Vijećnici Pušće jednoglasno za proračun od 19,5 milijuna kuna

Jednoglasnom odlukom svih vijećnika izglasan je proračun Općine Pušća za iduću godinu. Više od 19,5 milijuna, plan je načelnice Općine Pušća Anđele Cirkveni i njenih suradnika, trebalo bi se sliti u općinsku blagajnu. Velik je to izazov ako se zna da su izvorni prihodi Općine Pušća tek nešto manji od sedam milijuna kuna.

-Kompletnu razliku do planiranog iznosa proračuna moramo namaknuti iz drugih izvora. Stoga je naš zadatak pratiti sve natječaje, pripremati projekte, prijaviti se i osigurati sredstva kako bi naša sredstva što bolje oplemenili- rekla je načelnica Cirkveni.

Dodala je kako je velik dio proračuna usmjeren na socijalne potpore, ali i u brojne projekte, pa je Proračun nazvala i socijalnim i razvojnim. Od većih projekata očekuje se početak projektiranja proširenja osnovne škole i sportske dvorane, a iduće godine moglo bi se krenuti u realizaciju projekta kulturno-turistički centar čija vrijednost je procijenjena na gotovo osam milijuna kuna. Veći iznos osiguran je i za javni autobusni prijevoz koji bi se pojačano trebao financirati do sredine godine, a nakon toga očekuje se organizacija javnog prijevoza po novim regulama.