Za „Palčić gore“ u Ivanić-Gradu građani donirali 1600 kuna

Po treći puta u Ivanić-Gradu je obilježen je Međunarodni dan svjesnosti o prijevremenom rođenju, kojeg je svojim dolaskom podržalo gotovo 150 građana.

U suradnji s Klubom roditelja nedonoščadi “Palčić gore” i ove su se godine prikupljale donacije za opremanje rodilišta. Klub je putem raznih aktivnosti i donacija do sada uspješno opremio 31 rodilište na području Republike Hrvatske, a trenutno se prikupljaju donacije za opremanje 32. rodilišta. Svi posjetitelji mogli su tom prilikom donirati novac i u zamjenu izabrati neki od promotivnih materijala Kluba “Palčić gore”. Ivanić-Grad je ove godine prikupio 1 600 kuna donacija koje će se proslijediti Klubu za opremanje rodilišta.

Inicijatorice Vlatka Richter i Petra Liber uz pomoć i podršku Grada Ivanić-Grada organizirale su kratki program za sve posjetitelje u kojem je sudjelovalo pet udruga; Kloštranske mažoretkinje, Dječji vrtić Roda, Plesna udruga Magi, Udruga roditelja djece i osoba s invaliditetom Mali princ, Rođendaonica i igraonica “Tvornica smijeha” te Katja Hanžek. Nakon programa, uslijedio je kratki ples za svu djecu uz jednu od maskota “Tvornice smijeha”, da bi druženje završilo puštanjem ljubičastih balona.