanjem eksploziva kod oštećenog izazove uznemirenost i strah za njegov život i život njegove obitelji, tijekom srpnja došao do poduzeća koje se bavi popravkom i servisom osobnih automobila na području Zagreba. Tada je ušao u otvoreno dvorište u kojem se nalazilo više osobnih automobila, između kojih je bio i BMW koji je u vlasništvu tvrtke oštećenog, gdje je u stražnji prtljažni prostor, ispod tapecirane podloge, odložio pakiranje plastičnog eksploziva od 2,5 kilograma.

Na temelju naloga Županijskog suda u Rijeci i Zagrebu, na području Zagreba i Crikvenice obavljeno je više pretraga domova i osobnog automobila kojima se koristi osumnjičeni te je pronađen jedan pištolj marke Walther s pripadajućim spremnikom i streljivom, mobitel i manja količina droge.