VIDEO/FOTO: U Velikoj Gorici razbijena međunarodna kriminalna skupina uzgajivača marihuane

Zaplijenjeno je 2295 stabljika i 4,2 kilograma kanabisa

PUZ

Nakon što je otkriveno da su u improviziranom laboratoriju u Velikoj Gorici uzgajali marihuanu, USKOK je pokrenuo istragu protiv dvojice hrvatskih državljana; 29-godišnjaka i 32-godišnjaka, pod sumnjom da su uzgajali i četvorice srpskih; 29-godišnjaka, 31-godišnjaka, 35-godišnjaka i 38-godišnjaka, da su brali kanabis.

USKOK je precizirao kako je 32-godišnjak povezao u zajedničko kriminalno djelovanje ostale okrivljenike i jednu zasad nepoznatu mušku osobu, nabavivši i financiravši pritom sjemenje indijske konoplje i opremu potrebnu za njezin uzgoj. Istovremeno, 29-godišnji hrvatski državljanin s nepoznatom muškom osobom bio je zadužen za pronalazak pogodnog prostora za instalaciju opreme i uspostavu improviziranog laboratorija u Velikoj Gorici.

U policiji navode i kako je 32-godišnjak angažirao 29-godišnjeg srpskog državljanina na pronalasku osoba za branje, sušenje i prerađivanje sazrelih stabljika konoplje, što je potonji i učinio, angažiravši preostalu trojicu prijavljenih srpskih državljana s kojima je brao i pripremao “travu” za prodaju na ilegalnom tržištu. Iz USKOK-a ističu kako je prilikom pretrage prostora s laboratorijem pronađeno 2295 stabljika i 4200 grama konoplje iz koje se može dobiti marihuana te uređaji za osvjetljavanje, protok i ventilaciju zraka.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava dostavljena USKOK-u koji je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.