Uručene plakete zelinskim vatrogascima i liječnicima – Mađari zahvalili za hrabrost i stručnost kod Svete Helene

12 srebrnih plaketa dodijeljeno je članovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Ivan Zelina te liječnicima KBC-a Rebro i Dubrava

U prostorijama Mađarskog kulturnog instituta u Zagrebu, mađarski ministar vanjskih poslova i trgovine Peter Szijjarto uručio je 12 srebrnih plaketa vatrogascima i liječnicima koji su spasili živote unesrećenih Mađara u teškoj prometnoj nesreći kod naplatne postaje Sv. Helena.

Podsjetimo, tročlana obitelj Dobrenov teško je stradala na spomenutoj naplatnoj postaji početkom srpnja kada se u njih svojih osobnim vozilom zabio izvjesni 35-godišnjak. Na mjesto nesreće promptno su stigli pripadnici Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sveti Ivan Zelina i dva liječnička tima iz Kliničkog bolničkog centra Rebro i Dubrava, koji su unesrećene Mađare spasili od sigurne smrti.

Plakete za iskazanu hrabrost i stručnost primili su vatrogasci Kristijan i Dragutin Koščec, Ivica Mačković, Tomislav Kober, Alen Kuhelek te Josip i Janko Houška, kao i liječnici Slobodan Mihaljević, Tina Tomić-Maričić, Loredana Patricija Divjak, Mladen Perić i Danica Bošnjak.