U JAKOVLJE STIŽE INVESTICIJA OD 33 MILIJUNA EURA – Otvara se novih 600 radnih mjesta

Kako piše Večernji listi u poduzetničku zonu Jakovlje stiže investicija vrijedna 33 milijuna eura. Naime, austrijska aeronautička tvrtka FACC kupila je zemljište u poduzetničkoj zoni Jakovlje gdje bi do kraja godine trebali započeti radovi na gradnji tvornice za proizvodnju unutarnjih dijelova za avione. Realizacijom projekta na području Općine Jakovlje proizvodit će se dijelovi koji će se ugrađivati u najpoznatije svjetske zrakoplove i njihove motore i to za AIRBUS, BOEING, BOMBARDIER, ROLLS-ROYCE i dr.

-Izuzetno smo ponosni što smo zajedno sa Ministarstvom gospodarstva privukli ovako značajnog investitora i što će Republika Hrvatska biti poznata diljem Europe, a i svijeta po proizvodnji dijelova za ovako velike avio kompanije. Ponosni smo i na činjenicu da ćemo našim mještanima, a i mještanima okolnih općina i gradova osigurati radna mjesta, bolju egzistenciju za život i potaknuti daljnji gospodarski razvoj naše Općine Jakovlje- istaknula je s ponosom načelnica Sanja Borovec.

Zemljište je već kupljeno, i u tijeku je ishođenje građevinske dozvole kako bi radovi mogli što prije započeti. Također, za danas je u Vladi najavljen sastanak na kojem bi ova investicija trebala biti proglašena strateškom za Republiku Hrvatsku.

Radovi na izgradnji trebali bi završiti do 2020. godine, dok bi proizvodnja u tvornici krenula u travnju 2021. godine. Ovom investicijom otvorit će se i 600 novih radnih mjesta.