Uhvaćen provalnik u mljekomate na širem zagrebačkom području

Osumnjičeni je 31. listopada uhvaćen u pokušaju provale u mljekomat u Zaprešiću na Trgu žrtava fašizma

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje deset kaznenih djela teške krađe provaljivanjem.

Naime, sumnja se da je 37-godišnjak tijekom listopada provaljivao u mljekomate na području Susedgrada, Velike Gorice i Trešnjevke. U četiri navrata u Ulici Janka Grahora provalio je u mljekomat tako da je uporabom podesnog predmeta obijao vrata hladnjaka mljekomata ili lomio lokote te iz unutrašnjosti otuđivao novac. Također je u dva navrata došao do mljekomata u Ulici Dobriše Cesarića, gdje je 14. listopada uspio provaliti i otuđiti novac, a 29. listopada je pokušao provaliti.

Nadalje, 26. listopada je u Ulici Gajnice provalio u mljekomat i lomljenjem lokota otuđio novac, a u Velikoj Gorici je 28. i 30. listopada u Ulici kralja Stjepana Tomaševića iz mljekomata otuđio metalnu kasu s novcem. U noći s 29. na 30. listopada u Zagrebu, u Pakoštanskoj ulici prerezao lokot na mljekomatu i otuđio posudu s novcem.

Materijalna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi 10 500 kuna.